Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 11
02-08-2010, 09:55 AM
Quote:
Originally Posted by helstrum
I'm having the same problem, I'm runnign xp SP3 Media Center and my laptop is Vista home premium same connection, both nvidias, both AMD's only real difference is my laptop has two cores where my desktop has one, something dosnt seem right here because the specs of my laptop are pretty poor compared to my desktop so is this a Windows XP bug or is it simply my desktop which has the loading problems, and the rubberbandign problems, is that it is too old.
The game is optimized for dual cores and above, so single cores will have their fair share of problems.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 12
02-08-2010, 10:02 AM
Well this certainly does suck, I can run crysis farcry 2 and most newer games with no problems no lag, and I get an online game that I cant play great.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 13
02-08-2010, 12:14 PM
Quote:
Originally Posted by tedgp123 View Post
The game is optimized for dual cores and above, so single cores will have their fair share of problems.
i7 here. also my internet connection is perfect for everything else.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 14
02-08-2010, 02:17 PM
Quote:
Originally Posted by Scitari View Post
have the same problem.
Extrem lag in Instances. Outside Instances on the Sektor-Map there are no Problem, no lag.

G-Card.: Nvidea 9500 GT (newest Treiber installed)
Win 7 64-bit
4GB Ram
AMD Phenom 8450 Triple Core 2,1 GHz

Game-options (grafik) all low (minimum)

Frame on Sektor-Kart: ~55 frames
Frame in Instances: ~10 frames

Movements are slowed down very easily. Only in the instances and Videos. But at 10-11 frames, no wonder. However, this problem is new.
This problem is (I think) since 06./07.Februar, before this problem was not present

Testet again

Video Options --> Speed low
No effekt. ---> Frame rate ~10
Video Options --> Recommended
Frame rate ~10
activate "Half resolution" (On) ---> Frame rate ~60

Like I said, I've been playing close Beta, and had always turned off the half reduction, and thus never had problems.
Only after 1-2 days, I have this extreme frame rate reduction.
And this is only in STO. In no other online / offline game I have this problem.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 15
02-09-2010, 04:27 AM
I have an older driver installed (190.xxx), no effect. Problem persists.
However, I've found. The problem exists only if in the system (Instance) are many asteroids.
Then slide the frame rate highly in the basement (10 frame). Is not an asteroid is in the system, the frame rate is 30-40.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 16
07-23-2011, 06:59 AM
DELETED

Sorry for the necro...
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 17
07-23-2011, 08:50 AM
For all those asking the standard troubleshooting questions dont bother, sadly there is currently a known issue with nvidia 4xx and 5xx series cards and poor engine performance but whose to say this doesnt affect opther nvidia cards
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 09:33 AM.