Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 Shield bug alive and well
04-20-2010, 08:29 PM
And caught on video:
http://forums.startrekonline.com/sho...d.php?t=152230
http://www.youtube.com/watch?v=WTIWk9s7R1E

So is the "missing shield" bug a display bug (power level on UI displays >0, but is actually still debuffed to 0) or a bug in the shields themselves?

This thread is not about the legitimacy of stacking BTSS. I just want to know whether my UI is lying, or my shields are broken... and if so, if there's some kind of fix other than praying they magically right themselves.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
04-20-2010, 08:50 PM
This is a problem I'd also like to know more about!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
04-20-2010, 10:21 PM
Quote:
Originally Posted by Edgecase View Post
And caught on video:
http://forums.startrekonline.com/sho...d.php?t=152230
http://www.youtube.com/watch?v=WTIWk9s7R1E

So is the "missing shield" bug a display bug (power level on UI displays >0, but is actually still debuffed to 0) or a bug in the shields themselves?

This thread is not about the legitimacy of stacking BTSS. I just want to know whether my UI is lying, or my shields are broken... and if so, if there's some kind of fix other than praying they magically right themselves.
Looks like a power setting cosmetic bug.

The shields did come back at the 16 second mark in both your STATS page and visually on your ship HUD.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
04-20-2010, 11:35 PM
Appears to be a power level UI bug.

Both your shields indicator and player screen tooltip indicated your shields were down, while power level indicator said they were up.

Occam's Razor says that the power level indicator is lying, so hopefully Cryptic figures out why.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
04-21-2010, 08:12 AM
Quote:
Originally Posted by Otheym81 View Post
Occam's Razor says that the power level indicator is lying, so hopefully Cryptic figures out why.
Speculating here, I wonder if it might be a client-server bug similar to the one where hitting HYT sometimes sets the ability cooldown without actually appearing to buff your torpedoes. In this case, either the application or expiration of the Target Shields debuff could be out of sync between the client and server.

Suppose I got hit with Target Shields and it registered on the server but not my client. If the UI power level indicator is done client-side but actual HP is done server-side to prevent cheating, then my client would see shield power above 0, but at the same time, my shields would be down because the server knows my REAL power is debuffed.

Feasible?
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:33 PM.