Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 20
# 221
11-22-2012, 07:12 PM
ok how is this Im not sure what Im looking at here
Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\jason>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms homeportal [192.168.1.254]
2 48 ms 26 ms 25 ms 99-69-110-3.lightspeed.tulsok.sbcglobal.net [99.
69.110.3]
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.
5 27 ms 26 ms 29 ms 12.83.46.5
6 36 ms 38 ms 39 ms ggr3.dlstx.ip.att.net [12.122.139.17]
7 82 ms 80 ms 81 ms 192.205.36.194
8 79 ms 79 ms 80 ms te0-4-0-3.ccr22.dfw01.atlas.cogentco.com [154.54
.82.29]
9 93 ms 92 ms 94 ms te0-3-0-0.mpd22.mci01.atlas.cogentco.com [154.54
.25.206]
10 * 67 ms 67 ms te0-4-0-3.mpd22.ord01.atlas.cogentco.com [154.54
.30.177]
11 76 ms 76 ms 76 ms te0-1-0-6.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.43.190]
12 77 ms 74 ms 76 ms te3-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
134]
13 83 ms 89 ms 88 ms 38.111.40.114
14 76 ms 77 ms 76 ms 208.95.185.41

Trace complete.
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 441
# 222
11-22-2012, 07:16 PM
Quote:
Originally Posted by simartspoako View Post
I have problems in logging in and if ever I was able to login... My game play is being rubberbanding really bad... So far with my observation, I experience this issue when I am to the Sol system.

See my test result below.

ISP: Globe Tattoo Broadband (Manila, Philippines)

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Administrator>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 12 ms 3 ms 5 ms 192.168.0.254
2 5 ms 4 ms 3 ms 192.168.254.1
3 31 ms 29 ms 162 ms 180.191.3.1
4 30 ms 31 ms 31 ms 10.109.9.65
5 31 ms 30 ms 42 ms 120.28.0.193
6 33 ms 32 ms 31 ms 120.28.4.86
7 256 ms 204 ms 201 ms 120.28.0.78
8 171 ms 171 ms 195 ms te0-7-0-10.1108.ccr22.lax04.atlas.cogentco.com [38.104.210.241]
9 175 ms 190 ms 171 ms te0-4-0-7.ccr22.lax01.atlas.cogentco.com [154.54.84.121]
10 211 ms 208 ms 206 ms te0-2-0-3.ccr22.iah01.atlas.cogentco.com [154.54.45.1]
11 256 ms 306 ms 225 ms te0-0-0-2.ccr22.atl01.atlas.cogentco.com [154.54.5.93]
12 247 ms 232 ms 232 ms te0-5-0-7.ccr22.dca01.atlas.cogentco.com [154.54.42.201]
13 292 ms 238 ms 239 ms te0-7-0-14.ccr21.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54.41.6]
14 245 ms 248 ms 245 ms te0-2-0-1.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.44.94]
15 279 ms 248 ms 245 ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.130]
16 253 ms 260 ms 252 ms 38.111.40.114
17 246 ms 245 ms 257 ms 208.95.185.41

Trace complete.

C:\Users\Administrator>



contacting nettest server..
timed out
hit return to exit
Holy hell at those bolded hop times. Anything over 100 is not good, those numbers are horrid. There's an issue along the way there, I'd be surprised your data is getting to the server intact at all.

Quote:
ok how is this Im not sure what Im looking at here
Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\jason>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms homeportal [192.168.1.254]
2 48 ms 26 ms 25 ms 99-69-110-3.lightspeed.tulsok.sbcglobal.net [99.
69.110.3]
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.
5 27 ms 26 ms 29 ms 12.83.46.5
6 36 ms 38 ms 39 ms ggr3.dlstx.ip.att.net [12.122.139.17]
7 82 ms 80 ms 81 ms 192.205.36.194
8 79 ms 79 ms 80 ms te0-4-0-3.ccr22.dfw01.atlas.cogentco.com [154.54
.82.29]
9 93 ms 92 ms 94 ms te0-3-0-0.mpd22.mci01.atlas.cogentco.com [154.54
.25.206]
10 * 67 ms 67 ms te0-4-0-3.mpd22.ord01.atlas.cogentco.com [154.54
.30.177]
11 76 ms 76 ms 76 ms te0-1-0-6.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.43.190]
12 77 ms 74 ms 76 ms te3-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
134]
13 83 ms 89 ms 88 ms 38.111.40.114
14 76 ms 77 ms 76 ms 208.95.185.41

Trace complete.
Don't know either, you're getting some hops that are completely timing out, but otherwise, those numbers look fine, if borderline in a couple places.
****
Lagging, D/Cing, or rubberbanding? Here's some help.

