Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 9
# 1 Half Resolution
11-18-2013, 08:39 PM
Like the title suggests I am for some reason unable to switch the half resolution to off. Its becoming very frustrating and to me makes playing the game somewhat less fun. I am hoping its a bug that will soon be fixed.
Lt. Commander
Join Date: Jul 2012
Posts: 204
# 2
11-18-2013, 10:45 PM
You should search the forums and read most recent patch notes before posting an issue.
Captain
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,383
# 3
11-18-2013, 10:57 PM
Quote:
Originally Posted by cpl200 View Post
Like the title suggests I am for some reason unable to switch the half resolution to off. Its becoming very frustrating and to me makes playing the game somewhat less fun. I am hoping its a bug that will soon be fixed.
It is a know issue that has migrated over from Tribble with the launch of S8. This issue along with the material files bug are known to the Dev's and will be fixed in due course. Until then just be patient as it is being worked on.
Live long and Prosper
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 152
# 4
11-19-2013, 07:02 AM
I have this as well.

I had my game on half resolution for some trouble shooting prior to S8, now it is stuck there. The game looks like **** and I dont want to play it as i would rather play pong on my old atari!!


McCoy: It's a song, you green-blooded... Vulcan. You sing it. The words aren't important. What's important is that you have a good time singing it.
Spock: Oh, I am sorry Doctor. Were we having a good time?
McCoy: God I liked him better before he died.
Captain
Join Date: Jan 2013
Posts: 2,924
# 5
11-19-2013, 07:25 AM
You can correct this issue by going into your StarTr~1/Live/Localdata directory, opening "Gameprefs.pref" in Notepad, and replacing the values for "GfxSettings.RenderScaleX" and "RenderScaleY" with "0", which should remove the half-resolution issue. Using nonzero values greater than 1 will likely result in your game crashing. Small values < 0.5 will result in your game being even uglier, but faster. Overly small values ( < 0.02 or so) will crash the game.
Former PWE Community Team Lead
Join Date: Jun 2012
Posts: 9,046
# 6
11-19-2013, 09:24 AM
While we work on a more permanent solution, you can manually disable it by running this command in your chat bar: /renderscale 1

/renderscale .5 will enable it again.

Cheers,

Brandon =/\=
Brandon "BranFlakes" Felczer | Former Community Team Lead for Perfect World Entertainment
Ensign
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
# 7
11-19-2013, 11:45 AM
Quote:
Originally Posted by pwebranflakes View Post
While we work on a more permanent solution, you can manually disable it by running this command in your chat bar: /renderscale 1

/renderscale .5 will enable it again.

Cheers,

Brandon =/\=
So I tried the /renderscale 1 and .5 in my chat bar and all I get is unknown command.
could you please advise brandon.

thanks
Ensign
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
# 8
11-19-2013, 12:09 PM
Quote:
Originally Posted by doffingcomrade View Post
You can correct this issue by going into your StarTr~1/Live/Localdata directory, opening "Gameprefs.pref" in Notepad, and replacing the values for "GfxSettings.RenderScaleX" and "RenderScaleY" with "0", which should remove the half-resolution issue. Using nonzero values greater than 1 will likely result in your game crashing. Small values < 0.5 will result in your game being even uglier, but faster. Overly small values ( < 0.02 or so) will crash the game.
You are the best thanks for takin the time to post this fix
Lt. Commander
Join Date: Oct 2012
Posts: 141
# 9
11-20-2013, 10:31 AM
Quote:
Originally Posted by pwebranflakes View Post
While we work on a more permanent solution, you can manually disable it by running this command in your chat bar: /renderscale 1

/renderscale .5 will enable it again.

Cheers,

Brandon =/\=
Doesn't work.

I just really have to ask: What's the point of Tribble if something like this shows up there, and it makes it to the live server?

If you're going to ignore bugs anyway, why have a "test" server at all? Seriously. It just becomes a silly nonsense.

Or was the person who said it carried over from Tribble wrong?
Lt. Commander
Join Date: Oct 2012
Posts: 141
# 10
11-20-2013, 02:56 PM
Oh, no, they weren't wrong. There it is, right in the patch notes from over a week ago.

Which means it's been around for more than a week.

Are you people KIDDING us?

Just imagine it, a new player logs in for the first time, knows nothing about STO, and THESE are the graphics they get.

It's not bad enough that the graphics are so horrible at half resolution that I don't want to play STO, but just imagine how quickly that new person will walk away and tell all their friends.

I'm going to guess PWE cash men don't read these forums.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:07 AM.