Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,314
# 351
02-24-2013, 10:44 AM
Quote:
Originally Posted by perfectworldsux0 View Post
...
NETTEST RESULTS:

contacting nettest server..
Local IP: 188.194.57.227
Ping: 200.1 msec
Port: 80: 15 KB/sec 43 KB/sec 57 KB/sec 500
Port: 80: 14 KB/sec 37 KB/sec 48 KB/sec 500
Port: 443: 13 KB/sec 47 KB/sec 58 KB/sec 500
Port: 443: 9 KB/sec 25 KB/sec 34 KB/sec 500
Port: 7255: 44 KB/sec 29 KB/sec 88 KB/sec 500
Port: 7255: 51 KB/sec 49 KB/sec 109 KB/sec 500
Port: 7003: 64 KB/sec 48 KB/sec 119 KB/sec 500
Port: 7003: 217 KB/sec 43 KB/sec 272 KB/sec 500
Port: 7202: 83 KB/sec 48 KB/sec 140 KB/sec 500
Port: 7202: 61 KB/sec 47 KB/sec 120 KB/sec 500
Port: 7499: 44 KB/sec 47 KB/sec 100 KB/sec 500
Port: 7499: 66 KB/sec 48 KB/sec 122 KB/sec 500
Port: 80: 45 KB/sec 47 KB/sec 97 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 54 KB/sec Recv: 50 KB/sec
hit return to exit

My ISP is Kabel Deutschland.
Your Trace Route results don't look too bad, but your Net Test results are so poor, it almost looks like your ISP is throttling the connection...

Also, your Net Test reports that some other process is using your Network Connection while Net Test itself is idle... Are you running some other Utility that is taking up your network bandwidth???
Lieutenant
Join Date: Jan 2013
Posts: 85
# 352
02-24-2013, 11:25 AM
Constant disconnecting. Lag and rubberbands when I am in the game


Tracert Result

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 6 ms 8 ms 11 ms 10.201.0.1
2 48 ms 6 ms 5 ms cpe-024-074-253-168.carolina.res.rr.com [24.74.2
53.168]
3 11 ms 14 ms 10 ms ae18.rlghncpop-rtr1.southeast.rr.com [24.93.64.4
]
4 20 ms 23 ms 23 ms ae-3-0.cr0.dca10.tbone.rr.com [66.109.6.80]
5 18 ms 17 ms 76 ms 107.14.19.133
6 26 ms 18 ms 19 ms te0-7-0-11.mpd22.iad02.atlas.cogentco.com [154.5
4.10.209]
7 23 ms 27 ms 19 ms te0-0-0-4.mpd22.dca01.atlas.cogentco.com [154.54
.26.117]
8 27 ms 25 ms 27 ms te0-6-0-8.mpd22.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54
.26.174]
9 31 ms 31 ms 30 ms te0-1-0-2.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.44.34]
10 150 ms 216 ms 225 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.25
4]
11 45 ms 34 ms 34 ms 38.111.40.114
12 32 ms 31 ms 35 ms 208.95.185.41

Trace complete.


Nettest result


contacting nettest server..
Local IP: 98.24.126.17
Ping: 56.6 msec
Port: 80: 702 KB/sec 125 KB/sec 761 KB/sec 500
Port: 80: 754 KB/sec 135 KB/sec 819 KB/sec 500
Port: 443: 627 KB/sec 127 KB/sec 685 KB/sec 500
Port: 443: 727 KB/sec 133 KB/sec 786 KB/sec 500
Port: 7255: 1057 KB/sec 141 KB/sec 1133 KB/sec 500
Port: 7255: 836 KB/sec 132 KB/sec 898 KB/sec 500
Port: 7003: 245 KB/sec 126 KB/sec 275 KB/sec 500
Port: 7003: 870 KB/sec 135 KB/sec 939 KB/sec 500
Port: 7202: 617 KB/sec 130 KB/sec 666 KB/sec 500
Port: 7202: 657 KB/sec 124 KB/sec 714 KB/sec 500
Port: 7499: 759 KB/sec 127 KB/sec 823 KB/sec 500
Port: 7499: 781 KB/sec 131 KB/sec 840 KB/sec 500
Port: 80: 636 KB/sec 130 KB/sec 695 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 127 KB/sec Recv: 19 KB/sec
hit return to exit

I honestly have no idea what these numbers mean, so I have no clue whether they are supposed to be good or bad.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,314
# 353
02-24-2013, 11:41 AM
Quote:
Originally Posted by onyxmonolith View Post
Constant disconnecting. Lag and rubberbands when I am in the game



10 150 ms 216 ms 225 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.25
4]

11 45 ms 34 ms 34 ms 38.111.40.114
12 32 ms 31 ms 35 ms 208.95.185.41

Trace complete.


