Go Back   Star Trek Online > Support > Graphical and Sound Issues
Login

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 12
# 21 Graphical Issues
11-14-2012, 06:06 AM
Not down playing the problem..... but I feel better now that someone else is having the same issues. Thx everyone!
Ensign
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
# 22
11-14-2012, 06:58 AM
Having the same problem, game ran perfectly up until the season 7 patch. I updated my graphics drivers (also using Intel HD) this morning and I've also tried setting STO to use DX9 instead of 11 and disabling on demand patching, using DX9 seemed to reduce the amount its happenig but the game is still unplayable.
Career Officer
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
# 23
11-14-2012, 10:56 AM
Yup logged in today and bam not even 2 min and it started the crashing. as for my video card being a intel. B.S. If I can play WoW on high settings without it crashing there is no reason that now that season 7 is here I can't play. Hell I have been in the game since the beta was out. Now I may just leave for good. many other good games run fine on my system.
Ensign
Join Date: Sep 2012
Posts: 5
After patching to season 7, boom! Driver stopped working, recovered and it happen again and again until BSOD. Updated the drivers but that didn't solve anything.

Anyway, I just filed a ticket and hope they do something about it soon.

Glad to know I'm not the only one (yes, misery seeks company). I though there was some file corruption on my system that would require lots of tech snooping and solution on my part.
Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
# 25
11-14-2012, 01:05 PM
Getting the same problem. screen goes to black and back again a few times before it freezes my laptop and I have to reboot. I went from full screen to windowed and saw my I7 was on fire lol also got this message:

"Display driver Intel Graphics Accelerator Drivers for Windows 7(R) stopped responding and has successfully recovered."

Yes I've only got the hd chip thing but it was working perfectly before season 7. Heard this has been going on since it went on tribble too so why wasn't it fixed before going live on the holodeck? Unless the devs have decided to remove what I think would be a large percentage of players from the game of course?
Career Officer
Join Date: Oct 2012
Posts: 21
# 26
11-14-2012, 02:04 PM
Hopefully they will patch this during thursday maintenance...i am a beta vet and i pre-orderd this game and paid monthly to play it without a care because i enjoyed it but ever since S7 went on tribble, I have been having trouble doing anything with my fleet on tribble and now I can't do anything with them on Holodeck. This strikes me as VERY poor form on cryptics part as they have had over a month to assess and fix this issue...
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 243
# 27
11-14-2012, 02:07 PM
Quote:
Originally Posted by scotviper View Post
Getting the same problem. screen goes to black and back again a few times before it freezes my laptop and I have to reboot. I went from full screen to windowed and saw my I7 was on fire lol also got this message:

"Display driver Intel Graphics Accelerator Drivers for Windows 7(R) stopped responding and has successfully recovered."

Yes I've only got the hd chip thing but it was working perfectly before season 7. Heard this has been going on since it went on tribble too so why wasn't it fixed before going live on the holodeck? Unless the devs have decided to remove what I think would be a large percentage of players from the game of course?
It's not a hardware problem. It's an issue with whatever they screwed up in the Season 7 code. They got a ton of reports about it on Tribble and chose to push it live anyway. Devs have been silent on the issue, so your guess is as good as mine when it will be addressed, if it is addressed at all.

To be honest, I don't know why they even bother with a test server when they always just go right on ahead and push game-breakers such as this through every time.
_____________________________________________


I used to be able to play STO, but then Season 9 happened. | Join Date: Dec 2009
1000 Paper Cuts for Star Trek Online
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 267
# 28 Devs...Where art thou???
11-14-2012, 06:46 PM
Does anyone else feel unnerved that no Devs have mentioned this?. On the bright side, I did mention this problem to Taco. By bringing this to his attention - he said he would try to send this information to the Cryptic Graphic Support Team, however, until the problem is resolved I'm still sitting on pins and needles.

I did post this problem in the PWE Support Forum and this was my exact response from a Tech and I quote:

"The game update is huge. On demand patching may be slow for you. You can try turning it off and wait it out to be fully updated.

You can post links to your dxdiag.txt and hijackthis logs, and we can take a look at your system."


It was nice to receive a response, but at the same time, this problem is simply not going to go away, or be able to be swept under the carpet, or I will have to quit playing STO because it is unplayable until a fix patch goes live.
http://media.photobucket.com/image/dofftrader/yoreantiques/DOFFtrader.gif

Last edited by paragon92518; 11-14-2012 at 06:49 PM.
Career Officer
Join Date: Oct 2012
Posts: 21
# 29
11-14-2012, 07:18 PM
i am completely concerned. also it seems that the tech didn't quite grasp the problem. hopefully the maintenance tomorrow will repair the damage...
Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 81
# 30
11-14-2012, 09:11 PM
Ya know whats buggin me... no mention of it in patch notes... we all know they know about it... guess they're in denial...
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 09:16 PM.