Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 55
# 51 Hacked?
03-03-2013, 08:20 AM
Has a certain country in the Far East manage to have hacked the servers and are causing all this disconnection mayhem? Just sayin'. If they have managed to hack all over the US government and businesses, Cryptic would be childs play to them!
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,129
# 52
03-03-2013, 08:34 AM
Quote:
Originally Posted by malek3 View Post
Has a certain country in the Far East manage to have hacked the servers and are causing all this disconnection mayhem? Just sayin'. If they have managed to hack all over the US government and businesses, Cryptic would be childs play to them!
But a Ferengi would ask... "Whats the profit in doing this"... And if the Servers were hacked, then all US players would be affected, which is simply not the case here...
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,887
# 53
03-03-2013, 08:35 AM
Quote:
Originally Posted by grouchyotaku View Post
It could also be that in the real world, nearly all of the trans-pacific cable links are over-subscribed for their capacity, and the only real solution is to lay more cables to meet the ever growing demand for more bandwidth...

As if Cryptic/PWE has control over current conditions, or can afford the multi-billion dollar costs of laying a new link...
I've done several tracert's this morning and every time, the hold up is through the Boston connection...

Me thinks that the Internetz are at the point where that are just being overwhelmed and nobody wants to spend more money to put in more bandwidth.
(it's not just the the trans-continental lines)

I've had latency issues with all my favorite sites for months now, not just STO.

I've found the best time for me to play (with the least issues) is after midnight EST.
...... DaveyNY ...STO Forum Member since February - 2009
..............Star Trek Fan since Thursday Sept. 8th, 1966
There are No Longer any STO Veterans... We're Just People who have Played the Game for the last 4.5 years.
I Really Do Miss the little TOP Button at the bottom of the threads.
Former PWE Community Team Lead
Join Date: Jun 2012
Posts: 9,046
# 54
03-03-2013, 08:43 AM
As some of you have reported, the server looks healthy, so this is most likely a networking hiccup as Champs is also affected. The team continues to investigate.

Cheers,

Brandon =/\=
Brandon "BranFlakes" Felczer | Former Community Team Lead for Perfect World Entertainment
Lieutenant
Join Date: Jul 2012
Posts: 31
# 55 Annoying Lag over past 2 days
03-03-2013, 11:07 AM
I'm having a persistent lag for over 2 days now. Based in Central Europe.

-/netgraph shows constant spikes every third to half a second
-ping spikes between 111ms to 700+
-Moving NPC's on maps jitters alot
-When huge mobs are on maps the green graph becomes a a square... I'm talking here lvl 8-10 in No Win Scenario

What I've checked so far was:
-started the game on another computer - same problem
-switched 2 ISP's - problem remains (UPC and T-online)
-updated drivers for network and video - problem still there
-tried EU proxy - can't find the account server

2 screenshots bellow:
http://smokeweed.servebeer.com:48321/lag1.jpg
http://smokeweed.servebeer.com:48321/lag2.jpg

What else can I try? Can someone @Cryptic check this ?

Thanks

PS:
added also a trace:
Tracing route to 208.95.184.55 over a maximum of 30 hops

1 37 ms 20 ms 24 ms catv-80-98-245-254.catv.broadband.hu [80.98.245.254]
2 75 ms 8 ms 9 ms catv-89-135-214-78.catv.broadband.hu [89.135.214.78]
3 14 ms 15 ms 14 ms at-vie15a-rd1-xe-1-0-0.aorta.net [84.116.134.1]
4 13 ms 14 ms 14 ms 213.46.173.125
5 13 ms 15 ms 14 ms at-inn01a-ra1-so-1-0-0-0.aorta.net [213.46.173.226]
6 111 ms 112 ms 110 ms xe-1-2-0.bos11.ip4.tinet.net [89.149.183.13]
7 * 111 ms 119 ms internap-gw.ip4.tinet.net [77.67.77.54]
8 114 ms 111 ms 111 ms border11.te7-1-bbnet1.bsn.pnap.net [63.251.128.41]
9 113 ms 124 ms * perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.61.78]
10 111 ms * 111 ms 208.95.184.55

Trace complete.

