Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 330
# 1 Steamrunner graphic issue?
11-14-2012, 01:37 PM
Does anyone else have a problem with their Steamrunner? It seems blacked out in sector space, and dark and shadowed in orbital space. Is it just me?
Vice Admiral Corris Sprint (@sprint01)
Commanding Officer - 26th Fleet [RP]
Star Trek: Praetorian Official Website
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 192
# 2
11-14-2012, 01:41 PM
is your dynamic lighting effects on? or high quality lighting? I had to turn my quality off due to a graphics bug on multiple ships.
Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 330
# 3
11-15-2012, 04:27 AM
I made sure my graphics were maxed out, with Dynamic lighting on. Same hull material, same position, same light source, etc.

http://img.photobucket.com/albums/v6...4-19-34-53.jpg
Vice Admiral Corris Sprint (@sprint01)
Commanding Officer - 26th Fleet [RP]
Star Trek: Praetorian Official Website
Captain
Join Date: Jul 2012
Posts: 2,192
# 4
11-15-2012, 05:20 AM
http://www.youtube.com/watch?v=J1_Xb5jIqrc

I have issues with the impulse engines vents in STO. I'm not sure, but this video shows much more logical placement of them.
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 245
# 5
11-15-2012, 08:16 PM
That is how my Steamrunner looks too.
I even tried the different hull variants, to no avail,
still looked like my ship absorbed all the light
that normally would have reflected off.

All other ships look fine, so it's not my settings

Guess I'll be running in stealth mode
for a while until they fix it.

Maybe I should temporarily rename
my ship to: USS Black Hole.
Starfleet Veteran
Join Date: Jul 2012
Posts: 961
# 6
11-15-2012, 08:17 PM
Quote:
Originally Posted by kimony View Post
That is how my Steamrunner looks too.
I even tried the different hull variants, to no avail,
still looked like my ship absorbed all the light
that normally would have reflected off.

All other ships look fine, so it's not my settings

Guess I'll be running in stealth mode
for a while until they fix it.

Maybe I should temporarily rename
my ship to: USS Black Hole.
Hmm. I've been using the tier 1 version on my low-end alt (haven't opened up the t5), and it looks just fine using the Veteran material.
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 245
# 7
11-16-2012, 05:15 PM
Maybe some pictorial evidences will help eliminate some confusion/doubt.

These screens were taken in the same spot and under the same lighting conditions and with the same game settings.

Both ships are wearing the default costumes

Steamrunner Tier 1:

http://imageshack.us/a/img9/6561/steamrunnertier1.jpg


Steamrunner Tier 5:

http://imageshack.us/a/img585/3748/steamrunnertier5.jpg

Note the darkness and all the detail missing in this screen. It's even hard to see the windows and outline of the ship in places, even though the ship right next to mine appears normally.


Last edited by kimony; 11-16-2012 at 05:23 PM.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 11:13 PM.