Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
On the ground, I get about 40 fps with lighting quality on high, but when I turn it to low, I can peg all other video settings and get about 60 fps. In space it's about 60 to 80 fps, lighting quality on vs off. My GPU runs at 65 C - 70 C per EVGA Precision v1.9.4. I use that application to set the fan to 96%.

Here is my card:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130318

I'm using 181.22 drivers. I'm using the Nvidia control panel advanced settings to override AA to 16xQ Supersampling for star trek online.exe only and in the game AA is set to none.

Lighting Quality eats up that much video card resources? Is my card insufficient to get 60 fps with it on?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
06-21-2010, 08:50 AM
After some tweaking, and installing the new 257.21 drivers, I think I got it all with Lighting Quality on high, acceptable FPS of about 30-50 in the ground portion of Infected when the waves of Borg are straming in, but the box shadows are returning.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
06-22-2010, 08:30 AM
I would get rid of 257, they are buggy as hell with STO and many other games.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
06-22-2010, 02:34 PM
Lighting quality takes up a lot of resources period. I have never played a single game where lighting quality was a minor thing. In STO, it affects almost everything, so ofcourse it will be a huge portion of your video card's workload, thats an obvious.

Oh, and do remember that your CPU is equally, if not more important than your video card at times. The two must be compliments of eachother, as either lacking will result in immense slow down despite how good the other is.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 02:18 PM.