Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 11
07-25-2011, 11:00 PM
Not that I'm having any probems... I was just curious.

But... I have no idea what this means....???

Microsoft Windows [Version 6.0.6002]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Rac>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 = <1 ms <1 ms <1 ms ***.***.***.**
2 = 30 ms 19 ms 29 ms cable-mac1.schnny52-ar4003.nyroc.rr.com [72.226.112.1]
3 = 12 ms 12 ms 12 ms gig3-1-3.albynywav-rtr02.nyroc.rr.com [24.29.34.145]
4 = 17 ms 18 ms 38 ms ge-7-1-0.syrcnycsr-rtr03.nyroc.rr.com [24.29.39.25]
5 = 21 ms 21 ms 22 ms ae10-0.rochnyei-rtr000.nyroc.rr.com [24.24.21.221]
6 = 34 ms 34 ms 37 ms 107.14.19.28
7 = 35 ms 34 ms 34 ms ae-0-0.pr0.chi10.tbone.rr.com [66.109.6.153]
8 = 34 ms 53 ms 34 ms te0-2-0-7.ccr22.ord03.atlas.cogentco.com [154.54.11.145]
9 = 37 ms 34 ms 34 ms te0-3-0-0.ccr21.ord01.atlas.cogentco.com [154.54.5.25]
10 = 58 ms 60 ms 60 ms te0-1-0-1.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.6.21]
11 = 59 ms 60 ms 57 ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.130]
12 = 65 ms 53 ms 53 ms 38.111.40.114
13 = 53 ms 50 ms 50 ms 208.95.185.41

Trace complete.



I get some of it... cause I'm using Time Warner Roadrunner out of the Capital District of NY...
schnny = Schenectady... alby = Albany... syrc = Syracuse... roch = Rochester.. these are all cities in NY.

Do the numbers really mean that I'm running 50 to 60-ish ms ???
Is that possible... is it even good???

(I wasn't sure if I should post my starting number... the stars are my doing)

...2nd test...

contacting nettest server..
Local IP: **.***.***.***
Ping: 50.9 msec
Port: 80: 893 KB/sec 31 KB/sec 943 KB/sec 500
Port: 80: 834 KB/sec 28 KB/sec 880 KB/sec 500
Port: 443: 877 KB/sec 31 KB/sec 926 KB/sec 500
Port: 443: 872 KB/sec 29 KB/sec 920 KB/sec 500
Port: 7255: 739 KB/sec 24 KB/sec 779 KB/sec 500
Port: 7255: 851 KB/sec 28 KB/sec 896 KB/sec 500
Port: 7003: 960 KB/sec 32 KB/sec 1013 KB/sec 500
Port: 7003: 853 KB/sec 30 KB/sec 901 KB/sec 500
Port: 7202: 847 KB/sec 30 KB/sec 894 KB/sec 500
Port: 7202: 916 KB/sec 33 KB/sec 968 KB/sec 500
Port: 7499: 846 KB/sec 29 KB/sec 893 KB/sec 500
Port: 7499: 823 KB/sec 26 KB/sec 867 KB/sec 500
Port: 80: 823 KB/sec 27 KB/sec 868 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit


Is this any good???

(...again, the stars are my doing.)
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 12
07-25-2011, 11:42 PM
Quote:
Originally Posted by Amosov
I seem to have cured my lag/rubberbanding issue currently by sticking on the EU proxy in the launcher options menu.
Ive tried this setting, but it is getting worse with that. With the eu-proxy Im stuck in the Charakter retrieving screen and get disconnected from the login server. Without (no proxy set) I can log in and play, but after each loading screen (and there are a lot in this game) Im getting the "server is not responding"-message (maybe for 10 seconds). After that I can go on, but sometimes the game freezes (I can move, but without my toon and I cannot interact); I cant even log out, only quit the game entirely.

