Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
For starters, I have played this game on and off since release largely without incident. Then it just stopped working out of the blue. All I know is that the game was perfectly playable up until about the time Halo Reach came out (which is why I waited so long to post).

Upon logging in, my character info on the left hand side doesn't display properly and when I attempt to login I'm hung up on "Retrieving map information" and promptly thrown back to the login screen. On the rare occasion that I get in game, I either end up rubber-banding until I'm kicked off or I get to move around freely for a few seconds between bouts of "Server Not Responding" for 30 seconds or so.

I've tried connecting by all means, wirelessly through my router, wired to router and wired to modem and have disabled all of the firewalls on my PC to ensure the game ports aren't being blocked by me. I'm beginning to suspect (by reading other people's recent problems) that my ISP is at fault. I'm not very well schooled in networking, so if my ISP is at fault, what should ask them to do / fix?

Any help would be appreciated. Thanks in advance!

Relevant information as follows:

* Advertised (/sarcasm) 10MB Down / 3MB Up High Speed Cable. ISP Allegiance Communications, Fort Riley, KS, USA (Yes, I'm Active Duty Army).
==========
Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 11 ms 11 ms 10 ms 10.113.176.1
3 37 ms 30 ms 22 ms host-74-204-143-9.allegiance.tv [74.204.143.9]
4 19 ms 12 ms 12 ms wsip-70-167-61-77.ks.ks.cox.net [70.167.61.77]
5 20 ms 18 ms 18 ms 70.183.69.81
6 20 ms 19 ms 24 ms 70.183.66.246
7 38 ms 31 ms 27 ms 70.183.71.65
8 43 ms 23 ms 23 ms wichdsrj01-so010.0.rd.ks.cox.net [68.1.1.189]
9 71 ms 66 ms 79 ms vb1001.rar3.chicago-il.us.xo.net [207.88.14.9]
10 88 ms 99 ms 79 ms ae0d0.mcr2.cambridge-ma.us.xo.net [216.156.0.30]
11 87 ms 113 ms 101 ms ae1d0.mcr1.cambridge-ma.us.xo.net [216.156.1.13]
12 120 ms 103 ms 86 ms 216.55.4.18
13 95 ms 105 ms 98 ms 208.95.185.41

Trace complete.
==========
contacting nettest server..
Local IP: 74.204.134.253
Ping: 130.4 msec
Port: 80: 124 KB/sec 3 KB/sec 130 KB/sec 500
Port: 80: 129 KB/sec 4 KB/sec 136 KB/sec 500
Port: 443: 402 KB/sec 12 KB/sec 423 KB/sec 500
Port: 443: 103 KB/sec 4 KB/sec 109 KB/sec 500
Port: 7255: 303 KB/sec 12 KB/sec 321 KB/sec 500
Port: 7255: 211 KB/sec 9 KB/sec 224 KB/sec 500
Port: 7003: 517 KB/sec 19 KB/sec 547 KB/sec 500
Port: 7003: 334 KB/sec 10 KB/sec 353 KB/sec 500
Port: 7202: 227 KB/sec 8 KB/sec 240 KB/sec 500
Port: 7202: 492 KB/sec 14 KB/sec 520 KB/sec 500
Port: 7499: 352 KB/sec 13 KB/sec 372 KB/sec 500
Port: 7499: 106 KB/sec 5 KB/sec 112 KB/sec 500
Port: 80: 476 KB/sec 12 KB/sec 497 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit
==========
* I also ran a packet loss program which pinged the patchserver with 32kb of data and lost roughly 20% of the packets. 140 sent, 113 recieved, 27 lost. Min time 73ms, Max time 115ms, Avg time 85ms, Avg TTL 53
==========
Relevant specs in my sig and DxDiag attatched below >
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
09-26-2010, 02:39 PM
your tracert looks good . You nettest is indicating a little filtering on the ports tested Do the nettest a couple of times see of you get different results on different ports.

the game uses ports 7000-7500 but the nettest only checks a couple of the criditalones (auth server 7003 , patching 7255 ect ) you can show the results of the test to the isp and let them know the game ues port 7000- 7500 . You could try using the proxies in the launcher but that may not help as when you use the proxies more of the game is sent over port 80 and your port 80 shows sever hits (which it should not so there main problem there)

as a side note your video driver is a little out of date.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 08:06 AM.