Current ships: A lot. RTR 15 National Championships....and counting

Last edited by lewstelamon01; 11-22-2012 at 07:21 PM.
Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 20
# 223
11-22-2012, 07:23 PM
can you explain what a hop time is sorry Im a dumb marine lol not very pc wise but youhand me a nade launcher and a rifle Ill kill a towelhead
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 441
# 224
11-22-2012, 07:27 PM
Quote:
Originally Posted by jason3131972 View Post
can you explain what a hop time is sorry Im a dumb marine lol not very pc wise but youhand me a nade launcher and a rifle Ill kill a towelhead
Using the traceroute you provided as an example...

Quote:
1 1 ms 1 ms 1 ms homeportal [192.168.1.254]
2 48 ms 26 ms 25 ms 99-69-110-3.lightspeed.tulsok.sbcglobal.net [99.
69.110.3]
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.

5 27 ms 26 ms 29 ms 12.83.46.5
6 36 ms 38 ms 39 ms ggr3.dlstx.ip.att.net [12.122.139.17]
7 82 ms 80 ms 81 ms 192.205.36.194
8 79 ms 79 ms 80 ms te0-4-0-3.ccr22.dfw01.atlas.cogentco.com [154.54
.82.29]
9 93 ms 92 ms 94 ms te0-3-0-0.mpd22.mci01.atlas.cogentco.com [154.54
.25.206]
10 * 67 ms 67 ms te0-4-0-3.mpd22.ord01.atlas.cogentco.com [154.54
.30.177]
11 76 ms 76 ms 76 ms te0-1-0-6.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.43.190]
12 77 ms 74 ms 76 ms te3-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
134]
13 83 ms 89 ms 88 ms 38.111.40.114
14 76 ms 77 ms 76 ms 208.95.185.41
Each entry in your trace (the ones marked as 1, 2, and so on) is called a "hop". Think of it as a postal route and those are the stops along the way. The ones I've highlighted in yellow are your problem points. Also, in any hop where you see an asterisk, that's a partial timeout--which means a significant lag in response time.
****
Lagging, D/Cing, or rubberbanding? Here's some help.

Current ships: A lot. RTR 15 National Championships....and counting
Starfleet Veteran
Join Date: Jul 2012
Posts: 91
# 225
12-02-2012, 08:15 PM
I've made a thread about the lag I'm getting, I figured I'd post in here as well:

I've been getting a huge amount of lag, I checked the ping using netgraph and it is fluctuating wildly from 100-3000 ping. Here is a Tracert to the patchserver:

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 8 ms 9 ms 8 ms 10.14.8.1
3 8 ms 8 ms 8 ms 10.1.1.9
4 61 ms 201 ms 198 ms 209.221.47.61
5 108 ms 103 ms 113 ms atl-bb1-geth0-0-0-15.telia.net [213.248.90.29]
6 118 ms 119 ms 137 ms ash-bb1-link.telia.net [80.91.252.213]
7 123 ms 116 ms 121 ms te0-7-0-6.mpd21.iad02.atlas.cogentco.com [154.54
.10.57]
8 130 ms 125 ms 122 ms te0-2-0-4.mpd21.dca01.atlas.cogentco.com [154.54
.26.113]
9 58 ms 63 ms * te0-7-0-2.mpd21.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54
.3.46]
10 * 60 ms 51 ms te0-0-0-1.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.6.1]
11 47 ms 45 ms 49 ms te3-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
134]
12 62 ms 70 ms 57 ms 38.111.40.114
13 47 ms 61 ms 48 ms 208.95.185.41

Trace complete.

