Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 745
# 11
06-29-2012, 04:39 PM
Quote:
Originally Posted by minuteman781 View Post
I have been playing the game successfully for 6 weeks with NO errors. I received my first error 5 days ago. I have a 64 bit OS I have a ATI radeon 3000 with 2 Gigs of video memory, I also searched the forums for my error and found nothing, I do appreciate you brain storming on why this might be happening so Thank you very much!
Try re-installing the drivers:
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

---

NOTE: This will reset all your game settings:
Find the Star Trek Online folder and do a search for Gameprefs.pref
(It may find more than one)
Rename them to Gameprefs.old
__________________________________________________
"I weary of the chase. Wait for me. I shall be merciful and quick."
Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 18
# 12
06-29-2012, 04:53 PM
I've seen a similar error, but only when I have DirectX 11 enabled in the options. I seem to get a Direct3d error after about an hour to two hours of play. If I set it to DX9, I never see an error.
Ensign
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
# 13
03-26-2013, 10:47 PM
i don't think this has to do with any thing with the hardware i think it is from the new patch they did since i was playing this game fine with no problems for 4 months already and this just start to happen after i let the patch update since i got this fatal error: direct3d driver returned error (e_outofmemory) while creating a texture. and also telling me low virtual memory and ram when i have 32 xp ram 3g and upgraded my graphics card to amd radeon HD 6450 and with a processor dual cor amd opteron 180. and i know my system can play games since i can play black ops on it with no problems. so i think the developers need to figure out what mistakes they made in the new patch since to many people are getting this type of error heck it even is happening in champions online.
Ensign
Join Date: May 2013
Posts: 3
# 14
04-22-2015, 07:48 AM
Quote:
Originally Posted by minuteman781 View Post
My computer keeps freezing while i am playing and I keep getting this message

Fatal error

Fatal Error;Direct3d driver returned error code
(D3DERR_INVALIDCALL)while resetting this device
Technical Details:2.34 GB RAM 1.33 GB virtual space available


Has anyone seen this, Does anyone have any suggestions? I cant play the game with out this happening, Please help
You may have had to re-install windows or made some changes recently

Very easy fix

STO and ARC use components of DX9 and when you made changes you may not have old updates to DX9

Easy fix ... takes seconds

http://www.microsoft.com/en-us/downl...ils.aspx?id=35

go to this page and download and run

That's it ... please share with everyone having this problem )
Ensign
Join Date: Jan 2015
Posts: 4
# 15
04-22-2015, 07:59 AM
well hopefully the patch will fix the DirectX error but knowing Cryptic Studios They probably wont.
Empire Veteran
Join Date: Jul 2012
Posts: 130
# 16
04-22-2015, 09:00 AM
I too am getting a similar error.

Running on and Intel chip set.....32 gigs of ram on windows 7 professional....gtx 980 which has 4 gigs of ram on board....and yada yada.

Anywise my error is also a fatal error crash window.....but instead the game tells me it cannot find the device driver....after an expected reset call.........

kind of an odd message.

got it after about 4 hours of play time.

I was getting weird random crashes before but with no error messages....but now I actually can see an error message.

In addition the cryptic error gathering tool starts up and as usual I make sure to hit submit before it vanishes.....but this time it errored out.

so just wanted to weigh in....that I think I have the same issue...

I highly doubt you ran out of memory...no game is ever going to use 2 gigs of video memory for anything....if it did the entire experience would be super smooth and would not look like star trek online.
Ensign
Join Date: Apr 2015
Posts: 21
# 17
04-22-2015, 09:27 AM
You guys really need to read before you post. There are so many people having the same damn problems. SO DO SOME ****ING RESEARCH BEFORE YOU POST.

Now, to the point. If you guys scroll down in the forum there are many other of the same postings.

Second. Here is something you can try that fixed it for myself and others.

I just came across this after having 3 days of down time in STO. This has to do with the Cuda Cores on the Geforce Control Panel. Disabling these cuda cores fixed the problem for me. I had three different erroes. D3D11 Device Removed. D3D11 Creating Vertex Buffer. And D3D11 Error creating 1x1x1 mips .

nVidia Control Panel > 3D Settings > Manage 3D Settings > CUDA GPU's set to NONE


Now, if this doesn't work for you. Then stop posting and submitting tickets. This is causing problems for the rest of us trying to submit things that are of actual importance to the game. You can easily keep up to date on forum posts without posting the same damn thing over and over and over and over(u get the point) again.
Empire Veteran
Join Date: Jul 2012
Posts: 130
# 18
04-22-2015, 09:55 AM
Quote:
Originally Posted by firedeval465 View Post
You guys really need to read before you post. There are so many people having the same damn problems. SO DO SOME ****ING RESEARCH BEFORE YOU POST.

Now, to the point. If you guys scroll down in the forum there are many other of the same postings.

Second. Here is something you can try that fixed it for myself and others.

I just came across this after having 3 days of down time in STO. This has to do with the Cuda Cores on the Geforce Control Panel. Disabling these cuda cores fixed the problem for me. I had three different erroes. D3D11 Device Removed. D3D11 Creating Vertex Buffer. And D3D11 Error creating 1x1x1 mips .

nVidia Control Panel > 3D Settings > Manage 3D Settings > CUDA GPU's set to NONE


Now, if this doesn't work for you. Then stop posting and submitting tickets. This is causing problems for the rest of us trying to submit things that are of actual importance to the game. You can easily keep up to date on forum posts without posting the same damn thing over and over and over and over(u get the point) again.
yep you can easily keep up....which I think you need to do.

This is an error introduced for the latest build.....CUDA core does not help with this one.....so thanks for the advice...
Lt. Commander
Join Date: Sep 2012
Posts: 189
# 19
04-22-2015, 09:55 AM
Quote:
Originally Posted by firedeval465 View Post
You guys really need to read before you post. There are so many people having the same damn problems. SO DO SOME ****ING RESEARCH BEFORE YOU POST.

Now, to the point. If you guys scroll down in the forum there are many other of the same postings.

Second. Here is something you can try that fixed it for myself and others.

I just came across this after having 3 days of down time in STO. This has to do with the Cuda Cores on the Geforce Control Panel. Disabling these cuda cores fixed the problem for me. I had three different erroes. D3D11 Device Removed. D3D11 Creating Vertex Buffer. And D3D11 Error creating 1x1x1 mips .

nVidia Control Panel > 3D Settings > Manage 3D Settings > CUDA GPU's set to NONE


Now, if this doesn't work for you. Then stop posting and submitting tickets. This is causing problems for the rest of us trying to submit things that are of actual importance to the game. You can easily keep up to date on forum posts without posting the same damn thing over and over and over and over(u get the point) again.
your solution doesn't work for many,many folks b/c they cannot set cuda cores to "none" ( as I have repeatedly said as well )

Also : not being able to play the game ( at all ) is of pretty "vital importance to the game " , wouldn't you agree ?

In addition to this I can now also inform you the "emergency maintenance "didn't work at all regarding this particular issue

Last edited by rikwessels; 04-22-2015 at 10:41 AM.
Ensign
Join Date: Apr 2015
Posts: 21
# 20
04-22-2015, 11:22 AM
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 09:48 PM.