Lt. Commander
Join Date: Jul 2012
Posts: 136
# 11
12-03-2012, 08:51 PM
I have just spent the last 45 min. getting booted 7 different times. Just finished the Tau Sector mission, but when I completed it, I got 14 RMs instead of the 60 usually doled out. Plus it was letting other players ships into the mission, the lag was God-awful, and i know it's not my ISP because 1. I hardly have that problem (unless it's patch time) and 2 everyone else in this thread with the exception of one person is having the very same problems.
Ensign
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
# 12
12-03-2012, 09:09 PM
disconnected countless times for server not responding error. Also is EST. Maybe America's fiscal cliff is drawing all our resources.
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 441
# 13
12-03-2012, 09:47 PM
I know I've asked this at least once in every thread of this nature, but...

....has anyone, with the exception of the OP, bothered to run a traceroute or nettest before claming "it's not my ISP, it's YOUR SERVERS!!!"

It's hardly one end or the other....most of the time it's somewhere in transit.

As for "everyone in this thread" is having the same problem, I counted four, maybe five people at most. Five people hardly constitute a "large chunk of the playerbase". Unless I missed something somewhere.
****
Lagging, D/Cing, or rubberbanding? Here's some help.

Current ships: A lot. RTR 15 National Championships....and counting
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,360
# 14
12-04-2012, 07:44 AM
Quote:
Originally Posted by grouchyotaku View Post
If the problem was on Cryptic's end, then how do you explain why thousand of users can play STO without issue...
Just because it's intermittent and inconsistent doesn't mean it isn't their problem. How do you explain that it only happens to me when connecting to STO?"


Quote:
I take it you haven't read this on-going thread in the PWE Support Forums... http://techsupport.perfectworld.com/...ead.php?t=4181
I've read several such threads, indulged the "traceroute/nettest, reset your router and IP setting" hoop-jumping, and it has accomplished exactly ZILCH for me. And here we are, weeks after the season 7 pre-patching, and the problem remains. Am I just supposed to assume it's coincidence that I had no problems before they launched a season and the playerbase became more active?

Maybe Cryptic is relying on localized ISPs along the way to do some of the IP address managing and they get away with it when it's not peak times or something. I don't know. But I can play anything else online just fine.

Last edited by hanover2; 12-04-2012 at 07:47 AM.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,413
# 15
12-05-2012, 03:31 PM
Quote:
Originally Posted by hanover2 View Post
Just because it's intermittent and inconsistent doesn't mean it isn't their problem. How do you explain that it only happens to me when connecting to STO?" ....
Well one of the obvious differences is that STO is hosted off of the Cogent Communications Internet backbone, so unless any of your other games are hosted there, the Internet connection path to the Servers are going to be different...

TCP/IP and Globe spanning network infrastructure are complicated subjects. If you're anywhere close to understanding this subject, you'd be wondering how something so complicated can actually work as reliable as it does...

(And if you don't want to assume that its just coincidence, the its time you start hitting those books on advance network protocols...)
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 441
# 16
12-05-2012, 03:56 PM
Quote:
Originally Posted by hanover2 View Post



I've read several such threads, indulged the "traceroute/nettest, reset your router and IP setting" hoop-jumping, and it has accomplished exactly ZILCH for me. And here we are, weeks after the season 7 pre-patching, and the problem remains. Am I just supposed to assume it's coincidence that I had no problems before they launched a season and the playerbase became more active?

Maybe Cryptic is relying on localized ISPs along the way to do some of the IP address managing and they get away with it when it's not peak times or something. I don't know. But I can play anything else online just fine.
You DO realize that nettest and traceroutes are not intended to FIX an issue, but provide some sort of information for the TS team to work with, right?

Tech support consists of working with known remedies that have helped some, gathering information from the results of said work, and finding new remedies or solutions based on information provided from diagnostics and testing.

Resetting network hardware has worked for some. Changing your IP address has worked for some. But there isn't a magic bullet that works for everyone.
****
Lagging, D/Cing, or rubberbanding? Here's some help.

