Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
# 21 Assigning bridge officers?
01-21-2013, 10:18 AM
I must be a dummie or something, it may be staring me right in the face, but I cant use or assign any more bridge officers, just swap them around with an empty slot. I have tried to drag them over physically with the mouse assigned them to space , got more duty officers nothing is working for me. What is going on!

Do I need to discharge one of my bridge officers to get more? (which I dont want to really do)

Someone please tell me! How to do this or have I got a bug??

(mind you looking at this thread, someone doe's suggest going back to smaller ship and re-arrange there to solve this, I will try this to see if this helps)

Any other suggestions would be appreciated if this does not work.
because I'll be possibly back to this thread later.

Last edited by jons3; 01-21-2013 at 10:41 AM.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 846
# 22
01-31-2013, 11:51 PM
Do you mean assigning officers to stations on your active ship?

Also BOffs =/= DOffs - the former are like companions, the latter are like trading cards.

Joint Dev/Community discussion on customizable and gameplay-relevant ship interiors:
Proposal Document // Feedback Thread
Ensign
Join Date: Feb 2013
Posts: 18
# 23
02-14-2013, 02:42 AM
So if you buy the two slots do you get to more stations on your current ship for officers? Also are they considered universal stations?
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,852
# 24
02-14-2013, 07:12 AM
Quote:
Originally Posted by bion1985 View Post
So if you buy the two slots do you get to more stations on your current ship for officers? Also are they considered universal stations?
BO Slots (for Bridge Crew) has nothing to do with ship console seat stations, which are a property of the ship type (e.g. cruiser, escort, science) and tier level...
Ensign
Join Date: Mar 2014
Posts: 1
# 25
03-14-2014, 06:09 AM
Please Help.

I Just got lvl 30 Sci captain with a long range sci vessel. The question is, what good is an active officer if I dont have a station for them. My stations are all full, but i have an officer taht is active but not assigned to a station. What do they offer if not on a station?
Commander
Join Date: Jun 2013
Posts: 323
# 26
03-14-2014, 06:38 AM
Quote:
Originally Posted by krulao View Post
Please Help.

I Just got lvl 30 Sci captain with a long range sci vessel. The question is, what good is an active officer if I dont have a station for them. My stations are all full, but i have an officer taht is active but not assigned to a station. What do they offer if not on a station?
I've got a few officers that aren't used on my favorite ship, but that I've set up with different skill sets in case I want to run other ships or just have different options.

I won't trade out my tacticals on that particular ship, but I will sometimes trade out...say an officer with tractor beams for an officer with gravity well or tykiens rift.

The extra tactical officers I have are set up for other weapons configurations. My main ship is loaded down with cannons, so if I fly my ship that is set up with beam arrays and banks I won't have to train tac boffs to run it, I can just swap out.
Captain
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,707
# 27
03-14-2014, 08:18 AM
Quote:
Originally Posted by krulao View Post
Please Help.

I Just got lvl 30 Sci captain with a long range sci vessel. The question is, what good is an active officer if I dont have a station for them. My stations are all full, but i have an officer taht is active but not assigned to a station. What do they offer if not on a station?
Because later in the game you will have an extra slot for free (cant remember if you will gain it at level 40 or at level 50) and because its interesting to have various bridge officers in reserve in case you find one of em that fits other skills you are interested to have in that specific ship station. Or because you can train a skill from one of those inactive bridge officers instead. Or because you can trade those bridge officers in the exchange..

But of course, having more than 8-10 not active bridge officers is pointless. because boffs are cheap and most of the times you will be only interested in 1 or 2 skills they have.

Picard: "The economics of the future is somewhat different. You see, money doesn't exist in the 24th century... The acquisition of wealth is no longer the driving force in our lives. We work to better ourselves and the rest of Humanity."
/ Tell that to the Ferengi Cryptic's Manager..
Career Officer
Join Date: Feb 2013
Posts: 59
# 28
03-14-2014, 08:30 AM
Quote:
Originally Posted by jons3 View Post
I must be a dummie or something, it may be staring me right in the face, but I cant use or assign any more bridge officers, just swap them around with an empty slot. I have tried to drag them over physically with the mouse assigned them to space , got more duty officers nothing is working for me. What is going on!

Do I need to discharge one of my bridge officers to get more? (which I dont want to really do)

Someone please tell me! How to do this or have I got a bug??

(mind you looking at this thread, someone doe's suggest going back to smaller ship and re-arrange there to solve this, I will try this to see if this helps)

Any other suggestions would be appreciated if this does not work.
because I'll be possibly back to this thread later.
I use some of my extra BOFF slots for away team members separate from my Bridge Crew. It's not necessary, just fun.
Commander
Join Date: Jan 2014
Posts: 305
# 29
03-14-2014, 11:41 AM
What is the maximum slots allowable for bridge officers?

Meaning how many times can I by the "2 Slot" option? I am thinking about setting up two different load outs for my current ship and I was think about two separate teams of bridge officers; one for each load out.
Rihannsu
Join Date: Jan 2014
Posts: 502
# 30
03-14-2014, 11:51 PM
Quote:
Originally Posted by jaguarskx View Post
What is the maximum slots allowable for bridge officers?

Meaning how many times can I by the "2 Slot" option? I am thinking about setting up two different load outs for my current ship and I was think about two separate teams of bridge officers; one for each load out.
Up to 50 total 'commissioned' BoFF's slots It think?

Plus 12 'in waiting' though you can overcome that restriction with the "overflow' inventory.

Anyway, I'm one of those that have several "crews" for different ships ... A DHC/SCI team for my Escort and a BFAW/Tank crew for my Cruiser + another as my 'Away Team" .. .So yep I have on all of my toons, minimum 14 'commissioned' officers (18 on my first toon, a Fed Engi )
Please ... Make it so ...!
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 02:20 PM.