Quote:
Tracert test results (see below)
Nettest results (see below)
Your Internet Service Provider (ISP) or who your purchase internet access from.
1. I do not have Win 7 (its Vista)
2. My Anti Virus scanner is blocking the web-address because it believes it is a dangerous url
3. My provider is Telekom Austria
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 13
07-26-2011, 12:20 AM
Quote:
Originally Posted by Miramae
Ive tried this setting, but it is getting worse with that. With the eu-proxy Im stuck in the Charakter retrieving screen and get disconnected from the login server. Without (no proxy set) I can log in and play, but after each loading screen (and there are a lot in this game) Im getting the "server is not responding"-message (maybe for 10 seconds). After that I can go on, but sometimes the game freezes (I can move, but without my toon and I cannot interact); I cant even log out, only quit the game entirely.



1. I do not have Win 7 (its Vista)
2. My Anti Virus scanner is blocking the web-address because it believes it is a dangerous url
3. My provider is Telekom Austria
Do you have that new feature of Thiers OFF?

The one that Delay Loads the game as we play...

If it is on.., Perhaps that is whats is causing the problem...?

I was noticing a bit of a problem when I first started paying after the start of Season 4...

Shutting that Off, cleared it up.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 14
07-26-2011, 04:07 AM
Quote:
Originally Posted by Miramae
1. I do not have Win 7 (its Vista)
2. My Anti Virus scanner is blocking the web-address because it believes it is a dangerous url
3. My provider is Telekom Austria
You can run tracert from Vista too--just do a search for cmd.exe and make sure to run it as an administrator.

Also, if the address for the server is blocked, I think there's an explanation for rubberbanding.

Quote:
Originally Posted by DaveyNY View Post
le snip
Your results are outstanding: low latency (meaning things don't take long to go back and forth between you and Cryptic) and you have great bandwidth (more than enough for the game).

That said, it can be confusing reading tracerts because some regions have monopolies over DSL or cable lines but sell access to it to smaller ISPs. You can have one ISP but connect through another ISP's switches.

In short, pay attention to the numerical values instead of the name. The devs can do a WHOIS look-up for an IP address to contact the ISP and ask them what's wrong.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 15
07-26-2011, 07:35 AM
Quote:
Originally Posted by DaveyNY View Post
Do you have that new feature of Thiers OFF?

The one that Delay Loads the game as we play...

If it is on.., Perhaps that is whats is causing the problem...?

I was noticing a bit of a problem when I first started paying after the start of Season 4...

Shutting that Off, cleared it up.
What does "Thier" mean?

And which feature is it that delays the loads?

In the options of the laucher if have nothing checked, only Language is set to "english" and proxy to "none".
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 16
07-26-2011, 11:45 AM
((Just throwing this in: There always CAN be a server issue somewhere, after all, nothing is unfailable. But without your tracerts it's hard for us to try and find out if it was this or something else. The more info we get, the easier we can try to narrow things down!))
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 17
07-26-2011, 12:26 PM
you don't think the problem is with the STO servers when almost everyone has unplayable lag? what the heck is a tracert going to do to help with that? fix your servers I haven't been able to play since I re-subbed 4 days ago
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 18
07-26-2011, 12:36 PM
Quote:
Originally Posted by Intrepidox View Post
you don't think the problem is with the STO servers when almost everyone has unplayable lag? what the heck is a tracert going to do to help with that? fix your servers I haven't been able to play since I re-subbed 4 days ago
First, just because you (and several others you might know) are having lag, does not mean almost everyone has it. You can't possibly have surveyed enough people to get anywhere close to determining what "almost everyone" is experiencing.

Second, if there's an issue with a tier 1 or 2 Internet provider somewhere, it could be affecting SOME paths to the server but not others. A traceroute helps spot such issues.

Third, I have had no problems for the past several days, so be careful when you assume it's affecting everyone.

Fourth, what if the problem isn't the server(s) but the network connection that Cryptic is using? Again, traceroutes and such things can help identify this.

