Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 10
# 21
02-03-2013, 04:04 AM
I have the issue for like 2 weeks now, I seem to get the highest spikes at the point the Data gets to that cogentco.com, it's sad the issue still hasn't been fixed yet, it's slowly getting on my nerves, and the Tech Support of Cryptic/PWE is as helpful as ever too... so I guess I'm gonna leave this game until they fix that damn issue.
Empire Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 516
# 22
02-03-2013, 08:35 AM
This is the 4th day I can't play, and I am angry because I payed a subscription and I feel fooled. My internet connection is good enough, is the server that do not work fine:

Esecuzione di Ping patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41] con 32 byte di 0dati:
Risposta da 208.95.185.41: byte=32 durata=237ms TTL=49
Risposta da 208.95.185.41: byte=32 durata=236ms TTL=49
Richiesta scaduta.
Risposta da 208.95.185.41: byte=32 durata=240ms TTL=49

Statistiche Ping per 208.95.185.41:
Pacchetti: Trasmessi = 4, Ricevuti = 3,
Persi = 1 (25% persi),
Tempo approssimativo percorsi andata/ritorno in millisecondi:
Minimo = 236ms, Massimo = 240ms, Medio = 237ms


Esecuzione di Ping patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41] con 32 byte di dati:
Risposta da 208.95.185.41: byte=32 durata=238ms TTL=49
Risposta da 208.95.185.41: byte=32 durata=237ms TTL=49
Richiesta scaduta.
Risposta da 208.95.185.41: byte=32 durata=238ms TTL=49

Statistiche Ping per 208.95.185.41:
Pacchetti: Trasmessi = 4, Ricevuti = 3,
Persi = 1 (25% persi),
Tempo approssimativo percorsi andata/ritorno in millisecondi:
Minimo = 237ms, Massimo = 238ms, Medio = 237ms


Traccia instradamento verso patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
su un massimo di 30 punti di passaggio:

1 65 ms 99 ms 99 ms dsldevice.lan [192.168.1.254]
2 46 ms 46 ms 47 ms static-213-205-16-41.clienti.tiscali.it [213.205
.16.41]
3 47 ms 46 ms 46 ms static-94-32-137-161.clienti.tiscali.it [94.32.1
37.161]
4 46 ms 46 ms 48 ms static-213-205-57-49.clienti.tiscali.it [213.205
.57.49]
5 67 ms 68 ms 67 ms static-213-205-57-225.clienti.tiscali.it [213.20
5.57.225]
6 67 ms 66 ms 66 ms static-213-205-17-65.clienti.tiscali.it [213.205
.17.65]
7 78 ms 78 ms 78 ms 94.32.135.165
8 78 ms 77 ms 79 ms ae3-300.trn22.ip4.tinet.net [77.67.82.229]
9 171 ms 172 ms 171 ms xe-1-2-0.bos11.ip4.tinet.net [89.149.183.13]
10 179 ms 180 ms 180 ms internap-gw.ip4.tinet.net [77.67.77.54]
11 180 ms 180 ms 179 ms border11.te8-1-bbnet2.bsn.pnap.net [63.251.128.1
04]
12 242 ms 248 ms 240 ms perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.
61.78]
13 243 ms * 242 ms 208.95.185.41

Traccia completata.

25% packet lost and about 240ms for a response...


loading a map or opening the bank is very long and difficult and often I am disconnected...


Last edited by eurialo; 02-03-2013 at 08:38 AM.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,199
# 23
02-03-2013, 09:59 AM
Quote:
Originally Posted by eurialo View Post
This is the 4th day I can't play, and I am angry because I payed a subscription and I feel fooled. My internet connection is good enough, is the server that do not work fine:

Traccia instradamento verso patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
su un massimo di 30 punti di passaggio:

1 65 ms 99 ms 99 ms dsldevice.lan [192.168.1.254]
2 46 ms 46 ms 47 ms static-213-205-16-41.clienti.tiscali.it [213.205
.16.41]
3 47 ms 46 ms 46 ms static-94-32-137-161.clienti.tiscali.it [94.32.1
37.161]
4 46 ms 46 ms 48 ms static-213-205-57-49.clienti.tiscali.it [213.205
.57.49]
5 67 ms 68 ms 67 ms static-213-205-57-225.clienti.tiscali.it [213.20
5.57.225]
6 67 ms 66 ms 66 ms static-213-205-17-65.clienti.tiscali.it [213.205
.17.65]
7 78 ms 78 ms 78 ms 94.32.135.165
8 78 ms 77 ms 79 ms ae3-300.trn22.ip4.tinet.net [77.67.82.229]
9 171 ms 172 ms 171 ms xe-1-2-0.bos11.ip4.tinet.net [89.149.183.13]
10 179 ms 180 ms 180 ms internap-gw.ip4.tinet.net [77.67.77.54]
11 180 ms 180 ms 179 ms border11.te8-1-bbnet2.bsn.pnap.net [63.251.128.1
04]
12 242 ms 248 ms 240 ms perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.
61.78]
13 243 ms * 242 ms 208.95.185.41