And Nettest output
contacting nettest server..
Local IP: 89.135.121.xxx
Ping: 176.5 msec
Port: 80: timed out
Port: 80: 17 KB/sec 13 KB/sec 27 KB/sec 500
Port: 443: timed out
Port: 443: 13 KB/sec 36 KB/sec 24 KB/sec 500
Port: 7255: 18 KB/sec 33 KB/sec 29 KB/sec 500
Port: 7255: timed out
Port: 7003: 12 KB/sec 5 KB/sec 20 KB/sec 500
Port: 7003: 18 KB/sec 5 KB/sec 27 KB/sec 500
Port: 7202: 13 KB/sec 5 KB/sec 22 KB/sec 500
Port: 7202: 13 KB/sec 5 KB/sec 23 KB/sec 500
Port: 7499: 14 KB/sec 5 KB/sec 24 KB/sec 500
Port: 7499: 14 KB/sec 5 KB/sec 28 KB/sec 500
Port: 80: 13 KB/sec 5 KB/sec 23 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 4 KB/sec Recv: 7 KB/sec
hit return to exit

Possible Solution for EU players:
-set in your launcher to use EU proxy.
-add the following to the options window:
"-SetProxy eu2.proxy.crypticstudios.com 80"

Note* eu1 is preffered by the client but it's not working.
the above ensures the client will always choose the eu2 which works.
US users might have the same naming, maybe us1 and us2
might be worth to try.

Last edited by mikt1; 03-06-2013 at 02:19 AM. Reason: possible solution
Lieutenant
Join Date: Feb 2013
Posts: 86
# 56
03-03-2013, 11:38 AM
As fast as these threads are created the Mods quash them... get out your tinfoil hat, guys, they're trying to keep quiet about their own failures.

I get disconnected about once every 15-30 minutes while I'm doing things (usually in combat), but seldom when I'm just sitting in space tinkering with Doff missions.
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,176
# 57
03-03-2013, 12:30 PM
severe lags, double loading animations when changing between maps, unplayable even in PVE,


game THREW me out of an almost finished STF just to give me the 1 hour timer???

Join the premiere Romulan community now!
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,129
# 58
03-03-2013, 12:30 PM
Quote:
Originally Posted by mikt1 View Post
...
What else can I try? Can someone @Cryptic check this ?

Thanks

PS:
added also a trace:
Tracing route to 208.95.184.55 over a maximum of 30 hops

1 37 ms 20 ms 24 ms catv-80-98-245-254.catv.broadband.hu [80.98.245.254]
2 75 ms 8 ms 9 ms catv-89-135-214-78.catv.broadband.hu [89.135.214.78]
3 14 ms 15 ms 14 ms at-vie15a-rd1-xe-1-0-0.aorta.net [84.116.134.1]
4 13 ms 14 ms 14 ms 213.46.173.125
5 13 ms 15 ms 14 ms at-inn01a-ra1-so-1-0-0-0.aorta.net [213.46.173.226]
6 111 ms 112 ms 110 ms xe-1-2-0.bos11.ip4.tinet.net [89.149.183.13]
7 * 111 ms 119 ms internap-gw.ip4.tinet.net [77.67.77.54]
8 114 ms 111 ms 111 ms border11.te7-1-bbnet1.bsn.pnap.net [63.251.128.41]
9 113 ms 124 ms * perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.61.78]
10 111 ms * 111 ms 208.95.184.55
.
Trace Route shows the issue is related to the Trans-Atlantic cable provider tinet.net and its Boston hub gateway to the STO servers... Post your trace route results into this PWE Tech support thread so they have the information, and can act upon it... http://techsupport.perfectworld.com/...ead.php?t=4181
Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
# 59
03-03-2013, 12:32 PM
It's been bad all night (averaging 3-5 disconnects per hour), but over the past few hours it has been nothing short of infuriating. I have gotten a 'leaver penalty' somehow TWICE from disconnects and been unable to continue the omega grind AND NOW I can't take more than two steps on ANY character in ANY location before getting the 'server not responding' message. I've spent about fifteen minutes each on three other games recently to see if it was internet stability and have not seen any issues whatsoever.
Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
# 60
03-03-2013, 01:27 PM
I don't have dcs but i have huge lag problems since the last patch, and no it's not my connection it works perfectly.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 12:41 AM.