Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 13
Just as topic say. i play for 45mi to and hour, 3 hours being the longest and then my monitor goes into powersave mode and wont go back on when i turn it off and back on with the power button. any ideas what is causing this and what to do to fix this?
Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 10
# 2
10-29-2012, 09:52 AM
I'm having the same problem. I'm relieved that its not just me though. Anyone have any ideas?
Empire Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,154
# 3
10-29-2012, 09:56 AM
Consider that your graphics card may be overheating. I had this problem with my older card. There are places in the game that, for reasons unknown, can really cause heat spikes.
__________________________________
STO Forum member since before February 2010.
STO Academy's excellent skill planner here: Link
I actually avoid success entirely. It doesn't get me what I want, and the consequences for failure are slim. -- markhawman
Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 10
# 4
10-29-2012, 10:04 AM
You could be right. I updated my drivers the other day and it would appear that it shut off SLI. So its been running with 1 card. My settings were probably too high for 1 card. I switched SLI back on and I'll let you guys know if it helped. Not sure if this is what caused it for the OP though...
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,448
# 5
10-29-2012, 10:56 AM
You might also try a video setting in the ingame options menu.

Video -> Troubleshooting (this is a tab you may need to click on at the bottom of the Video page) -> Reduce CPU/GPU usage.

It says it can help with overheating issues, at the potential cost of performance. There is also a
'GPU-accelerated particles' option. If it is an issue with your GPU, maybe disable this, so that it makes the CPU take over this work.

You can also boost the video memory limit here too (card memory iirc).
nynik | Join Date: Dec 2009
<Dev> Oaks@dstahl: *checks for CBS listening devices in the office*

Last edited by nynik; 10-29-2012 at 11:46 AM.
Lt. Commander
Join Date: Sep 2012
Posts: 129
# 6
10-30-2012, 07:59 PM
This is also related to lag : I had the same issue ( monitor momentarily stating there was "no signal " from the graphics card ) after seeing "server not responding " for about 25-30 seconds and immediately worried it was the GPU .There wasn't anything wrong with it though , temperature was just fine .

So if you see this when also experiencing server issues it could be that is the culprit ( check GPU temps just to make sure though )
Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 9
# 7
10-31-2012, 06:28 AM
If it is an overheating issue it might be helpful to install a third party controller to increase the fan speed when the card gets hot - it might be paranoia but I'm sure card manufacturers are lowering fan speeds to reduce noise. I use EVGA Precision personally but there are others out there.
Captain
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,449
# 8
10-31-2012, 03:55 PM
I get this to might try the ingame video options or get the new precision.
Age StarTrek-Gamers Administrator
USS WARRIOR NCC 1720 Commanding Officer
Star Trek Gamers
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 02:36 AM.