Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 Launcher Crashes
01-13-2010, 08:41 PM
Problem:

I downloaded the 7.8 gb file from FilePlanet, and ran the installer. The installation went fine, but when I try to run the game, as soon as it gets to the Launcher login section, it crashes with no error. I'm not sure why it does this, but any insight would be nice. My specs are below. Thanks for the help.

Graphics Card:
Name: Nvidia GeForce 9600 GT
Manufacturer: NVIDIA
Chip Type: GeForce 9600 GT

Operating System: Windows 7 Ultimate 64-Bit

Client Info:

Prefentry SystemSpecs.Aticrossfiregpucount 0

Prefentry SystemSpecs.Audiodrivername

Prefentry SystemSpecs.Audiodriveroutput

Prefentry SystemSpecs.Audiodriverversion

Prefentry SystemSpecs.Computername MUNCHY-PC

Prefentry SystemSpecs.Cpucachesize 6356992

Prefentry SystemSpecs.Cpuidentifier "Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 6, GenuineIntel"

Prefentry SystemSpecs.Cpuspeed 2.997e+009

Prefentry SystemSpecs.Diskfree 23905017856

Prefentry SystemSpecs.Disktotal 182881087488

Prefentry SystemSpecs.Hassse 1

Prefentry SystemSpecs.Hassse2 1

Prefentry SystemSpecs.Isrunningnortonav 0

Prefentry SystemSpecs.Isusingd3ddebug 0

Prefentry SystemSpecs.Isvista 1

Prefentry SystemSpecs.Isx64 1

Prefentry SystemSpecs.Material_Hardware_Supported_Features

Prefentry SystemSpecs.Material_Supported_Features "SM20| SM20_PLUS| SM30| SM30_PLUS| SM30_HYPER"

Prefentry SystemSpecs.Nummonitors 1

Prefentry SystemSpecs.Numrealcpus 2

Prefentry SystemSpecs.Numvirtualcpus 2

Prefentry SystemSpecs.Nvidiasligpucount 0

Prefentry SystemSpecs.Osver0_Lowversion 1

Prefentry SystemSpecs.Osver1_Highversion 6

Prefentry SystemSpecs.Osver2_Build 7100

Prefentry SystemSpecs.Osver3_Servicepackmajor 0

Prefentry SystemSpecs.Osver4_Servicepackminor 0

Prefentry SystemSpecs.Osver5_Hostversion 6.1.7100.0

Prefentry SystemSpecs.Physicalmemoryavailable 2141720576

Prefentry SystemSpecs.Physicalmemorymax 4294172672

Prefentry SystemSpecs.Ramspeedgbs 1.54939

Prefentry SystemSpecs.RenderingHacks REHA_NONE

Prefentry SystemSpecs.Svnbuildnumber 84098

Prefentry SystemSpecs.Videocarddeviceid 1570

Prefentry SystemSpecs.Videocardname "NVIDIA GeForce 9600 GT"

Prefentry SystemSpecs.Videocardvendorid 4318

Prefentry SystemSpecs.Videodriverversion 8.15.11.9038

Prefentry SystemSpecs.Videomemory 512

Prefentry SystemSpecs.Videoolddriver 0

Prefentry SystemSpecs.Virtualaddressspace 2147418134
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
01-13-2010, 09:02 PM
I really need this to get answered so I that I don't needlessly download it again.

(bump)
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
01-13-2010, 09:04 PM
Try the second post on this thread: http://forums.startrekonline.com/showthread.php?t=57331

That post has instructions for how to verify your client data files to make sure they're not truncated or corrupted. That will give you an idea of if you need to download them again or not.

The good news is that you can manually delete files of the installation and the launcher will grab new copies to download.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
01-13-2010, 09:06 PM
I would wait for the patch to go through and see if it fixes it. A lot of us seem to be having the same problem. If this patch does fix it you'll save yourself a lot of time. If it doesn't than i'm afraid i'll be in the same boat you are
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
01-13-2010, 09:38 PM
Well that's the thing. The launcher crashes. It doesn't even get to the patcher. As soon as the launcher starts up, it shows the launcher login screen then crashes.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
01-13-2010, 09:41 PM
Quote:
Originally Posted by Joester View Post
Well that's the thing. The launcher crashes. It doesn't even get to the patcher. As soon as the launcher starts up, it shows the launcher login screen then crashes.
You should be able to patch now. If the launcher crashes on you, verify your files or reinstall.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
01-13-2010, 09:44 PM
Quote:
Originally Posted by cipher_nemo View Post
You should be able to patch now. If the launcher crashes on you, verify your files or reinstall.
Is there a manual patch? And by verify files do you mean do what it says on the second post of this thread? http://forums.startrekonline.com/showthread.php?t=57331
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
01-13-2010, 09:52 PM
Quote:
Originally Posted by Joester View Post
Is there a manual patch? And by verify files do you mean do what it says on the second post of this thread? http://forums.startrekonline.com/showthread.php?t=57331
The patching is all automatic right now. But by verify files, yes. If you have it completely installed, try it and see if they match. If not, delete them and let the launcher do its automatic patch to replace them.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
01-13-2010, 09:59 PM
Quote:
Originally Posted by cipher_nemo View Post
The patching is all automatic right now. But by verify files, yes. If you have it completely installed, try it and see if they match. If not, delete them and let the launcher do its automatic patch to replace them.
Except for the fact that I can't open the launcher. I've been trying to convey this to you! As soon as the launcher opens, it crashes.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
01-13-2010, 10:12 PM
Quote:
Originally Posted by Joester View Post
Except for the fact that I can't open the launcher. I've been trying to convey this to you! As soon as the launcher opens, it crashes.
Then I'd completely wipe it and re-download everything. Sounds like badly corrupted files.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 03:39 AM.