Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 21
02-15-2010, 01:57 AM
Or it's an unintended overslight that slipped in. Not everything needs to be viewed as a nerf hammer, sometimes it's just a mistake. Humans are making this game, and humans make mistakes.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 22
02-15-2010, 01:59 AM
Quote:
Originally Posted by rohirrim8488 View Post
Or it's an unintended overslight that slipped in. Not everything needs to be viewed as a nerf hammer, sometimes it's just a mistake. Humans are making this game, and humans make mistakes.
I'm just wondering why the shields themselves were edited and if it was the item itself. The patch notes don't seem to indicate anything. I suppose in the meantime, it makes sense as far as lacking extensive testing since there's no test server at the moment.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 23
02-15-2010, 02:05 AM
You can't use numbers and figures in Sector space as a valid argument.

none of the ship systems will show in sector space, only in an instaced system space.

your first screenshot is in System space, the second is in sector space.. take the screenshot again in Sector space and see what you get.

the numbers are glitched in sector space.

My shields are exactly the same today as when i bought them last week (purchased in advance) and the shield value is exactly the same as before.

Now the NPC's and AI have beem beefed up to interact with your equipment like shields regardless of what lvl you are, but my shields respond the same vs + 5 as they do vs -5.. the +5 have stronger weaps and drains my shields faster than the -5.. but the -5 can now drain my shields over time.. however I can usually handle 5 ships in my escort at - 5 like I did all night tonight. they barely got my shields down to 1/2 (unless they Alpha struck me with all weaps on my forward shields.. and even then my forward shields never "broke" though they came very close.

Shields are working fine. Stats in Sector Space are not. Stats in System space seems to me to be working just fine.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 24
02-15-2010, 02:12 AM
Quote:
Originally Posted by Pestalence_XC View Post
Shields are working fine. Stats in Sector Space are not. Stats in System space seems to me to be working just fine.
Sector space is probably not applying all the modifiers you get from skills, consoles and various items. My Hyper-Efficient Engines don't register the +5 to weapons, shields and auxiliary power in sector space, but do in system space.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 25
02-15-2010, 03:36 AM
I'm not talking about the stats in the status window, I'm talking about the 'actual shield', pre-patch the capacity of that shield was much higher, since then its been nerfed alot at much as 60% or so.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 26
02-15-2010, 03:45 AM
I bugged this a week ago and posted a thread in the bug forum and the ticket is sitting unread. Power levels are no longer being applied as a modifier to shields, at higher power levels, they should be providing greater levels of protection and regen but power has no effect now. I tested this extensively and wrote what I had tried in my original thread, after a couple of days bumping to keep it on the front page I figured *****it, if the devs cannot respond in a timely manner to either tickets or bug threads they deserve their buggy game. I am certainly not paying for the privilege of doing their jobs for them, nor wasting my free time to do so.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 27
02-15-2010, 04:04 AM
Someone mentioned in another thread about it owning a runabout is causing the issue, and I do own one. And I just tested it, I deleted my runabout and everythings fixed again. I have my proper shield rating back, and I just tested again equal level ships and I'm not getting murdered now.

http://img211.imageshack.us/img211/5764/shield3.jpg

Quote:
Originally Posted by Stealthrider View Post
Discharge your Danube Runabouts. Your shields will display the correct amounts (which they actually have, it is a graphics glitch.)
Thank you, it fixed my issue. The scary thing, is it wasn't just a display issue, it literally felt like I had paper thin shields, even lowbie ships was knocking them down easily, now it feels like I'm actually protected lol!
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 06:18 PM.