Traccia completata.
Your Internet connection may be good enough, but your Internet route to the STO Servers isn't, Your issue is with the tinet.net (transatlantic cable provider?) and its gateway with the Boston pnap.net hub. This is an issue that only the ISP and the Transatlantic cable provider can correct. You might want to complain to your ISP and see if they can bring some pressure to correct the situation...
Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 20
# 24
02-03-2013, 11:12 AM
Quote:
Originally Posted by grouchyotaku View Post
Your Internet connection may be good enough, but your Internet route to the STO Servers isn't, Your issue is with the tinet.net (transatlantic cable provider?) and its gateway with the Boston pnap.net hub. This is an issue that only the ISP and the Transatlantic cable provider can correct. You might want to complain to your ISP and see if they can bring some pressure to correct the situation...
That's not fair, a lot of people have only been having problems these past few days and it's related to the server load. He was able to play fine 4 days ago and so was I. The real reason we are getting all this massive lag lately is because the servers are not capable of handling this kind of load and here is the proof: http://imgur.com/PDSlurE
Lieutenant
Join Date: Jul 2012
Posts: 47
# 25
02-03-2013, 11:37 AM
i dont think its from the patch, game server seems to be overloaded, there is queues, that didnt happand in near past, i think its more about their connection not ours.
a lot people are logging and playing event now, which load server badly i guess. its still criptic fault tho
Lieutenant
Join Date: Jul 2012
Posts: 47
# 26
02-03-2013, 11:48 AM
Quote:
Originally Posted by grouchyotaku View Post
Your Internet connection may be good enough, but your Internet route to the STO Servers isn't, Your issue is with the tinet.net (transatlantic cable provider?) and its gateway with the Boston pnap.net hub. This is an issue that only the ISP and the Transatlantic cable provider can correct. You might want to complain to your ISP and see if they can bring some pressure to correct the situation...
increased time of respons isnt realy un issue, you can pleay nearly normal even with response from server with over 1000 ms.

the real issue is the packet drops on the route, or from server becouse it cant handle so much data. that is what is cousing "server stop responfing" imo

and i didnt got any packet lost while ping "flooding" sto server with 1500 byte packets, meaning connection is just fine, but server is on heavy load and cant serve all connection, so it delays or drops some of incomming packets.

only thing we can do is wait for most ppls go away and it will
[go back to normal, at least untill they are back. if you didnt noticed this problem exist only in specific hours of the day ...
Empire Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 516
# 27
02-03-2013, 12:46 PM
Quote:
Originally Posted by grouchyotaku View Post
Your Internet connection may be good enough, but your Internet route to the STO Servers isn't, Your issue is with the tinet.net (transatlantic cable provider?) and its gateway with the Boston pnap.net hub. This is an issue that only the ISP and the Transatlantic cable provider can correct. You might want to complain to your ISP and see if they can bring some pressure to correct the situation...
may be... however It's more than one year I am playing sto using this connection, but only in the last 4 days I am having so much lag, just after the last patch.... Moreover it's not only me but also all of my friends.

I think this lag is related to some changes PW has done.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,199
# 28
02-03-2013, 01:30 PM
Quote:
Originally Posted by defbond7 View Post
That's not fair, a lot of people have only been having problems these past few days and it's related to the server load. He was able to play fine 4 days ago and so was I. The real reason we are getting all this massive lag lately is because the servers are not capable of handling this kind of load and here is the proof: http://imgur.com/PDSlurE
So what kind of proof is this? Even with the STO Servers at Max capacity, and the login waiting queue is in effect, once I get in, I have no issues at all playing the game from my Silicon Valley location. The fact that only some players are being effected by Lag implies that this is a Network Connection issue, and not a Server Load issue...

Quote:
Originally Posted by eurialo View Post
may be... however It's more than one year I am playing sto using this connection, but only in the last 4 days I am having so much lag, just after the last patch.... Moreover it's not only me but also all of my friends.

I think this lag is related to some changes PW has done.
And is it just coincidence that Cogent Communications changed their route tables 4 days ago to load balance the network load with another Internet backbone carrier... A change to the Internet Backbone routes can have many unforeseen consequences...

Last edited by grouchyotaku; 02-03-2013 at 01:42 PM.
Empire Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 516
# 29
02-03-2013, 01:57 PM
Quote:
Originally Posted by grouchyotaku View Post
So what kind of proof is this? Even with the STO Servers at And is it just coincidence that Cogent Communications changed their route tables 4 days ago to load balance the network load with another Internet backbone carrier... A change to the Internet Backbone routes can have many unforeseen consequences...

if you are right, not only me but a lot of players have just one thing to do: stop playing sto
Lieutenant
Join Date: Jul 2012
Posts: 47
# 30
02-03-2013, 05:24 PM
Quote:
Originally Posted by grouchyotaku View Post
And is it just coincidence that Cogent Communications changed their route tables 4 days ago to load balance the network load with another Internet backbone carrier... A change to the Internet Backbone routes can have many unforeseen consequences...
from about 2 hours i dont have connection issues.
that have nothing to do with recent patches. or nearly nothing. pinging game server with 1500 byte packets,100 per sec and 0% packet drops, meaning network connectivity is just fine. its just the server cant handle so much users and dropping some of incoming data, most likely the slowest packets to arrive.

delay of even 1000 ms isnt big deal, that just means that if you use ability server will know it after 1 sec, it wont couse disconect.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:03 AM.