Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 301
Im getting a new desktop soon and it my have windows 8...

Questions:

1. Does STO work "decent" on Windows 8?
2. If STO does not work well on Windows 8, can i change back to Windows 7
3. Is there any "bugs" in STO because of having Windows 8


Im kinda worried about this...STO is one of my favioret games, and i would hate for it to not work on Windows 8 "decently"
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 4,253
# 2
11-24-2012, 07:17 PM
^^Same question I'm asking, since I'm getting a computer with W8 for Christmas. I'm pretty sure it does because Commadore_Bob said in one of his videos that he is using it and he is still recording his STO videos. He also said W8 is basically a glorified start menu, and I can confirm this since my dad and I took it on a test run. An utterly confounding system, but from what I can see it will run STO decently.
Quote:
Originally Posted by Ramming Speed at its finest.
[Combat (Self)] Your Ramming Speed III deals 158125 (201492) Kinetic Damage(Critical) to [Player's Scimitar].
The Great Risian Witch Hunt - a random five minute foundry mission!
Check out my STO Youtube channel!
Why are you hovering over my signature? Play my foundry missions! :-)
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 60
# 3
11-27-2012, 08:55 AM
i have a couple of fleet mates who use w8 and they have no issue as of yet.i wont be upgrading myself until there is a "disable metro" option built into w8 myself.btw voporak i answered ur thread if u didnt see it yet.not gonna repost here.
The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not. - Thomas Jefferson
Ensign
Join Date: Apr 2014
Posts: 1
# 4
04-25-2014, 01:03 PM
sto wont patch for me and I have w8 and I dnt know what to do
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 225
# 5
04-25-2014, 01:11 PM
None of these issues seems likely to be tied to Windows 8 specifically.
I have Windows 8, and except for the FPS loss that everyone seems to note, I've had no issues.

What are your specs?

Mine are:
•Intel® Core i7-4770 processor 3.4GHz
•32GB DDR3 Memory
•NVIDIA GeForce GTX 660
It's all connected to a 24" 1080p HDTV.

And yes: You can use this game on Windows 7, if you want to spend the money to roll back.
Lt. Commander
Join Date: Oct 2012
Posts: 141
# 6
04-25-2014, 01:19 PM
LOL Since STO doesn't work decently on XP, Vista, 7, or Mac, I see no reason to think there'd be any difference in performance on 8.
Lt. Commander
Join Date: Sep 2013
Posts: 204
# 7
04-25-2014, 01:31 PM
Quote:
Originally Posted by stelakkh View Post
LOL Since STO doesn't work decently on XP, Vista, 7, or Mac, I see no reason to think there'd be any difference in performance on 8.
Works great in Vista 64 bit on a homebuilt system here - of all the current MMOs, only Guild Wars 2 is slicker. The other Cryptic MMOs, Neverwinter and Champions Online also work great.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 09:03 PM.