Current ships: A lot. RTR 15 National Championships....and counting
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 10
# 17
12-05-2012, 07:44 PM
I'm seeing the same thing with my connection, I can't even login tonight. I live across the country from the OP, in Moscow, ID. And this is through Time Warner Cable (obviously). The
1 2 ms <1 ms <1 ms
2 26 ms 27 ms 29 ms cpe-107-14-140-1.socal.rr.com [107.14.140.1]
3 11 ms 8 ms 9 ms ge1-0-6.mscwid-rtr1.natnow.rr.com [65.28.217.149]
4 10 ms 46 ms 9 ms gig4-6.plmnwa-rtr1.natnow.rr.com [65.28.218.106]
5 32 ms 31 ms 35 ms 107.14.16.102
6 30 ms 24 ms 25 ms ae-0-0.cr0.sea20.tbone.rr.com [66.109.6.16]
7 53 ms 45 ms 43 ms ae-2.cr0.sjc10.tbone.rr.com [66.109.9.44]
8 57 ms 55 ms 56 ms 66.109.1.15
9 54 ms 62 ms 52 ms ae-0-0.pr0.lax10.tbone.rr.com [66.109.6.133]
10 54 ms 50 ms 53 ms te4-3.ccr01.lax05.atlas.cogentco.com [154.54.11.133]
11 52 ms 53 ms 50 ms te0-1-0-5.ccr21.lax01.atlas.cogentco.com [154.54.82.149]
12 117 ms 112 ms 107 ms te0-2-0-5.ccr21.iah01.atlas.cogentco.com [154.54.0.234]
13 109 ms 113 ms 106 ms te0-2-0-7.ccr21.atl01.atlas.cogentco.com [154.54.25.117]
14 160 ms 205 ms 171 ms te0-5-0-7.ccr21.dca01.atlas.cogentco.com 154.54.42.193]
15 136 ms 136 ms 147 ms te0-0-0-20.ccr21.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54.42.22]
16 * 150 ms 144 ms te0-0-0-1.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.25.114]
17 143 ms 146 ms 147 ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.130]
18 185 ms 193 ms 178 ms 38.111.40.114
19 261 ms 177 ms 171 ms 208.95.185.41

Trace complete.

Not great latency through the Road Runner network but it goes downhill fast after that.
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 441
# 18
12-05-2012, 09:30 PM
Quote:
Originally Posted by zsorine View Post
I'm seeing the same thing with my connection, I can't even login tonight. I live across the country from the OP, in Moscow, ID. And this is through Time Warner Cable (obviously). The
1 2 ms <1 ms <1 ms
2 26 ms 27 ms 29 ms cpe-107-14-140-1.socal.rr.com [107.14.140.1]
3 11 ms 8 ms 9 ms ge1-0-6.mscwid-rtr1.natnow.rr.com [65.28.217.149]
4 10 ms 46 ms 9 ms gig4-6.plmnwa-rtr1.natnow.rr.com [65.28.218.106]
5 32 ms 31 ms 35 ms 107.14.16.102
6 30 ms 24 ms 25 ms ae-0-0.cr0.sea20.tbone.rr.com [66.109.6.16]
7 53 ms 45 ms 43 ms ae-2.cr0.sjc10.tbone.rr.com [66.109.9.44]
8 57 ms 55 ms 56 ms 66.109.1.15
9 54 ms 62 ms 52 ms ae-0-0.pr0.lax10.tbone.rr.com [66.109.6.133]
10 54 ms 50 ms 53 ms te4-3.ccr01.lax05.atlas.cogentco.com [154.54.11.133]
11 52 ms 53 ms 50 ms te0-1-0-5.ccr21.lax01.atlas.cogentco.com [154.54.82.149]
12 117 ms 112 ms 107 ms te0-2-0-5.ccr21.iah01.atlas.cogentco.com [154.54.0.234]
13 109 ms 113 ms 106 ms te0-2-0-7.ccr21.atl01.atlas.cogentco.com [154.54.25.117]
14 160 ms 205 ms 171 ms te0-5-0-7.ccr21.dca01.atlas.cogentco.com 154.54.42.193]
15 136 ms 136 ms 147 ms te0-0-0-20.ccr21.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54.42.22]
16 * 150 ms 144 ms te0-0-0-1.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.25.114]
17 143 ms 146 ms 147 ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.130]
18 185 ms 193 ms 178 ms 38.111.40.114
19 261 ms 177 ms 171 ms 208.95.185.41


Trace complete.

Not great latency through the Road Runner network but it goes downhill fast after that.
'

Yep, those bolded hops are almost all through Cogent. Don't know what the issue is with them of late.
****
Lagging, D/Cing, or rubberbanding? Here's some help.

Current ships: A lot. RTR 15 National Championships....and counting
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 08:43 AM.