Nettest result


contacting nettest server..
Local IP: 98.24.126.17
Ping: 56.6 msec
Port: 80: 702 KB/sec 125 KB/sec 761 KB/sec 500
Port: 80: 754 KB/sec 135 KB/sec 819 KB/sec 500
Port: 443: 627 KB/sec 127 KB/sec 685 KB/sec 500
Port: 443: 727 KB/sec 133 KB/sec 786 KB/sec 500
Port: 7255: 1057 KB/sec 141 KB/sec 1133 KB/sec 500
Port: 7255: 836 KB/sec 132 KB/sec 898 KB/sec 500
Port: 7003: 245 KB/sec 126 KB/sec 275 KB/sec 500
Port: 7003: 870 KB/sec 135 KB/sec 939 KB/sec 500
Port: 7202: 617 KB/sec 130 KB/sec 666 KB/sec 500
Port: 7202: 657 KB/sec 124 KB/sec 714 KB/sec 500
Port: 7499: 759 KB/sec 127 KB/sec 823 KB/sec 500
Port: 7499: 781 KB/sec 131 KB/sec 840 KB/sec 500
Port: 80: 636 KB/sec 130 KB/sec 695 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 127 KB/sec Recv: 19 KB/sec
hit return to exit

I honestly have no idea what these numbers mean, so I have no clue whether they are supposed to be good or bad.
You should probably post your Trace Route results in the PWE Tech Support Forum Thread on STO network Lag, as their showing issues with the Cogent Communications Boston hub, which PWE has been having issues with for the past few months... http://techsupport.perfectworld.com/

Now the other issue. Your Net Test results is showing that something else is taking up a large chunk of your network bandwidth while Net Test itself was idle... Are you running another networked Utility or Application that is interfering with your STO Client ???
Lieutenant
Join Date: Jan 2013
Posts: 85
# 354
02-24-2013, 01:38 PM
winamp was up at the time, which is the utility I use to play the internet radio station I listen to. When I closed Winamp, those numbers dropped to 14 and 4.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,314
# 355
02-24-2013, 02:03 PM
Quote:
Originally Posted by onyxmonolith View Post
winamp was up at the time, which is the utility I use to play the internet radio station I listen to. When I closed Winamp, those numbers dropped to 14 and 4.
Even 14 and 4 still sounds suspicious, as ideally, both numbers are suppose to be Zero. Background activity like that could be behind a malicious keylogger for example...
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 30
# 356
03-01-2013, 05:21 PM
So here are my numbers... anyone know what to make of them?


Microsoft Windows [Version 6.0.6002]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Fred>tracert patchserver.crypticstudios.com
Unable to resolve target system name patchserver.crypticstudios.com.

C:\Users\Fred>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms <1 ms <1 ms 10.0.0.1
2 * * 3087 ms 68.44.102.1
3 1023 ms 25 ms 17 ms xe-10-3-0-32767-sur01.pennsauken.nj.panjde.comcast.net [68.87.214.169]
4 10 ms 8 ms * xe-13-1-1-0-ar03.audubon.nj.panjde.comcast.net [68.85.62.121]
5 * 15 ms 15 ms pos-0-1-0-0-cr01.denver.co.ibone.comcast.net [68.86.94.97]
6 14 ms 15 ms 15 ms be-15-pe04.ashburn.va.ibone.comcast.net [68.86.84.222]
7 48 ms 50 ms * as174.ashburn.va.ibone.comcast.net [66.208.229.138]
8 27 ms * 24 ms te0-4-0-1.ccr22.dca01.atlas.cogentco.com [154.54.41.233]
9 25 ms 24 ms 72 ms te0-7-0-8.ccr22.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54.41.14]
10 22 ms 26 ms 23 ms te0-4-0-3.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.44.66]
11 24 ms 25 ms 26 ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.130]
12 3443 ms 42 ms 159 ms 38.111.40.114
13 1580 ms 23 ms 45 ms 208.95.185.41

Trace complete.


contacting nettest server..
Local IP: 68.44.102.254
Ping: 1003.2 msec
Port: 80: 336 KB/sec 17 KB/sec 361 KB/sec 500
Port: 80: 8 KB/sec 1 KB/sec 14 KB/sec 500
Port: 443: 437 KB/sec 15 KB/sec 460 KB/sec 500
Port: 443: timed out
Port: 7255: 40 KB/sec 2 KB/sec 43 KB/sec 500
Port: 7255: 20 KB/sec 1 KB/sec 22 KB/sec 500
Port: 7003: 475 KB/sec 16 KB/sec 501 KB/sec 500
Port: 7003: 4 KB/sec 1 KB/sec 10 KB/sec 500
Port: 7202: 11 KB/sec 2 KB/sec 14 KB/sec 500
Port: 7202: timed out
Port: 7499: timed out
Port: 7499: 13 KB/sec 2 KB/sec 50 KB/sec 500
Port: 80: 1545 KB/sec 45 KB/sec 1800 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 3 KB/sec Recv: 176 KB/sec
hit return to exit
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,314
# 357
03-01-2013, 06:27 PM
Quote:
Originally Posted by dicecasden View Post
So here are my numbers... anyone know what to make of them?