Here are the Nettest results:

contacting nettest server..
Local IP: ******* - I'm hiding this
Ping: 130.5 msec
Port: 80: 13 KB/sec 8 KB/sec 15 KB/sec 500
Port: 80: 32 KB/sec 2 KB/sec 36 KB/sec 500
Port: 443: 28 KB/sec 10 KB/sec 110 KB/sec 500
Port: 443: 24 KB/sec 6 KB/sec 57 KB/sec 500
Port: 7255: 28 KB/sec 4 KB/sec 32 KB/sec 500
Port: 7255: timed out
Port: 7003: 29 KB/sec 3 KB/sec 49 KB/sec 500
Port: 7003: 30 KB/sec 2 KB/sec 35 KB/sec 500
Port: 7202: timed out
Port: 7202: 21 KB/sec 3 KB/sec 34 KB/sec 500
Port: 7499: 33 KB/sec 2 KB/sec 37 KB/sec 500
Port: 7499: 36 KB/sec 3 KB/sec 41 KB/sec 500
Port: 80: 38 KB/sec 2 KB/sec 41 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 1 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit

My ISP is Northland Cable and I'm located near Savannah, GA.

Here is a Pingtest from pingtest.net:
http://www.pingtest.net/result/73275626.png

Here is a Speedtest:
http://www.speedtest.net/result/2347373763.png

I've tried bypassing the router and switching the routers, no luck. I've got STO installed on a Desktop and a Laptop and the lag is happening on both.

Anyone got any ideas of what could be going on?

Before Season 7 I was not having any issues with lag, ever since it began its been horrible a lot of the time. Every once in a while I get some time to play when there's no lag, but it seems those times are coming less and less often.
Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 34
# 226
12-06-2012, 10:21 AM
I ran nettest.exe after noticing that I been getting a lot of lag resently and not sure what is going on.

Here are the results, if I understand the original post this is bad...I believe.

If someone could confirm. My ISP is Road Runner Bright House Tampa.

contacting nettest server..
Local IP: 70.127.35.95
Ping: 176.5 msec
Port: 80: 22 KB/sec 3 KB/sec 102 KB/sec 500
Port: 80: timed out
Port: 443: 19 KB/sec 2 KB/sec 59 KB/sec 500
Port: 443: 19 KB/sec 3 KB/sec 65 KB/sec 500
Port: 7255: 20 KB/sec 2 KB/sec 32 KB/sec 500
Port: 7255: 26 KB/sec 2 KB/sec 38 KB/sec 500
Port: 7003: 26 KB/sec 2 KB/sec 39 KB/sec 500
Port: 7003: 33 KB/sec 2 KB/sec 45 KB/sec 500
Port: 7202: 29 KB/sec 2 KB/sec 41 KB/sec 500
Port: 7202: 30 KB/sec 2 KB/sec 42 KB/sec 500
Port: 7499: 21 KB/sec 2 KB/sec 32 KB/sec 500
Port: 7499: 23 KB/sec 2 KB/sec 34 KB/sec 500
Port: 80: 30 KB/sec 2 KB/sec 43 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 2 KB/sec Recv: 10 KB/sec
hit return to exit
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 441
# 227
12-06-2012, 03:29 PM
Quote:
Originally Posted by ussmongoose View Post
I ran nettest.exe after noticing that I been getting a lot of lag resently and not sure what is going on.

Here are the results, if I understand the original post this is bad...I believe.

If someone could confirm. My ISP is Road Runner Bright House Tampa.

contacting nettest server..
Local IP: 70.127.35.95
Ping: 176.5 msec
Port: 80: 22 KB/sec 3 KB/sec 102 KB/sec 500
Port: 80: timed out
Port: 443: 19 KB/sec 2 KB/sec 59 KB/sec 500
Port: 443: 19 KB/sec 3 KB/sec 65 KB/sec 500
Port: 7255: 20 KB/sec 2 KB/sec 32 KB/sec 500
Port: 7255: 26 KB/sec 2 KB/sec 38 KB/sec 500
Port: 7003: 26 KB/sec 2 KB/sec 39 KB/sec 500
Port: 7003: 33 KB/sec 2 KB/sec 45 KB/sec 500
Port: 7202: 29 KB/sec 2 KB/sec 41 KB/sec 500
Port: 7202: 30 KB/sec 2 KB/sec 42 KB/sec 500
Port: 7499: 21 KB/sec 2 KB/sec 32 KB/sec 500
Port: 7499: 23 KB/sec 2 KB/sec 34 KB/sec 500
Port: 80: 30 KB/sec 2 KB/sec 43 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 2 KB/sec Recv: 10 KB/sec
hit return to exit
Eww...RR Tampa Bay...been there done that, I'm afraid.

