Career Officer
Join Date: Aug 2012
Posts: 40
# 1 How do YOU fire your weapons?
08-26-2012, 07:14 AM
Just curious....

Are most folks using autofire? Using a button for each weapon? Using fire all energy weapons?
Republic Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,776
# 2
08-26-2012, 07:20 AM
i remember way back before they gave autofire to all weapons... made clicking buttons necessary.

I prefer autofire for most my setups.
Joined Sept 09.

Curse you Archived Post.... you stole all my Ideas.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 6,006
# 3
08-26-2012, 07:24 AM
Manual all the way...

Space for Cannons/Turrets
Ctrl+Space for Torps
My name may say "PWE member", but I will never be.
-NEVER Forget the Screwups and ignorance made towards the people who supported the game through 2011
Don't look silly, don't call it "Zen-Store" - Don't waste devs time, Post proper bug-reports
Empire Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,119
# 4
08-26-2012, 07:26 AM
I run a custom keybind so my spacebar fires energy weapons, distributes shields and depending on my ship/setup activates (cycles) two copies emergency power to shields for 100% uptime on shield power and resistances there.

If I'm in a cruiser my spacebar will also cycle 2 copies of emergency power to weapons. In an escort/bop my spacebar will also have weapons buffs like attack pattern beta, cannon rapid fire, tac team and beam overload cycling so I don't have to do everything manually.

Only time I have autofire on an energy weapon is so my torpedos which are on autofire know to start autofiring if that makes sense, on escort/bop though I prefer all energy build so no torps there.

Ah they joys of keybinding for a lazy bugger like me.
Man is a gaming animal. He must always be trying to get the better in something or other.
Warning, this poster tends to talk nonsensically when caffine levels fall below 80%.
Commander
Join Date: Jul 2012
Posts: 426
# 5
08-26-2012, 07:27 AM
On my ship, I use autofire, but I turn it off for STFs if we're running the 10% rule (then turn it back on once the gens are down).

I used to use the hot keys, but I blow up less frequently when I have autofire set... guess it gives me more time to look around and find the bad guys. That and the ship movement buttons are on the same side of the keyboard as the usual "fire weapons" buttons, and if I change anything I'll just confuse myself.

On ground I use the hot keys. Movement there can be done with the arrows, so I can run and shoot with no problems. (And even though I keep hearing there's ground autofire, I can't get it to work anyway.)
Demons run when a good man goes to war.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 434
# 6
08-26-2012, 07:35 AM
I use a macro on my G13 that continually presses space (every 0.5 sec) bound to "GenSendMessage HUD_Root FirePhasers $$ +power_exec Distribute_Shields" as a on/of toggle macro, this in-turn lets me time me firing my torps and main abilities during combat using my thumb keys on my naga mouse.
Click to visit Subspace-Radio
Twitter | Blog | Original Join Date: Dec 2007 | Gaming Setup | Raptr Profile | Gamer DNA
The opinions expressed in my posts are my own views and do not reflect on any other entity(s) or person(s) I may or may not represent at the time.
Career Officer
Join Date: Aug 2012
Posts: 40
# 7 ...
08-26-2012, 07:57 AM
Good grief Defalus! Is that done through the game or a keyboard macro setup?
Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 158
# 8
08-26-2012, 07:59 AM
I run auto-fire on all but my torps, As I like to fire my torps manually after I use full spread or volley. Rather than waiting for a torp to reload, then oh crap I forgot to push full spread and now I have to wait for them to reload again.

It gives me greater control over them and I fire them when an enemies shield/shields are down, giving me better dmg.

Having your energy weapons on auto-fire is IMO the correct method. Because you don't want to be trying to manually firing them, as well as hitting the hotkeys, turning your ship and turning your camera angle to look around. It can cause more problems, but thats my opinion. Kudos to those that can do all that and not make any mistakes.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 987
# 9
08-26-2012, 08:02 AM
Space bar to fire all phasers.


Torpedos I fire manually by mouse click on the icon, since the best use of a Torpedo relies on timing.
*******************************************

A Romulan Strike Team, Missing Farmers and an ancient base on a Klingon Border world. But what connects them? Find out in my First Foundary mission: 'The Jeroan Farmer Escapade'
Lieutenant
Join Date: Aug 2012
Posts: 37
# 10
08-26-2012, 08:10 AM
Quote:
Originally Posted by grylak View Post
Space bar to fire all phasers.


Torpedos I fire manually by mouse click on the icon, since the best use of a Torpedo relies on timing.
same, space bar for energy, then the torps and buffs I do manually

http://i1111.photobucket.com/albums/h478/LordDorianBlackheart/Sig500x.png
Slaan | Rin | Rin Tsaris | Sanguinara | Warmaster | Ryn
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 06:39 PM.