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms <1 ms <1 ms 10.0.0.1
2 * * 3087 ms 68.44.102.1
3 1023 ms 25 ms 17 ms xe-10-3-0-32767-sur01.pennsauken.nj.panjde.comcast.net [68.87.214.169]
4 10 ms 8 ms * xe-13-1-1-0-ar03.audubon.nj.panjde.comcast.net [68.85.62.121]
5 * 15 ms 15 ms pos-0-1-0-0-cr01.denver.co.ibone.comcast.net [68.86.94.97]
...
When you have this big a lag this close to your computer, it means that either your gateway router, or the cable modem unit, (or both) is having issues talking to each other... You may have to contact Comcast tech support to take a look at the unit...
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 30
# 358
03-01-2013, 07:18 PM
Quote:
Originally Posted by grouchyotaku View Post
When you have this big a lag this close to your computer, it means that either your gateway router, or the cable modem unit, (or both) is having issues talking to each other... You may have to contact Comcast tech support to take a look at the unit...
I figured as much... thankfully I had enough numbers and stats to talk them into sending a tech out to check everything

Which is more than what they are doing for other folks
Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 4
# 359 Lag and timeouts and unplayable
03-02-2013, 08:52 AM
This problem has been evident for the last couple of weeks, but very intermittent. I could play for hours, then suddenly I start lagging and disconnecting or just sitting there with the world moving around me but I am unable to do anything. Starting last night the game has been unplayable.


Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 8 ms 13 ms 7 ms 7.22.92.1
2 12 ms 14 ms 11 ms 69.63.243.5
3 10 ms 19 ms 11 ms 69.63.248.201
4 25 ms 42 ms 61 ms 69.63.248.97
5 * * * Request timed out.
6 25 ms 40 ms 31 ms te0-0-0-6.mpd22.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54.31.5]
7 33 ms 31 ms 31 ms te0-6-0-0.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.47.237]
8 31 ms 44 ms 32 ms te3-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.134]
9 42 ms 38 ms 68 ms 38.111.40.114
10 32 ms 31 ms 33 ms 208.95.185.41

Trace complete.

contacting nettest server..
Local IP: ****************
Ping: 36.1 msec
Port: 80: 961 KB/sec 28 KB/sec 1022 KB/sec 500
Port: 80: 1672 KB/sec 44 KB/sec 1805 KB/sec 500
Port: 443: 1131 KB/sec 33 KB/sec 1210 KB/sec 500
Port: 443: 1930 KB/sec 55 KB/sec 2091 KB/sec 500
Port: 7255: 1100 KB/sec 30 KB/sec 1175 KB/sec 500
Port: 7255: 1089 KB/sec 55 KB/sec 1204 KB/sec 500
Port: 7003: 1128 KB/sec 41 KB/sec 1218 KB/sec 500
Port: 7003: 1109 KB/sec 33 KB/sec 1185 KB/sec 500
Port: 7202: 1179 KB/sec 39 KB/sec 1270 KB/sec 500
Port: 7202: 1201 KB/sec 37 KB/sec 1288 KB/sec 500
Port: 7499: 1396 KB/sec 45 KB/sec 1501 KB/sec 500
Port: 7499: 961 KB/sec 26 KB/sec 1025 KB/sec 500
Port: 80: 1774 KB/sec 50 KB/sec 1911 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 1 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,314
# 360
03-02-2013, 01:48 PM
Quote:
Originally Posted by stationnine View Post
This problem has been evident for the last couple of weeks, but very intermittent. I could play for hours, then suddenly I start lagging and disconnecting or just sitting there with the world moving around me but I am unable to do anything. Starting last night the game has been unplayable.
...

Idle NIC bandwidth Send: 1 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit
Doesn't look like anything is obviously wrong. though you may have done these tests when the issue wasn't occurring...

However, Net Test does report that something else on your computer is using the network interface while Net Test itself was idle. And existence of other running networked applications and utilities have been known to cause compatibility issues with the STO Client. You might want to track down the cause of this, and see if this is creating the problem or not...
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 01:18 PM.