But hey, if you think yelling will be more helpful than providing info, knock yourself out.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 19
07-26-2011, 01:34 PM
I posted this in the other thread, but I think this is the correct location to get feedback for the data.

What doe these numbers show?

Quote:
Originally Posted by Solar_Searcher
Here is hoping that someone may be able to reffer me to where I might pick up the Magic Wand that will solve all of my connection and Time Out issues in one fell swoop..

Nettest, and tracert report follows:


NetTest:

Contacting Nettest Server..
Local IP: 74.68.108.63
Ping: 17.4 msec
Port: 80: 840/KB/sec 41 KB/sec 895 KB/sec 500
Port: 80: timed out
Port: 443: 1142 KB/sec 57 KB/sec 1233 KB/sec 500
Port: 443: timed out
Port: 7255: 902 KB/sec 39 KB/sec 974 KB/sec 500
Port: 7255: 931 KB/sec 40 KB/sec 985 KB/sec 500
Port: 7003: 553 KB/sec 28 KB/sec 593 KB/sec 500
Port: 7003: timed out
Port: 7202: 1675 KB/sec 60 KB/sec 1771 KB/sec 500
Port: 7202: 680 KB/sec 35 KB/sec 725 KB/sec 500
Port: 7499: 1114 KB/sec 45 KB/sec 1179 KB/sec 500
Port: 7499: 657 KB/sec 30 KB/sec 713 KB/sec 500
Port: 80: 1803 KB/sec 67 KB/sec 1906 KB/sec 500
Idle NIC Bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec

__________________________________________________ _
(From Command Prompt, In a Dos Box) Tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing Route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 Hops:

1 1 ms <1 ms <1 ms mygateway1.Motorola [192.168.15.1]
2 8 ms 7 ms 7 ms 10.56.224.1
3 9 ms 10 ms 8 ms g-3-3-nycmnye-rtr2.nyc.rr.com [24.29.97.110]
4 16 ms 11 ms 12 ms tenge-0-7-0-4nyquny91-rtr001.nyc.rr.com [24.29.151.82]
5 33 ms 12 ms 13 ms ae5-nycsnyoo-rtr1.nyc.rr.com [24.29.148.70]
6 16 ms 10 ms 9 ms 107.14.19.22
7 12 ms 9 ms 13 ms 107.14.19.147
8 10 ms 12 ms 11 ms te0-1-0-5.ccr21.jfk05.atlas.cogentco.com [154.54.13.81]
9 14 ms 10 ms 9 ms te0-3-0-5.mpd21.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54.26.61]
10 17 ms 15 ms 19 ms te0-3-0-2.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.44.14]
11 19 ms 17 ms 15 ms te0-0-0-0.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.43.18]
12 102ms 207ms 212ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.130]
13 25 ms 17 ms 17 ms 38.111.40.114
14 29 ms 17 ms 16 ms patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]

Trace Complete

Are they Good, Bad, or Ugly?

Forgot, I am East Coast US NYC area.

IP Provider Time Warner Cable. Turbo Service.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 20
07-26-2011, 04:40 PM
Quote:
Originally Posted by Solar_Searcher
I posted this in the other thread, but I think this is the correct location to get feedback for the data.

What doe these numbers show?
It means something interesting is going on. Most likely a reverse traceroute done by Cryptic to your IP will point to the cause. What's interesting to me is between hops 11 and 12:

Quote:
11 19 ms 17 ms 15 ms te0-0-0-0.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.43.18]
12 102ms 207ms 212ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.130]
There's a significant jump in latency from one boston hop to the other within the same ISP. What this does not tell you is if the problem is actually on the return path back to you (causing this bogus result). Cryptic will need to do a reverse traceroute and verify that it is that point which is causing the problem or if a return path is taking a different route back to you. (This, in networking terms, is called asymmetric routing. The path from A to Z is one way, but Z to A goes a completely different route. Only comparing the two will yield viable data.)

This coming from someone who is a dual specialty (and 10 years of ISP experience) of Network Engineering and Systems Administration.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 01:25 AM.