Go Back   Star Trek Online > Feedback > PvP Gameplay
Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 11
03-06-2012, 11:45 AM
Quote:
Originally Posted by Mavairo
4 DHCs is incredibly powerful for CSV fire as the fourth cannon makes up for the loss of damage difference of not using Rapid Fire.

3 DHC and a DBB is also very strong. Right now there's a problem with torp flight speed in combat so I can't really recommend the old 3 DHC and Torp option, also torps have had a pretty significant stealth nerf to their accuracy.
Torps with HYT at least have half of the volley hit 75% of the time. With the BO I am getting 50% misses with acc x 3 beams. I had this discussion in OPvP. The only thing not affected by the accuracy nerf is FaW which I think is wrong. If accuracy is going to be a mechanic that is going fubar offensive skills it should also factor into projected or launched CC and support skills. I mean if a ship has to luach a probe at me to initiate TR or GW then logic would dictate that it can't hit its target 100% of the time. If a beam array can't hit a target 7km away then would would an ES be 100% accurate.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 12
03-06-2012, 11:52 AM
Quote:
Originally Posted by Husanak View Post
I would consider first dumping auto fire... but ya simple answer you can't use a fire_all command at all in anyway.

Long answer...
What you are going to have to do is put your weapons on a tray and bind them... here is a simple way too do it.

1) Pick a trey (I will use tray 4)
2) Line your weapon up on trey 4... Dual beam first then 3 cannons then 3 turrets
3) Input the bind commands into your chat box and hit enter

The first one will fire the weapon you have in the first slot on tray 4
/bind e "+trayexec 3 0"
/bind space "+trayexec 3 1 $$ +trayexec 3 2 $$ +trayexec 3 3 $$ +trayexec 3 4 $$ +trayexec 3 5 $$ +trayexec 3 6"

4) Go and fire at things with your cannons... and hold your beam overloads which you activate with e... you can sub what ever keys you want... you can also bind weapons too different keys what ever works for you.
Thanks so much Husanak!!!!!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 13
03-06-2012, 02:16 PM
Quote:
Originally Posted by czechknuckles
My Fed Fleet Escort setup:

Fore Weapons: (4) AP DHC
Aft Weapons: (3) AP Turret

Engineering Consoles: (3) EPS Flow Regulators
Science Consoles: Assimilated Universal, Shield Emitter Amplifiers
Tactical: (4) AP Mag Regulators

With three EPS my weapons power stays elevated above 100/100.

Use the following skills in order for MAXIMUM EFFECT!

1) Power to Weapons
2) Tactical Team
3) Rapid Fire

Yes, Brute force is that simple.
AP Mag Regulators dont stack to 100%
The first one gives you 100% 2nd give 50% ect ect........change the loadout with different tactical booster.
Repeating consoles that the same type and % bonus have diminishing returns. I will not even get into the flow regulators you stacked on an escort.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 14
03-06-2012, 02:41 PM
Quote:
Originally Posted by alohaa
AP Mag Regulators dont stack to 100%
The first one gives you 100% 2nd give 50% ect ect........change the loadout with different tactical booster.
Repeating consoles that the same type and % bonus have diminishing returns. I will not even get into the flow regulators you stacked on an escort.
This is not true. Energy Damage consoles, even though they are percentage based now, still stack linearly. They will add 26% of the base damage each. I just tested this to be sure. Each console added exactly +52 DPS to my beam arrays, all the way up to 4 consoles.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 15
03-06-2012, 04:12 PM
Quote:
Originally Posted by Husanak View Post
I would consider first dumping auto fire... but ya simple answer you can't use a fire_all command at all in anyway.

Long answer...
What you are going to have to do is put your weapons on a tray and bind them... here is a simple way too do it.

1) Pick a trey (I will use tray 4)
2) Line your weapon up on trey 4... Dual beam first then 3 cannons then 3 turrets
3) Input the bind commands into your chat box and hit enter

The first one will fire the weapon you have in the first slot on tray 4
/bind e "+trayexec 3 0"
/bind space "+trayexec 3 1 $$ +trayexec 3 2 $$ +trayexec 3 3 $$ +trayexec 3 4 $$ +trayexec 3 5 $$ +trayexec 3 6"

4) Go and fire at things with your cannons... and hold your beam overloads which you activate with e... you can sub what ever keys you want... you can also bind weapons too different keys what ever works for you.
Do you find that your weapons actually all fire when you hit your "fire all cannons button" or in your more advanced "fire all cannons" and "fire all turrets" bind?

I've found that even just using the "fire all phasers" command won't fire everything and you have to mash it and you're cooldowns get messed up.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 16
03-06-2012, 07:40 PM
Quote:
Originally Posted by Beary666 View Post
Do you find that your weapons actually all fire when you hit your "fire all cannons button" or in your more advanced "fire all cannons" and "fire all turrets" bind?

I've found that even just using the "fire all phasers" command won't fire everything and you have to mash it and you're cooldowns get messed up.
Yep cryptic ui Mash is required. Still works better then auto, as stupid as it seems mashing I find too miss less cool downs then auto does.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 17
03-08-2012, 05:58 AM
Quote:
Originally Posted by czechknuckles
My Fed Fleet Escort setup:

Fore Weapons: (4) AP DHC
Aft Weapons: (3) AP Turret

Engineering Consoles: (3) EPS Flow Regulators
Science Consoles: Assimilated Universal, Shield Emitter Amplifiers
Tactical: (4) AP Mag Regulators

With three EPS my weapons power stays elevated above 100/100.

Use the following skills in order for MAXIMUM EFFECT!

1) Power to Weapons
2) Tactical Team
3) Rapid Fire

Yes, Brute force is that simple.
your 3 eps consoles are a wasted space. even read the skill tree for eps, IT WILL NOT AFFECT LOST DPS NOT TRANSFER LOST WEP POWER BACK AS YOU USE IT. this was stoped along time ago when people ran tanks and put eps console up the wazoo.

edit...should have read every post and i would have seen this get corrected.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:29 PM.