Prev Previous Post   Next Post Next
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
Hi there,

This is not a huge deal by any means, but I would love to get some good technical opinions. I have 2 pcs side-by-side, both very good, both playing STO beta. One is new, and one 3 years old or so. Although the new one pretty much blows away the old in every possible benchmark, the old consistently loads zones much faster - sometimes by 10 seconds or more. It seems to me that at the very least load times should be comparable. For the life of me I just don't understand why they are not - but I am sure I will get some good ideas here.

One big difference is that the old one runs XP 32-bit, new one 7 64-bit, so maybe that is it right there. So here are the pcs, let me know what you think? Would the RAM timings (able to get tighter on the older PC) make that much difference? Let me know if there are any other specs you would like to see. Oh, and both are connected to the same router.

Old PC:
nVidia 680i Motherboard, Core Duo Conroe OC'd to 3.0 GHz
XP 32-bit
2 GB, 800 MHz RAM, 4-4-4-12 2T
160 GB Raptor
nvidia 8800 GTX

New PC:
Gigabyte P55A-UD4P Motherboard, i7 860 OC'd to 3.36 GHz
Windows 7 64-bit
8 GB, 1600 MHz RAM, 9-9-9-28 CR1
320 GB VelociRaptor (beats the Raptor in all HD benchmarks)
ATI 5870

Thanks very much!!
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 03:32 AM.