Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 12
# 1 Community Mission Error!!!
07-08-2012, 05:15 AM
i just want to begin the KDF community mission 'A Prisoner' which is a 3rd mission in a series and it is a mission after 'Hunter Killer'. When i try to beam down the First City to begin the mission the game keep crashing and after that the loader did not respond at all.
Someone encontered this type of problem or just me. Try this mission and reply to me as soon as possible. Until that my Klingon character are 'out of order'.
Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 516
# 2
07-08-2012, 11:56 AM
This might do better to be in Foundry bugs, but here is something to try if you feel brave enough:

1) Run a force verify once just to be sure that this does not clear up the issue if you have not already

2)Exit the game, dont do this while its running

3)Navigate to the data folder in your startrek online install. Depending on your OS, the folder could be in one of 3 places

In Win Xp, the folder should Program Files\Cryptic\Startrekonline\live\data
In Vista/Win 7 Games\Cryptic\Startrekonline\live\data
If you used steam its 'harder' to find but its hiding inside the steam directory

Delete everything inside the data folder (but not the folder itself)

4)restart the game and try the mission

Theres no garuntee this will work, but it has in the past cleared some extraneous files that caused issues for people.

The other option would be to check your video drivers, but I will say that chances are if nothing else is causing you to crash in game, its not those.
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 10,669
# 3
07-08-2012, 12:51 PM
It might be an issue with an out of date foundry mission. Foundry updates can have unexpected consequences.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 12
# 4
07-09-2012, 03:35 AM
You mean the 'localdata' folder in the 'live' folder?
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 520
# 5
07-09-2012, 07:42 AM
When you open the launcher there will be a tab called "options" up top and Force Verify is one of the available choices with a check box next to it. It will take about 5 to 10 minutes to run though it says it is patching without a progress bar. This will check for damaged or missing files.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 12
# 6
07-11-2012, 04:58 AM
About the Cryptic launcher i am sure to use the newest version but its apperiance is full of white spot. And when i say white spot i basicaly mean i cant see the blue progress bar when it is load or download a new patch. I only tell that i able to launch when i see the 'engage' button. How can i repair this if i have to.
Cryptic Studios Team
Join Date: Jun 2012
Posts: 347
# 7
07-11-2012, 11:35 AM
Quote:
Originally Posted by gp86 View Post
About the Cryptic launcher i am sure to use the newest version but its apperiance is full of white spot. And when i say white spot i basicaly mean i cant see the blue progress bar when it is load or download a new patch. I only tell that i able to launch when i see the 'engage' button. How can i repair this if i have to.
Update the version of IE on your computer, and ensure that IE is set to allow javascript. Our launcher requires IE, regardless of which browser you use regularly.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 12
# 8
07-12-2012, 08:36 AM
... so i need to update my IE.

Thanks a lot people.
These answers are really helpfull to me.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 02:11 AM.