Ensign
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
# 241
03-16-2013, 05:50 PM
There's definitely problems between Cogent and their colo servers. I ran a simple ping test to the patch server IP and I get 5% (!) packet loss.

Ping statistics for 38.111.40.114:
Packets: Sent = 185, Received = 174, Lost = 11 (5% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 103ms, Maximum = 167ms, Average = 115ms

When I run tracert I see a ton of packets getting lost intermittently in the 154.54.x.x block as well as the 38.111.40.114 IP.

The 154.54 block is Cogent according to WHOIS:

PSINet, Inc. COGENT-154-54-16 (NET-154-54-0-0-1) 154.54.0.0 - 154.54.255.255
Starfleet Veteran
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
# 242
03-16-2013, 05:58 PM
So much for this weekend events

Duty Officer Pack Promo
Duty Officer Packs Sale
Junior Officer Appreciation Event


I can barely get past the patch to log on and when I do the server stops responding.

I think I'd be less stressed and pissed if Cryptic would explain what is going on somewhere, or have I missed it? I thought we had this issue resolved a few weeks ago with the 'guys in the middle' or are they like holding bandwidth hostage for more money as well?

I'm not going to ask for any 'free' stuff, but for crying out loud, throw us a bone here and tell us what is going on. We can take it. Geesh.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 55
# 243
03-16-2013, 06:07 PM
Quote:
Originally Posted by scornkorren View Post
Yep, and still nothing, three days with problems, and nobody stops to take the time to tell us anything on cryptics end? Come on, with so many people paying a lot of money to play this game, can u really afford to keep us hanging? I was planning on buying a lifetime sub, but damn, Ive had more issues playing this game then a north korean missile launch!
there's a funny one....
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,200
# 244
03-16-2013, 07:17 PM
Quote:
Originally Posted by pozmedley1963 View Post
...
I think I'd be less stressed and pissed if Cryptic would explain what is going on somewhere, or have I missed it? I thought we had this issue resolved a few weeks ago with the 'guys in the middle' or are they like holding bandwidth hostage for more money as well?

I'm not going to ask for any 'free' stuff, but for crying out loud, throw us a bone here and tell us what is going on. We can take it. Geesh.
You might try looking in the 'Official' PWE Tech Support thread on this topic... http://techsupport.perfectworld.com/...0241#post50241
Captain
Join Date: Jul 2012
Posts: 2,263
# 245
03-16-2013, 07:45 PM
Server disconnects and mission loading issues are happening in the Foundry editor too. Gee thanks Cryptic, I thought you wanted more User generated missions...?

stardestroyer001, VA Explorers Fury | Retired STO Player
My Useful List of STO Forum Threads, Ship Builds & More! | My Forum Gripes
PvP: PvP Boot Camp, the best newbie oriented training initiative in STO!
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,268
# 246
03-16-2013, 08:50 PM
Screwed again. Now the launcher seems to have bit the dust as nothing loads now.

Quote:
Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 10 ms <1 ms <1 ms 192.168.15.1
2 * * * Request timed out.
3 9 ms 7 ms 7 ms tge7-1.snantx3600-er02.texas.rr.com [24.28.133.54]
4 18 ms 24 ms 23 ms tge0-9-0-2.snantx3000-tr02.texas.rr.com [24.175.33.172]
5 17 ms 23 ms 24 ms agg23.snantx6000-cr01.texas.rr.com [24.175.32.184]
6 20 ms 24 ms 22 ms agg2.dllatxl3-cr01.texas.rr.com [24.175.32.146]
7 20 ms 22 ms 23 ms ae-4-0.cr0.dfw10.tbone.rr.com [66.109.6.88]
8 * 17 ms 17 ms 107.14.17.232
9 61 ms 60 ms 56 ms te0-7-0-15.ccr21.dfw03.atlas.cogentco.com [154.54.11.49]
10 59 ms 56 ms 56 ms te0-5-0-3.ccr21.dfw01.atlas.cogentco.com [154.54.88.66]
11 68 ms 71 ms 71 ms te0-3-0-6.ccr21.mci01.atlas.cogentco.com [154.54.46.201]
12 41 ms 40 ms 39 ms te0-1-0-2.ccr21.ord01.atlas.cogentco.com [154.54.25.82]
13 68 ms 69 ms 70 ms te0-3-0-1.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.42.254]
14 60 ms 61 ms 72 ms te3-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.134]
15 103 ms 105 ms 90 ms 38.111.40.114
16 92 ms 96 ms 89 ms 208.95.185.41

Trace complete.
@HyperLimited
Join Date: Oct 2009 - My Youtube Stuff
Ensign
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
# 247
03-16-2013, 08:59 PM
Good to know that little green light on the front page shows the servers are up. Better to know that regardless of how boned the servers are, it always stays green.

Best of all is the lack of communication after over a day of unusable service.

My nerd rage is entirely your fault.
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 34
# 248
03-16-2013, 08:59 PM
omg this is infuriating to say the least,i just upgraded to gold,been running the game with virtually no problems,now all of a sudden my launcher starts slowing down and then not even able to open it...finnally ended up uninstalling and re-installing entire game,now on the 5th time,still cant get launcher to work properly and when i do,once im in game i cant zone into any areas or i get disconnected and the whole process starts all over...is there any fix to this?
Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 12
# 249
03-16-2013, 09:20 PM
It's been driving me insane all weekend. When I think I'm ok, it starts up again. They need to fix this, fast.
Lt. Commander
Join Date: Feb 2013
Posts: 104
# 250
03-16-2013, 10:27 PM
Quote:
Originally Posted by grouchyotaku View Post
You might try looking in the 'Official' PWE Tech Support thread on this topic... http://techsupport.perfectworld.com/...0241#post50241
Yes, and you might get this [sarcasm]brilliant[/sarcasm] response:

>>>

DarthPanda16
Tech Support Machine
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,431
# 176
03-14-2013, 08:25 AM

You can try using the proxy connections in Options on the game launcher that might help.

Asking your ISP for a new public IP address might help too.

>>>
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 11:45 PM.