Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 Screenshot with UI?
02-09-2010, 09:49 AM
is there a way to take a screen shot with the UI, except pressing print screen and pasting it into MS Paint?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
02-09-2010, 10:48 AM
print screen works but no need to paste into paint as it saves the screen shot in your sto folder under live and screen shots
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
02-09-2010, 11:50 AM
Quote:
Originally Posted by Murbs
print screen works but no need to paste into paint as it saves the screen shot in your sto folder under live and screen shots
yes, it saves a screen shot... with out the UI...
I want screen shots of the tool tips of abilities... the in game screen shot ability takes the shots with out any UI elements.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
02-09-2010, 01:37 PM
/screenshot_ui_jpg
or bind a key with the command: /bind <key> screenshot_ui_jpg
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
02-09-2010, 01:39 PM
Or you could just press ALT+PrintScrn if you want to take shot with UI.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
12-12-2011, 07:47 AM
Quote:
Originally Posted by night04 View Post
Or you could just press ALT+PrintScrn if you want to take shot with UI.
That outputs to a .TGA file, I recommend GIMP to view and edit.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
01-07-2012, 07:05 PM
you can always use other programs to take screenshots, like fraps. you can also use raptr or steam, make taking screenshots a lot easier.
Career Officer
Join Date: Oct 2012
Posts: 34
# 8
11-25-2012, 05:37 PM
Try this:

/screenshot_ui_jpg <myimagename>

Where <myimagename> is an words/numbers, without a file extension (like jpg, as it will be added by the system)
=/\= ==================== =/\=
William Sinclair, USS Andalusia
Exploration Division, Alpha Squadron
12th Fleet, United Federation of Planets

=/\= ==================== =/\=
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 266
# 9
11-25-2012, 08:16 PM
I use a program called "Lightscreen" and it works great. It's simple and has some great options. It's open source and a 5 MB download for Windows.

Once installed just hit the "Print Screen" button on your computer ( buttons can be custom set also ) and screenshots will be saved to the folder of your choice without any interruption to your game play.

You can get it here:

http://lightscreen.sourceforge.net/

Regards.
Lieutenant
Join Date: Jul 2012
Posts: 96
# 10
11-26-2012, 04:47 PM
Quote:
Originally Posted by captainhologram View Post
Try this:

/screenshot_ui_jpg <myimagename>

Where <myimagename> is an words/numbers, without a file extension (like jpg, as it will be added by the system)
I heard somewhere that Command line codes like this one you posted are considered to be hax and there for you should remove it so it doesn't reference any hax in this game before a mod comes in here and closes this thread
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 08:12 AM.