Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 41
02-04-2012, 07:50 AM
after the last patch I've now the same texture issue ( black texture on the engineering near the warp core ) with DX11 beta. With DX 9 atm the textures looks good but the high quality lighting...flicker....
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 42
02-04-2012, 08:31 AM
Im glad this topic was here.

I was about to go crazy trying to solve this problem with the flickering backgrounds, transparent stars and planets, and the weird anamoly that sometimes occurs as you approach a planet. It will start out as a hole in space, and then the planet will suddenly come into existance slowly from the middle of the hole.

I always run my graphics maxed out both in game and in the video card driver, never have problems with frame rates or graphical anamolies but for troubleshooting purposes I turned both all the way down. (Looked Horrible) but still did these things.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 43
02-04-2012, 04:36 PM
Quote:
Originally Posted by Suavek View Post
Good to know. I tend to be a little bit paranoid when it comes to hardware, and since a friend didn't seem to have this issue I was afraid that maybe my GPU was acting up or something...
Had the exact same thought... Though maybe my GPU was flaking out. Glad it's not just me. Yeah, seems to be certain nebula effect flaking out and flickering or ending up with sections just being rendered as blank black spaces.

HP dv6-3050US, Radeon 5650, low to moderate settings, I think? Or rather one mark below maximum. So mid-range... Everything else looks stunning as usual. Love my lappy-top.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 44
02-04-2012, 04:38 PM
Quote:
Originally Posted by CaptPeacemaker
Im glad this topic was here.

I was about to go crazy trying to solve this problem with the flickering backgrounds, transparent stars and planets, and the weird anamoly that sometimes occurs as you approach a planet. It will start out as a hole in space, and then the planet will suddenly come into existance slowly from the middle of the hole.
Yep, I've seen that one recently too. I think it was after I'd left my laptop running for a while but idle and it'd maybe gone to a black screen, then when I came back everything else in the scene re-rendere, except the planet. Thought my GPU was flaking out. But as I flew toward the planet, the planet slowly appeared in the center of the blacked out hole. Weird.

So, I guess +1 to that too.

What computer specs / GPU you running. Radeon-based?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 45
02-04-2012, 05:47 PM
Ya the flickering backgrounds and transparent planets is getting pretty annoying. I hope they fix it soon. I as in a RED ALERT and I thought I was going to have a seizure from the flickering background.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 46
02-05-2012, 06:18 PM
Yep, I still have the same flickering textures in space and transparent planets. Not all the time though.

Also, in the STF Infected space, the large gate's green energy vortex will flicker too, even disappear.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 47
02-06-2012, 09:01 AM
Quote:
Originally Posted by MGmirkin
Yep, I've seen that one recently too. I think it was after I'd left my laptop running for a while but idle and it'd maybe gone to a black screen, then when I came back everything else in the scene re-rendere, except the planet. Thought my GPU was flaking out. But as I flew toward the planet, the planet slowly appeared in the center of the blacked out hole. Weird.

So, I guess +1 to that too.

What computer specs / GPU you running. Radeon-based?
Intel Core i7 960 @ 4.2GHz
12GB DDR3 @ 2000 MHz
PNY Geforce 570 GTX 1280MB
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 48
02-06-2012, 10:50 AM
Quote:
Originally Posted by CaptPeacemaker
Intel Core i7 960 @ 4.2GHz
12GB DDR3 @ 2000 MHz
PNY Geforce 570 GTX 1280MB
mh...I too have a gtx 570...maybe is a problem with nvidia card/driver/DX11-9/Sto?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 49
02-06-2012, 12:12 PM
No it affects radeons too. I use a Radeon 5870
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 50
02-06-2012, 12:52 PM
Quote:
Originally Posted by stevieboysw View Post
No it affects radeons too. I use a Radeon 5870
mah...a issue with dx11-9 / driver / sto? I've the SAME issue with Skyrim
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 01:34 PM.