Anyway, yeah, those numbers are terribad. Might wanna have a talk and make sure they aren't massively throttling your connection.
****
Lagging, D/Cing, or rubberbanding? Here's some help.

Current ships: A lot. RTR 15 National Championships....and counting
Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 34
# 228
12-07-2012, 02:36 PM
Thank you, it was terrible last night, I am suppose to have the highest connection speed they offer. I guess a call into tech support, wish me luck.
Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 34
# 229
12-07-2012, 03:58 PM
Well After talking with Tech support at RR Tampabay, They saw errors and reset things on there end along with me doing a full power/remove battery reset of the modem on my end now am getting the following number.

Thanks to all who responded.

contacting nettest server..
Local IP: ##.##.##.##
Ping: 68.2 msec
Port: 80: 643 KB/sec 23 KB/sec 697 KB/sec 500
Port: 80: 635 KB/sec 21 KB/sec 684 KB/sec 500
Port: 443: 665 KB/sec 17 KB/sec 713 KB/sec 500
Port: 443: 658 KB/sec 20 KB/sec 709 KB/sec 500
Port: 7255: 716 KB/sec 15 KB/sec 769 KB/sec 500
Port: 7255: 718 KB/sec 24 KB/sec 774 KB/sec 500
Port: 7003: 742 KB/sec 23 KB/sec 809 KB/sec 500
Port: 7003: 670 KB/sec 21 KB/sec 730 KB/sec 500
Port: 7202: 765 KB/sec 25 KB/sec 838 KB/sec 500
Port: 7202: 553 KB/sec 17 KB/sec 602 KB/sec 500
Port: 7499: 790 KB/sec 24 KB/sec 873 KB/sec 500
Port: 7499: 653 KB/sec 22 KB/sec 728 KB/sec 500
Port: 80: 761 KB/sec 24 KB/sec 842 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 2 KB/sec Recv: 3 KB/sec
hit return to exit
Ensign
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
# 230
12-07-2012, 11:58 PM
Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 * * * Request timed out.
2 15 ms 15 ms 15 ms tl12sj.wp.shawcable.net [64.59.177.98]
3 15 ms 15 ms 15 ms rc1nr-tge0-2-5-0.wp.shawcable.net [66.163.73.193
]
4 31 ms 35 ms 35 ms rc1so-ge2-0-0-1.cg.shawcable.net [66.163.77.202]

5 25 ms 27 ms 24 ms xe-9-2-0.edge4.Chicago3.Level3.net [4.53.98.49]

6 25 ms 29 ms 25 ms vlan51.ebr1.Chicago2.Level3.net [4.69.138.158]
7 32 ms 24 ms 40 ms ae-6-6.ebr1.Chicago1.Level3.net [4.69.140.189]
8 24 ms 27 ms 25 ms ae-14-51.car4.Chicago1.Level3.net [4.69.138.6]
9 27 ms 26 ms 24 ms te0-3-0-1.ccr22.ord03.atlas.cogentco.com [154.54
.13.9]
10 25 ms 25 ms 25 ms te0-3-0-5.ccr22.ord01.atlas.cogentco.com [154.54
.43.233]
11 47 ms 55 ms 47 ms te0-3-0-1.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.24.57]
12 50 ms 60 ms 49 ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
130]
13 47 ms 49 ms 52 ms 38.111.40.114
14 46 ms 51 ms 57 ms 208.95.185.41

Trace complete.

C:\Windows\system32>

My ISP is Shaw Cable and I'm in Winnipeg , Manitoba , Canada


and my nettest

unable to allocate performance buffer
contacting nettest server..
Local IP: 24.78.228.225
Ping: 428.7 msec
Port: 80: 265 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 80: 147 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 443: 137 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 443: 127 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7255: 187 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7255: 420 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7003: 168 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7003: 4 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7202: 76 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7202: 305 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7499: 175 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7499: 142 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 80: 479 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 11:08 AM.