Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 15
# 1 Extreme slow down in foundry
08-04-2012, 01:55 PM
I have used the foundry quite extensively before this season. But for some reason, ever since its come back up my editor is operating extremely slow. It takes 5-10 seconds to get things like dialogue boxes and objectives to appear. The map is practically un-navigable because it seems to freeze up every 6 seconds (which lasts for about 15 secs). Luckily i had completely designed my levels before this update. All i need to do to is copy text from word, but that takes so stinking long. For some reason once I unclick from the dialogue bubble that also takes 5-10 secs (with all the other slow downs) so its taking forever to just do the simplest thing. I am wondering what happened, cause it worked absolutely fine before. Any help would be appreciated, because basically its super impractical for me to work on my mission in the foundry now.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 76
# 2
08-04-2012, 06:35 PM
It's the same for me. I fear this might just be the way of things now. It could be a side effect of whatever massive changes they made the the way the Foundry is actually built. I have to say I find it really irritating as well and I'm hoping that maybe it'll be seen to soon. It'd be really nice to have it working like it used to again.

EDIT: Okay, I'm not sure if this is just a fluke or not, but I created a brand new mission and I don't seem to be getting the lag problem. Maybe this just applies to missions that were created before the Season 6 Foundry update. I don't know if your problem was with a mission you started working on before the Foundry went down for the update or not, but if it was just create a new mission and work with it a bit. See if you are still getting the lag problem or not.

-XA
Check out my Foundry Missions: Click Here!

Last edited by vexravus; 08-04-2012 at 06:49 PM.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,045
# 3
08-04-2012, 07:53 PM
I'm experiencing this as well. Crazy delays, especially when trying to deal with the advanced dialogue editor. All missions created prior to S6.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 844
# 4
08-05-2012, 01:20 AM
Quote:
Originally Posted by vexravus View Post
EDIT: Okay, I'm not sure if this is just a fluke or not, but I created a brand new mission and I don't seem to be getting the lag problem.
Based on past experience, I suspect it occurs as the mission gets larger. For example before the S4 patch the editor would become more laggy as you added more stuff to it. Dialogue trees in particular would lag the editor out completely. The more dialogue you added the worse it got. It was so bad that I was forced to create all my missions without text and couldn't add text until the editor was updated. Even with no dialogues I was still getting around 20+ second pauses after each edit (move something...wait 20 seconds, rotate...wait 20 seconds, edit a dialogue...wait 20 seconds).

It was horrible! It's a big reason why it took me so long to make my first mission, because half the time I was just sitting there waiting for the editor to finally catch up! Without the update I couldn't have even finished my missions because the editor would have become completely unusable long before I finished. It's simply not possible to use something where you have to wait 60 seconds after you edit one piece of text.

The good news is the current lag isn't quite as bad as that now. It's not absolutely debilitating, and you might be able to theoretically work through it, but it's still pretty bad. Unfortunately, it's bad enough that if it isn't fixed, I'm honestly not sure whether or not I'll be able to continue on creating missions.


Click here for my Foundry tutorial on Creating A Custom Interior Map.

Last edited by nagorak; 08-05-2012 at 01:33 AM.
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 84
# 5
08-05-2012, 02:22 AM
I also I have the same problem, slow is too high and does not make sense, if every time I have to change the height of an object and takes 4 seconds to update and preview the map 10 seconds to do a mission is something endless, I guess Cryptic is aware of this and that solved some day, in the meantime I'll settle for any damage of the season 6 on my other missions and leave a little side the new.
Cryptic Studios Team
Join Date: Jul 2012
Posts: 11
# 6
08-09-2012, 09:42 PM
Everyone who is encountering problems, please post the shortcode (ST-HOHOHO) for your projects that are experiencing lag. I am going to fix all the issues I can find and I want to make sure I find all the issues you are having.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,508
# 7
08-10-2012, 12:09 AM
Looks like jfinderdev is going to be the saviour of the foundry.

I don't like how he's a red shirt though, I hope he survives
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,007
# 8
08-10-2012, 05:53 AM
jfinderdev, no offense but how about the missing character slot problem I keep reporting? I believe it;s been listed as fixed twice and it still doesn;t work:

http://sto-forum.perfectworld.com/sh...d.php?t=283151
---
Took 20 minutes to get that screencap and her arm is still doing through the armrest
Dr. Mike's Steak Dinner

35 Starbase Projects done. 715 Projects remaining
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 547
# 9
08-10-2012, 06:33 AM
I had lag, but... it's gone now. I'm not sure what it was or what I did. After a bit of editing (or time where the editor could download freely from the net) I didn't notice a problem again. At least, with a jumpy editor that felt like lag. I don't know what I did if it was even anything I did. I'm not sure it was just getting more download time.

I'm sorry I can't give a project ID anymore for an example, but hope this info helps find the problem.
Cryptic Studios Team
Join Date: Jun 2012
Posts: 353
# 10
08-10-2012, 05:12 PM
Quote:
Originally Posted by mikewendell View Post
jfinderdev, no offense but how about the missing character slot problem I keep reporting? I believe it;s been listed as fixed twice and it still doesn;t work:

http://sto-forum.perfectworld.com/sh...d.php?t=283151
He doesn't work on that, mikewendell.
Further, that issue should have been addressed with the Season 6 patch. If you're still having this issue, it's concerning. Please submit a (new) GM report for it, so they can look into it. And let's please leave the rest of the conversation about this topic for its own thread.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 05:31 PM.