Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
# 1 STO crashes after login
07-13-2012, 09:47 AM
hello,

i play sto since a week, i use two computers all worked fine till wendsday afternoon.

when i start STO launcher i type in my login information. after that i got a small windows that say: "OOps! your cryptic Application has crashed...." i got this on both Computers.

i use win7 64bit on one system i has an nvidia card 590GTX and the other has a radeon card.

i tried already to reinstall sto on both computers nothing works... no entrys in the windows error reporting

somebody can help? before that i played my char to lvl 8 without problems

best regards

pandora
Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
# 2 Same Here
07-13-2012, 01:05 PM
I am having the same issue.
Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
# 3
07-13-2012, 02:17 PM
i've installed it on my notebook with new downloaded files and also the same.

wtf must i return to eve
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 537
# 4
07-13-2012, 02:30 PM
Mine gets as far as character selection. Crashes as it tries to display my characters.
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 81
# 5
07-14-2012, 07:41 AM
before pressing engage on launcher select options and make sure fullscreen is unchecked or try a force verify,also defrag the game with gamebooster v.3
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 48
# 6
07-15-2012, 06:19 PM
Been having afew issues and problems withSTO, but its the only game I have and cannot really check if there is a problem with my machine.....so is it safe to say it is not my machine but something that has gone wrong with the update/patch? Not that good with technical stuff, but from reading on various threads it seems there are an abundance of problems? Want to know if I should use the opportunity to uninstall and move on?
Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
# 7 Issues
07-17-2012, 12:00 PM
I wonder what we all have in common that others do not?
Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 3
# 8
07-17-2012, 04:36 PM
Same issues for myself as well......Starts to load where I left off and crashes. I've done all of the above with no luck on a fix so far.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 537
# 9
07-17-2012, 10:58 PM
I've narrowed down my own problem to a bad patch. Which is odd because 2+ days of Forced Verify kept giving the files a green light.

Anyways, uninstalled the game, deleted the directories, then re-downloaded the whole game using the torrent.

Then I replaced the installer's DirectX directory with an up-to-date copy of the DirectX Redistributable from Microsoft.

Re-Installed, let it patch uninterrupted, and everything's okay now.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 05:13 AM.