Go Back   Star Trek Online > Support > Gameplay Bug Reports
Login

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 Ship speed decrease
02-28-2010, 10:40 PM
Anyone else notice the major decrease in ship impulse speed since last patch. escorts are no faster now than any other ship. have two ships with this bug. An assault cruiser and and a heavy escort, both are limited to 14.04 impulse at cruising speed, where as before my escort would do 21 plus with 30 energy into impulse, You can fix it, till the next time you log in by buying a new ship., however on your next log in it will revert back to the 14.04. This needs to be looked into asap. Making an escort, which is supposed to be fast, only go as fast as all the other ships is a little much.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
02-28-2010, 10:45 PM
Sounds like the runabout bug...?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
03-01-2010, 07:44 AM
Not sure what the Runabout bug is, will hve to look it up. But one things for sure , I do not have one. Just did not see the use in purchasing one. From beta it seemed to me it served no usefull purpose, kinda like a dunsil* runabout.
*spelling
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
03-01-2010, 07:53 AM
Ok, I looked up the runabout bug, no this is not the same. None of my stat values on items are changing, its not living up to the stat values. Look at it this way. Full impulse at 100% power is around 120 plus, dont remember the exact value. Impulse at 30% power setting is 14.04. When ship was fresh out of space dock this value was around 24. It's not just a bad bar value either, the ship is noticeably slower. Is not faster than most T3 Ships. The Same thing on my assault cruiser. So far has not happened to my science vessel. So you have two T5's, one is infected, one is not and a T3 that is.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
03-01-2010, 08:16 AM
Call into your nearest starbase for a service.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
03-01-2010, 08:18 AM
Good Day,

Thought I would look at this one as I have not notice anything odd with my speeds.

Checked on 2 Fed vessels. Advanced Escort and Deep Space Science Vessel. The numbers I got are pretty much what I expected to see.

Both using Combat Impulse Engines Mk IX [Spd]

Advanced Escort
25% (32 power) - 19.27
100% (100 power) - 29.90
Full Impulse - 124.81

Deep Space Science Vessel
25% (32 power) - 18.16
100% (100 power) - 26.42
Full Impulse - 121.34

Checked my old stats for my 'defiant' class Tactical Escort. Using Combat Impulse Engines Mk VIII I had the following:
25% (32 power) - 17.71
100% (100 power) - 27.55
Full Impulse - 117.40

I took notes on my Tac Escort befire all the patching etc as I was trying to figure out the Stat display bug pre a couple patches ago. If you did get a speed of 24 in a tactical I would really really have liked your engines (unless it turnslike a galaxy class that is )
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:50 AM.