Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 patcher is absolutely horrible
02-04-2010, 12:12 PM
What is going on with the patcher?

It states since half an hour 23.8/24 MB patched, but it downloaded several megabytes of data. How can that be???

Seriously Cryptic, you need to fix that. It is a waste of time when you thin the patching process is finished soon and you are sitting hours in front of the damn slow patcher.

Besides slow: The patcher is so slow that I could fall asleep while watching the patcher.......

Please fix the patcher so that we see the REAL amount what is beeing patched, or include at least some kind of ETA until patching completion.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
02-04-2010, 12:14 PM
It is not so much that the patcher is slow, rather it is broken.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
02-04-2010, 12:16 PM
Never mind . . . I've been stuck at 96% for the past half an hour.

Maybe it'll be finished when I wake up in the morning.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
02-04-2010, 12:20 PM
Quote:
Originally Posted by Chem
It is not so much that the patcher is slow, rather it is broken.
It's not that it is broken, it's that it just doesn't care... Bob.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
02-04-2010, 12:23 PM
Quote:
Originally Posted by judisius
It's not that it is broken, it's that it just doesn't care... Bob.
True statement.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
02-04-2010, 12:25 PM
The patcher has never failed me yet. Including this case.

Quote:
Originally Posted by judisius
It's not that it is broken, it's that it just doesn't care... Bob.

Quote for truth.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
02-04-2010, 12:26 PM
Just patched my laptop using a cellphone teather and had zero issues. It did take about 3 or 4 minutes to patch through the final .hogg file but then ended. When the launcher is patching hit X and it will show you which files it is working on.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
02-04-2010, 12:30 PM
Its not really broken, Its just the way they choose to show the data thats misleading.

The patcher says: 200mb lets say but in actual fact its only downloading say 50mb. What the 200mb is, is the Installed HD space the patch will take when its decompressed into STOs folder.

Its a stupid way of doing it because lets face these days who only has 200mb left on there drives. If they wanted to go with a better idea they could say: Patch 50 mb, 200mb disk space required.

Regards it getting stuck. If it happens to me or its going slow. I quit launcher (It will resume) I then quit the net with the disable connection, I then switch off my router 20 seconds and re-enable router and connection. On doing this it gives me a new IP address which usually helps.

Also you can go to options when you have entered your password in the launcher and set the proxy to US/EU and None. Try what's best for you. make sure you tick; Download Patch with Proxy or something to that effect.

Hope this helps.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 02:10 AM.