Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 779
Quote:
Originally Posted by Archived Post View Post
Screen renders as a blocky mess using AMD video cards.
THE WORKAROUND: Downgrade your AMD graphics driver to version 12.1.

THE FIX: AMD is working on it.

THE UGLY TECHNICAL DETAILS:
Version 12.2 of the AMD driver has something horribly wrong with it. AMD is (hopefully) working on a fix for this. It's not just affecting our games.

You may have to completely uninstall your AMD driver before installing the 12.1 version. It's been reported that the driver rollback feature didn't work for someone.

FORUM THREADS:
http://forums.startrekonline.com/sho...d.php?t=263130
http://forums.startrekonline.com/sho...d.php?t=263321
http://forums.startrekonline.com/sho...d.php?t=259428
http://forums.startrekonline.com/sho...d.php?t=260437
http://forums.startrekonline.com/sho...d.php?t=261411
The most recent version of ATI/AMD's Catalyst drivers are now 12.6. I recall hearing that the version prior to 12.6, (which was 12.4) still had the same issues, but I was wondering if anyone had tried the latest version yet and whether it still had the same issues that 12.2 - 12.4 had?

I'd have posted in one of the other threads, but they're all older than 30 days now.
Ainu - Join Date: Aug 2008
Foundry Missions: 1) The Source of Power (ST-HSWUBD5TQ) [Federation] 16+
-----=====*****<[ Fleet Recruitment Thread ]>*****=====-----
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 399
# 2
07-11-2012, 04:48 AM
My GF plays with 12.6 pretty fine, she also had no problems with 12.4
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,474
# 3
07-11-2012, 09:24 AM
I am running the 12.7 beta and no issues at all.
Cryptic Studios Team
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,201
# 4
07-11-2012, 11:30 AM
Yup, you should be good now.
Only YOU can prevent forum fires!

Empire Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,032
# 5
07-11-2012, 12:07 PM
Quote:
Originally Posted by tangolight View Post
The most recent version of ATI/AMD's Catalyst drivers are now 12.6. I recall hearing that the version prior to 12.6, (which was 12.4) still had the same issues, but I was wondering if anyone had tried the latest version yet and whether it still had the same issues that 12.2 - 12.4 had?

I'd have posted in one of the other threads, but they're all older than 30 days now.
I can't use the latest version. I get an Install message saying it isn't supported.
Guess my ATI Mobility Radeon HD 5145 has doomed me to gimpy land...
At least it was nice of the AMD page to tell me after the fact that Toshiba Notebooks are not compatible.
Handle: @kirian_darkstar
Registered: Oct/2009 , LTS : Feb/2011
Fleets: Warriors of the Phoenix, Kirian Industries
Three years and still no Captain Klaa hair...

Last edited by darkstarkirian; 07-11-2012 at 12:09 PM.
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,792
# 6
07-11-2012, 03:28 PM
This thread is relevant to my interests. Thanks for the info. I shall update my drivers accordingly.

You can find/contact me in game as @PatricianVetinari. Original Join Date: Feb 2010.
Need Help with Ship's Power? Check out my Ship Power Guide and Calculator.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,474
# 7
07-11-2012, 06:15 PM
Quote:
Originally Posted by darkstarkirian View Post
I can't use the latest version. I get an Install message saying it isn't supported.
Guess my ATI Mobility Radeon HD 5145 has doomed me to gimpy land...
At least it was nice of the AMD page to tell me after the fact that Toshiba Notebooks are not compatible.
There are sometimes ways around that. if you check the AMD Game forums, you might find more help there. My Acer Aspire 8935G has a similar issue due to using both integrated and descrete graphics. However, disabling the integrated and forcing the latest Mobility driver works for me when I need to update.
Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 29
# 8
07-12-2012, 12:09 PM
I got no real driver problems with my Radeon 4890 but instead
had and sometimes have glitches where I cannot see my weapons fire and other effects like the vented plasma even when its only 3-4 ship lengths away.

If there is already a special thread for this kind of nuisance I didnt see it.

anyways, 8x AA combined with transparency AA seems to be working now.
.o0( The gods of deutsch data recovery have prevailed! The techno will continue. )
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 03:28 PM.