Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 379
# 21
02-04-2013, 03:54 PM
Quote:
Originally Posted by bluegrassgeek View Post
It doesn't. I've changed nothing from the default layout and still did not receive credit. I agree with the comment earlier, this happens somewhere between exiting the maintenance tunnels and boarding the Ent-C. I do not think it's related to the assignments you give the NPCs, as I kept getting the bug whether I put them on their specialties or not. It seems really random, like a variable isn't getting flipped somewhere in that sequence.
I agree, I feel the assignments and such are just coincidence of some sort. It took me 6 tries, and on the 6th one I waited 15 minutes before scanning the anomaly at the end and it completed. Also, I never had 'threading the needle' in my mission log, on completion or earlier.

I'm convinced it's due to lag of some trigger, perhaps the end, perhaps the tunnel/boarding, that still needed to catch up at the end.

But I was able to complete it without changing in the character selection. Maybe the character selection thing causes the trigger to happen in anticipation of logging out, but as I said earlier, the waiting for the game to catch up is what did it for me.
----------------------------------------------------------------------------
Vice Admiral Moogie, U.S.S. Acquisition
Rule of Acquisition #57: Good customers are as rare as latinum. Treasure them.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 34
# 22
02-04-2013, 09:13 PM
I have not even exited to Sector space yet... I actually thought that huge energy ribbon (like the Nexus in the movie "Star Trek Generations") was the temporal anomaly. The actual thing is too small from a distance.

I don't understand why we get both a Support Cruiser and the Retrofit at the same time. I put the level 3 ship in my bank but I doubt it will be useful as my toon is already VA. (And we can't sell them either, argh!)
"Villains who twirl their moustaches are easy to spot. Those who clothe
themselves in good deeds are well camouflaged." --Jean-Luc Picard
Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 8
# 23
02-06-2013, 05:16 AM
when i did this mission during the combat part of the mission where you have to kill 5 enemies, my client crashed for some reason now when I logged back into the game I was still in the area of the combat however the npc weren't attacking me, moving, or doing anything.
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 10,664
# 24
02-06-2013, 06:48 AM
I've been avoiding that issue with the mission completion by sannning the anomaly, then closing the dialogue box that pops up instead of warping out of Azure. At this point I can turn in the mission normally.
HAIL HYDRA!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
I can haz joystick!
MMOs aren't charities. Corporations are supposed to make a profit. It's what they do.
Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 379
# 25
02-06-2013, 01:51 PM
Quote:
Originally Posted by markhawkman View Post
I've been avoiding that issue with the mission completion by sannning the anomaly, then closing the dialogue box that pops up instead of warping out of Azure. At this point I can turn in the mission normally.
I tried that, didn't work for me. The only thing that worked for me was to wait to scan the anomaly for 15 minutes (might not have to be that long, but after 6 tries with various combinations and suggestions, I didn't want to jinx it).

Prior to that, scanning never triggered the end of the mission. I was amazed when I heard the 'mission complete' sound and immediately turned it in before warping out.
----------------------------------------------------------------------------
Vice Admiral Moogie, U.S.S. Acquisition
Rule of Acquisition #57: Good customers are as rare as latinum. Treasure them.
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 10,664
# 26
02-06-2013, 03:57 PM
well, I had it happen to me now.... What I noticed was that after the cutscene on the time ship my current objective had been reset to an earlier part of the mission. Scanning the anomaly did nothing because it wasn't part of the current objective.
HAIL HYDRA!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
I can haz joystick!
MMOs aren't charities. Corporations are supposed to make a profit. It's what they do.
Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 379
# 27
02-07-2013, 07:30 AM
Quote:
Originally Posted by markhawkman View Post
well, I had it happen to me now.... What I noticed was that after the cutscene on the time ship my current objective had been reset to an earlier part of the mission. Scanning the anomaly did nothing because it wasn't part of the current objective.
Interesting. I THINK now I've figured out where the problem is happening. If you ask the party what their specialties are before assigning the tasks, the mission seems to reset itself at the end and it can't complete (stuck at "Redacted", scanning the anomaly does not complete the mission). If you DON'T ask their specialties, and just assign the jobs, it completes.

I was certain it was lag and that waiting at the end before scanning the anomaly is what triggered it for me, but this time I waited and it did not complete. The only difference was that on the Fed side, I was put back in the control room needing to unlock the door, where on the KDF side, I was always put back to the beginning of the maintenance tunnels.

Attempting to follow troubleshooting methodology, I changed just one thing. This was the first attempt for one of my Fed characters, I followed the steps that I took to completion for my KDF (after the first 5 tries failed), with one exception - I asked each their specialties first, then assigned the tasks in order to get the accolade 'Don't Quit Your Day Job'. Went through the rest of the mission exactly as I had completed it on the KDF side, and at the end, was stuck at "Redacted" and could not get the mission to complete on scanning the anomaly. I waited a full half-hour, although I did scan every 5 minutes, and it wouldn't complete.

Next run-through, from control room, did everything exactly the same except did not ask anyone what their specialties were, just assigned the jobs (which was what I did when the KDF one completed as well). Sure enough, after completing the mission, waited 5 minutes then scanned the anomaly and it completed immediately.

If this is the problem, it would account for so many people thinking that choosing particular jobs or redoing it a few times is what was the trigger. After redoing it, most people are just going to choose the specialty and go from there.

Please post if assigning tasks without consulting about the specialties works for you or not. I will be trying this after the server comes up, to see if it works on another toon's first attempt.
----------------------------------------------------------------------------
Vice Admiral Moogie, U.S.S. Acquisition
Rule of Acquisition #57: Good customers are as rare as latinum. Treasure them.
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 10,664
# 28
02-07-2013, 10:00 AM
I see... interesting.... that would explain why I've only seen it twice.
HAIL HYDRA!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
I can haz joystick!
MMOs aren't charities. Corporations are supposed to make a profit. It's what they do.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,715
# 29
02-07-2013, 08:38 PM
I've never asked their specialties and just assigned according to whoever is closest in the order it appears in the mission menu, also after the final anomaly scan when the leave system prompt comes up I hail the mission giver and claim the reward before leaving the system.
Done it that way with all of my toons and had no problem completing.
Clearly there is some kind of bug if it fails to complete if you choose to ask their specialties, but I can't say if that is case since I haven't done that, I've simply been assuming that if they are ship captains/crewman they should be able to do whatever regardless of what task you assign them.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 420
# 30
02-08-2013, 08:20 AM
I have had no bugs completing the mission but the reward from the crate that is a level reward i have not received on 2 of 3 characters i have played the mission with, i have received the accolade but not the reward box?

On my primary i was able to complete and received all rewards
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:26 PM.