Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 256
# 241
08-22-2012, 09:57 AM
Bizarre. Well at least during this round I am getting compatriots and we are throwing out all kinds of data and info, the answer is in there someplace. In May I was a lone voice complaining on this with everyone telling me they could log in and its my ISP and my Internet Connections blah blah blah blah....I hope we remain on this crusade for an answer and dont give up. I would have 4 days ago if not for the support I am getting from all of you in the same boat.
Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 11
# 242
08-22-2012, 10:02 AM
Reading these posts clearly indicates an account server issue for only certain accounts.

I opened port 80 on my router and the launcher loaded first time, got to the 'Engage' fine, hit 'play' loaded fine, loading maps started then 'account server disconnected' and i was then bombed out.

If it was an ISP issue please explain this.

Tech people please sort this missing my fully Omega laden ship, he he
Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 11
# 243
08-22-2012, 10:11 AM
Sorry, one last thing.
I run Firefox browser and a message clearly states 'STO patch server not connected', i think things are becoming more clear for certain, not all accounts
Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 11
# 244
08-22-2012, 10:34 AM
was being a bit cynical in that post, sorry

Being a Cryptic tech impersonator, lol

Only trying to lighten this up, im sure the tech people are onto this, it only started with me after the last maintenance patch.

Been on this game from the very start, they aint let us down yet, gulp
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 256
# 245
08-22-2012, 10:56 AM
Well, for my part, I replied to the PWE Tech Support email I received last night and told them it was still no dice on a solution. I also posted a link to this thread, in my reply. Thankfully I'm still able to contact them via my personal email account's 'reply' function, 'cause I couldn't directly access their support page login yesterday.

I would encourage everyone in this thread to file support tickets and keep hammering away with replies, until this matter gets resolved.

My pal, who's been able to connect properly is out running chores right now. Yet, when he gets back, we're going to thoroughly compare system, browser and network settings. And I'm going to match every single one of my settings to his. At least that should eliminate the possibility of this issue being rooted in our respective systems and their settings.

I'll keep checking back here, until my pal and I do our thing and I'll report any findings, once we've done all that.
"Don't try to be a great man. Just be a man and let history make its own judgments." -Zefram Cochrane
Vice-Admiral Methos Corinthian
methos71
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 256
# 246
08-22-2012, 11:04 AM
Thanks for all the work and support methos! What you are going to do sounds tedious, thank you again! I hope you find the answer.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 256
# 247
08-22-2012, 03:47 PM
Any news? I tried to reload the forum page and got a blank white page telling me it couldnt connect, then I tried twice more and got a page with the header but no text...either they are tinkering with things or next I wont be able to get to the forums.
Survivor of Romulus
Join Date: Jun 2012
Posts: 70
# 248
08-22-2012, 04:33 PM
Day 9 and still no movement. 7 days since flakey was here and no tech guy response so we definitely on our own guys. The more I try play MW3 the more I want play STO lol.

I get online daily and hope its working again but alas it's never back.

Anyone got any ideas????


Original Join Date May 2009 - Real 1000 Day Veteran
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 256
# 249
08-22-2012, 04:57 PM
Quote:
Originally Posted by bannon3 View Post
Any news? I tried to reload the forum page and got a blank white page telling me it couldnt connect, then I tried twice more and got a page with the header but no text...either they are tinkering with things or next I wont be able to get to the forums.
Thankfully, I had no problems logging back into the Forums, via Google Chrome.

Okies, now for my report on the system comparison with my pal who's been able to log in to STO without any problems. And, gods were you ever right about the whole thing being incredibly tedious Bannon3!!!

I figured that the primary focus should be on internet settings and browser settings. Given that, we started by comparing our 'Network and Sharing Center', 'Adapter Settings', 'Local Area Connect' configuration, details, properties. Then we hit 'Advanced Sharing Settings', both 'Home or Work' and 'Public'. Then we hit 'Internet Properties' and went through all tabs and functions. We then repeated the same process with 'Internet Options' in Explorer.

There were very few differences between our configurations and what differences there were had likely been the result of my experimenting with the settings since this past Friday morning. Ultimately, I matched every single one of my settings to match his.

We then compared Firewall settings and their 'Advanced Settings' and our settings were identical.

Now here's where it got interesting. Via 'Control Panel', we accessed our 'Java Control Panel' for comparison, since the last email I got from PWE Tech seemed to stress the importance of Javascript and Explorer and their relation to STO's launcher.

My pal, who's been able to connect, and I had different versions of Java. He has 'Java Version 6, Update 24'. Whereas I have 'Java Version 7, Update 6', which was just updated three days ago.

Regardless, we still compared our 'Java Control Panel' settings, going through each and every tab. An immediate difference that we found was the varying sizes of our Java 'Temporary Files Settings' cache. His was set to a maximum of 1000MB (1GB), while mine had been set to something like 32.5GB!!! I immediately matched his max cache size.

I then ended our online voice chat, restarted my system and tried the STO launcher again. Sadly no change whatsoever. It's still timing out and not connecting.

Contained within the 'Java Control Panel' and its 'Temporary Files Settings'...the Java Control Panel has a function for deleting 'Trace and Log Files', 'Cached Applications and Applets' and 'Installed Applications and Applets'.

I'm wondering whether or not it would be safe to delete all of those in the Java cache? Perhaps something in that cache is causing this login launch failure?

I'm sorely tempted to simply delete all that, especially given that the cache had been 32.5GB in size! Yet, I fear that it might cause more harm than good.

Any insight on this anyone?

Update: After doing a bit of digging online, I think I've determined that it's safe to zap everything in that Java cache, via the Java Control Panel. So, I'm going to try that right now and restart the system.

If that doesn't work, I'm wondering if it would be safe to uninstall my current, up to date version of Java and replace it with the version my friend has? The version he has can also be found for download, directly via Oracle's website.
"Don't try to be a great man. Just be a man and let history make its own judgments." -Zefram Cochrane
Vice-Admiral Methos Corinthian
methos71

Last edited by methos71; 08-22-2012 at 05:16 PM.
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 256
# 250
08-22-2012, 06:02 PM
Alright, well there goes that idea!!! I cleared the Java cache completely. Restarted the system. Still nothing with STO. Then I uninstalled the latest version of Java and replace it with the exact same older version my friend has. Restarted the system and still nothing with STO.

Are there any other settings and features you guys can think of that I should be comparing with my friend who's been able to login without a problem????

Really, at this point, I'm about 95% sure that this problem has nothing to do with our respective computers. At this point, I'm also thoroughly convinced that the root of this problem resides either with our respective Internet Service Providers or with Cryptic/PWE and their servers, somehow selectively preventing us from accessing the STO login/update launcher. The notion that our ISPs are to blame seems far-fetched, given that I've got Roadrunner, others here have Verizon, Virgin Media and so forth and so on. Besides, I consulted with my ISP tech service this past Saturday and they gave my connection a clean bill of health. Yet, we all have a common problem in being unable to connect to Cryptic/PWE's launcher and, consequently, their server (or servers).
"Don't try to be a great man. Just be a man and let history make its own judgments." -Zefram Cochrane
Vice-Admiral Methos Corinthian
methos71

Last edited by methos71; 08-22-2012 at 06:13 PM.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 10:35 PM.