Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
When I logged out of STO last night (I am in US EST, btw), STO patched itself. The release notes on that patch were exactly the same, and it was the same size as the patch the launcher is applying to my game right now as I am writing this.

Did this happen to anyone else? Did the patch change from last night to this morning?

I was just curious.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
02-02-2011, 10:48 AM
Yeah. The version number changed, too.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
02-02-2011, 12:33 PM
sounds like pre-patching.

Pre-patching puts files that are close to the final release version onto your hard drive, so that when the final version is released, it can copy them from your HD when it patches instead of having to download them in the rush to update to the new release.

in theory - prepatching helps bandwidth and gets you into game faster after a big update like this.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
02-02-2011, 12:39 PM
thanks for the reply dstahl. There is another thread going right now with people saying the same thing. Thanks for clearing up the mystery
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
02-02-2011, 12:55 PM
So that's what that was haha
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
02-02-2011, 12:57 PM
I think something got screwed up because I saw it pre-patch last night and logged in an hour ago to play but it is downloading again. Definitely not just applying data from my hard drive. I can see the bandwidth being used.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
02-02-2011, 01:14 PM
Same thing append to me.. Pre patch and then full patch again.. Cryptic just suck at patching and it goes soooo slooow..

Get it fixed
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 01:14 AM.