Starfleet Veteran
Join Date: Dec 2012
Posts: 70
# 1001
01-28-2013, 10:41 AM
I pretty sure everybody is affected by this I would not worry about it theres more to life then STO The STO gods will banish the evil that affects the launcher
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,655
# 1002
01-28-2013, 10:42 AM
Lovely. It's the September outage all over again.
@HyperLimited - Join Date: Oct 2009 - My Youtube Stuff - FIX THE UI!

Quote:
Originally Posted by sinn74 View Post
Maybe if the expansion was as great as they claim, people wouldn't be anywhere near Japori. Just sayin'.
Survivor of Romulus
Join Date: Jun 2012
Posts: 995
# 1003
01-28-2013, 10:42 AM
Quote:
Originally Posted by superphat**** View Post
I cant seem to start sto. The launcher is just a white page, any one got any fixes for this ?
its ok some people can play sto. you sir have joined the unlucky club welcome
Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
# 1004
01-28-2013, 10:42 AM
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:
2 37 ms 21 ms 32 ms cpe-75-81-0-1.kc.res.rr.com [75.81.0.1]
3 11 ms 12 ms 28 ms 65.28.16.226
4 32 ms 31 ms 31 ms tge0-9-0-11.ksczmogn-ccr1.kc.rr.com [98.156.43.1
4]
5 25 ms 23 ms 47 ms ae30.dllatxl3-cr01.kc.rr.com [98.156.42.0]
6 28 ms 31 ms 31 ms 107.14.17.136
7 26 ms 25 ms 24 ms 107.14.17.232
8 23 ms 24 ms 25 ms te0-7-0-15.ccr21.dfw03.atlas.cogentco.com [154.5
4.11.49]
9 23 ms 25 ms 25 ms te0-5-0-3.ccr21.dfw01.atlas.cogentco.com [154.54
.88.66]
10 36 ms 34 ms 34 ms te0-3-0-0.mpd21.mci01.atlas.cogentco.com [154.54
.3.18]
11 65 ms 64 ms 63 ms te0-3-0-2.mpd21.ord01.atlas.cogentco.com [154.54
.7.137]
12 75 ms 73 ms 73 ms te0-4-0-6.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.45.246]
13 75 ms 76 ms 77 ms te3-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
134]
14 77 ms 88 ms * 38.111.40.114
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 74 ms * * 208.95.185.41
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * 74 ms 208.95.185.41

Trace complete.

C:\Windows\system32>
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 59
# 1005
01-28-2013, 10:42 AM
Seriously, what's with the finger pointing out of house? Cryptic's software worked fine before they "fixed" things, and now, after a "fix" they want to say that it's an ISP fault? Seems kinda donkeyish to me.

Please don't buy into the "it's not our fault" line. I have empathy for the devs, but no respect for shirking responsibility.
Lieutenant
Join Date: Dec 2012
Posts: 34
# 1006
01-28-2013, 10:43 AM
Quote:
Originally Posted by fewzz View Post
Ok so today all i got is one job to do, that is open the file for the jem hadar set, change a value and done, cool only took 2minutes and now complete. Then we can also charge the playerbase lots of money for no work involved, RESULT!

Upload this update

DOH broke the whole server
It's a network issue, not a patch problem. It's been the same BEFORE the update was to be applied.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 32
# 1007 Still not working Brandon
01-28-2013, 10:43 AM
It is 12:42pm here and I have been waiting all morning to play and still the launcher doesnt work and the game has sent 2 Cryptic Crash Errors, what is taking so long ?
U.S.S. HONDA ODYSSEY NCC-170001-F-Odyssey Class
Commanding Officer: Vice Admiral Maximus@blueamdgamer
Dedication Plaque: "By Any Means Necessary" -Malcolm X
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 23
# 1008
01-28-2013, 10:43 AM
Quote:
Originally Posted by captainmal3 View Post
It's just switched to that for me as well.

Well, I say 'just' I hadn't actually checked in about half an hour, so it may have switched a while ago. Still not actually loading the game though.
This is me too, I'm in Florida. ran the traces and kept getting the same "time out" everyone else is getting, but now that the launcher comes the the white "loading" screen, it then tries to open IE as well to some page I don't know and it can't load. It's bad enough this is THE only MMO I play that's full on almost constant lag (even GW 2 and SWToR don't lag me unless 300 people are in the same area at the same time) and that whatever issue STO has CO seems to have too (so I can't play that one either if STO is bugging) but now to have a small simple patch break the launcher so I can't get in. Wish I could hear the explanation for this one.
Lt. Commander
Join Date: Jul 2012
Posts: 197
# 1009
01-28-2013, 10:43 AM
Trace route is fine....but lots of packet loss:

Ping statistics for 208.95.185.44:
Packets: Sent = 39, Received = 12, Lost = 27 (69% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 27ms, Maximum = 31ms, Average = 28ms
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 243
# 1010
01-28-2013, 10:43 AM
This is for the people who came in late and think that the patch broke something.

I've had this problem for more than an hour BEFORE the server went down for maintenance & patching.

This is not a patch issue, its a routing problem due to one of their carriers.(after atlas.cogentco.com)

So for a change, they haven't broken anything...yet...
“The truth of the matter is that you always know the right thing to do. The hard part is doing it.” - Norman Schwarzkopf
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 09:52 AM.