Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
Just wondering how long it takes to reboot the servers?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
01-30-2010, 11:27 PM
Have you ever rebooted an exchange box ...?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
01-30-2010, 11:27 PM
Depends on how many processes it needs to boot and whether you have to start any of them manually. If the whole lot's auto booting, a couple of minutes. If they're not all autoboot (and considering the amount of custom code that's probably in this machine, quite likely not), couple of hours. That's easy.

Finding out what the hell caused your cluster to suicide in the first place and/or removing the smoking/flaming motherboard with tongs... slightly longer.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
01-30-2010, 11:27 PM
Quote:
Originally Posted by SULUFAN View Post
4 lightyears +/- 2, Picard.

Honestly though, they are probably on the phone with Blizzard trying to get a handle on how to handle an MMO successfully.
Funny considering WoW had a similar launch, eh?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
01-30-2010, 11:28 PM
4 lightyears +/- 2, Picard.

Honestly though, they are probably on the phone with Blizzard trying to get a handle on how to handle an MMO successfully.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
01-30-2010, 11:28 PM
Or they could be applying a patch...or installing additonal hardware..or any number of things that this game currently needs.

Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
01-30-2010, 11:29 PM
Quote:
Originally Posted by SULUFAN View Post
4 lightyears +/- 2, Picard.

Honestly though, they are probably on the phone with Blizzard trying to get a handle on how to handle an MMO successfully.
If server stability is their goal, Blizzard's the last people to call, they haven't gotten it right after 5 years.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
01-30-2010, 11:29 PM
It takes days. We're just lucky they started some early.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
01-30-2010, 11:29 PM
They probably found some bug and said **** it lets just take the game down early and do our mainenance now before we have a bigger problem later.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
01-30-2010, 11:30 PM
Not as long as it would take to make a post saying that that is what they are doing, I'd wager.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 12:26 AM.