Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 41
09-16-2011, 05:06 AM
I'm also having the same problem...
So is the updated launcher file the optimal solution so far?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 42
09-16-2011, 05:09 AM
Quote:
Originally Posted by 12of4
I'm also having the same problem...
So is the updated launcher file the optimal solution so far?
It's better than downloading the entire thing again.

Anyone willing to share their launcher file? I think it's Star Trek Online.exe

Please!

My e-mail is kabalyero.kidd@gmail.com

TY
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 43 Error log
09-16-2011, 05:24 AM
This is the few entrys I have for this event in my STO errors text document.

110916 10:52:39 2 [1] ESC : The patchclientlib is internally recording error code : 33\nThe patchclient got a message while it was in a state with no response function. - No response for some command in autoupdate state
110916 10:52:39 4 [1] ESC : The patchclientlib is returning error code : 33\nThe patchclient got a message while it was in a state with no response function.
110916 10:52:39 5 [1]: Launcher PCL Error The patchclient got a message while it was in a state with no response function.

Hope this helps something.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 44
09-16-2011, 06:41 AM
Currently experiencing the same issue.

Quote:
Originally Posted by yoda5221979 View Post
Alright Captains....

Let's collect information here...

My antivirus is AVG - just updated
checked the exceptions list in my firewall and STO is listed.
I too had a large AVG update yesterday (it wanted a PC reboot) , and I'm not sure where to look for the exceptions .
However I temporarily disabled the program , tried to launch STO and had the same issue .

I'd also add that after patching the STO update yesterday , I was able to log on to STO then ... , unlike now .
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 45
09-16-2011, 06:51 AM
Anybody got any ideas on a work around? I have no idea how to get the updated launcher file, so.......HELP!

I'm starting to experience STO withdrawal....

If I have to go out and face the evil day star because my STO won't work I'll be SOOO upset.....

Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 46
09-16-2011, 07:16 AM
Quote:
Originally Posted by yoda5221979 View Post
Anybody got any ideas on a work around? I have no idea how to get the updated launcher file, so.......HELP!

I'm starting to experience STO withdrawal....

If I have to go out and face the evil day star because my STO won't work I'll be SOOO upset.....

I'm trying to download a new launcher to see if that works. I will post here when I get results.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 47
09-16-2011, 07:35 AM
I tried to log in again, and it WORKED!!.....

the Champions launcher is still giving the same error.......But, I got into STO....YAY!!

No evil day star today!! WOOT WOOT
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 48
09-16-2011, 07:43 AM
Experiencing the same error.... in may part of the world alsd


Gibbs VA1
USS Philippine Sea
Fleet Clan Hunters
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 49
09-16-2011, 07:46 AM
Quote:
Originally Posted by yoda5221979 View Post
I tried to log in again, and it WORKED!!.....

the Champions launcher is still giving the same error.......But, I got into STO....YAY!!

No evil day star today!! WOOT WOOT
Could you post any step-by-step details on what you did exactly ?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 50
09-16-2011, 07:56 AM
hey guys

I can confirm by helping a few members of my fleet that the idea of replacing the failing Star Trek launcher exe with one from a computer that works is the workaround to this problem.

If you can get the Star Trek Online.exe file from another working copy of STO this will fix your issue.

I've posted my copy to http://www.ausmonauts.com/fix/ which is how I helped my fleet mates.

When you open the url right click on the Star Trek Online.exe link and choose save as, save it somewhere on your computer and run your antivirus or anti spyware over it if you want to.

rename the file in your current Cryptic Studio's folder (for Windows 7 this is C:\Users\Public\Games\Cryptic Studios) to old-Star Trek Online.exe and then copy the file you just downloaded to the Cryptic Studios folder and run your launcher from your usual icon.

I hope this helps.

Thanks
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 06:03 AM.