Career Officer
Join Date: Jan 2013
Posts: 233
# 1 Launcher, wont patch
03-31-2013, 01:06 AM
http://i36.photobucket.com/albums/e4...ps80ac7425.jpg

I need a solution, I've already pinged the servers for both the launcher and patchserver that's not the issue. Its an incompatability with Windows 8 and an annoying one at that.

I had windows 8 installed previously, but I was getting some odd issues with windows itself and reinstalled and now STO will not function, I need a fix for this
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,203
# 2 Unable to connect
04-03-2013, 07:50 PM
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms adsl-69-209-48-184.dsl.chcgil.sbcglobal.net [69.
209.48.184]
2 11 ms 10 ms 11 ms adsl-69-209-63-254.dsl.chcgil.ameritech.net [69.
209.63.254]
3 11 ms 10 ms 10 ms dist1-vlan62.chcgil.sbcglobal.net [99.164.169.13
0]
4 10 ms 10 ms 10 ms bb1-g6-0.chcgil.ameritech.net [151.164.190.120]

5 11 ms 11 ms 17 ms cgcil02jt.ip.att.net [12.122.81.17]
6 39 ms 38 ms 39 ms be2000.ccr21.ord03.atlas.cogentco.com [154.54.12
.85]
7 51 ms 52 ms 51 ms te0-4-0-1.ccr21.ord01.atlas.cogentco.com [154.54
.25.65]
8 36 ms 36 ms 36 ms te0-2-0-5.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.43.198]
9 186 ms 270 ms 218 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.25
4]
10 36 ms 36 ms 36 ms 38.111.40.114
11 37 ms 37 ms 38 ms 208.95.185.41

Trace complete.
KBF Lord MalaK
Awoken Dead

Contact support @ https://support.perfectworld.com/app/ask
to show your displeasure over the stealth mail attachment nerf
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 157
# 3
04-03-2013, 07:52 PM
I can connect, but theres so much lagging and disconnects that the game is unplayable.

Traceroute:
Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 26 ms 14 ms 8 ms 10.148.0.1
2 14 ms 11 ms 9 ms 172.25.20.17
3 15 ms 16 ms 18 ms 172.25.0.101
4 36 ms 24 ms 20 ms 4.53.114.129
5 27 ms 22 ms 30 ms 4.69.149.146
6 19 ms 22 ms 20 ms 154.54.12.133
7 26 ms 19 ms 27 ms 154.54.41.253
8 * 23 ms 28 ms 154.54.6.6
9 226 ms 28 ms 34 ms 154.54.44.26
10 29 ms 45 ms 29 ms 154.54.46.130
11 * * 44 ms 38.111.40.114
12 42 ms 39 ms 40 ms 208.95.185.41

Trace complete.

Nettest:

Local IP: 207.255.219.166
Ping: 32.6 msec
Port: 80: 830 KB/sec 26 KB/sec 881 KB/sec 500
Port: 80: 863 KB/sec 30 KB/sec 918 KB/sec 500
Port: 443: 814 KB/sec 25 KB/sec 864 KB/sec 500
Port: 443: 1088 KB/sec 31 KB/sec 1152 KB/sec 500
Port: 7255: 961 KB/sec 32 KB/sec 1018 KB/sec 500
Port: 7255: 880 KB/sec 27 KB/sec 934 KB/sec 500
Port: 7003: 102 KB/sec 4 KB/sec 110 KB/sec 500
Port: 7003: 572 KB/sec 21 KB/sec 611 KB/sec 500
Port: 7202: 804 KB/sec 29 KB/sec 857 KB/sec 500
Port: 7202: 893 KB/sec 30 KB/sec 948 KB/sec 500
Port: 7499: 1108 KB/sec 29 KB/sec 1173 KB/sec 500
Port: 7499: 1166 KB/sec 31 KB/sec 1235 KB/sec 500
Port: 80: 1081 KB/sec 30 KB/sec 1146 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 20 KB/sec Recv: 14 KB/sec
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,203
# 4
04-03-2013, 07:58 PM
I've done the tracrt 6 times, and each time
Quote:
9 186 ms 270 ms 218 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.25
4]
gives me fits. te3 is even worse.
KBF Lord MalaK
Awoken Dead

Contact support @ https://support.perfectworld.com/app/ask
to show your displeasure over the stealth mail attachment nerf
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,203
# 5
04-03-2013, 08:22 PM
Cold reboot of everything on my end. No joy.
KBF Lord MalaK
Awoken Dead

Contact support @ https://support.perfectworld.com/app/ask
to show your displeasure over the stealth mail attachment nerf
Former PWE Community Team Lead
Join Date: Jun 2012
Posts: 9,046
# 6
04-03-2013, 08:30 PM
Quote:
Originally Posted by lordmalak1 View Post
Cold reboot of everything on my end. No joy.
If you would be willing, can you provide results of a nettest so I can pass that along to the team? Instructions here.

Cheers,

Brandon =/\=
Brandon "BranFlakes" Felczer | Former Community Team Lead for Perfect World Entertainment
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,203
# 7
04-03-2013, 08:32 PM
contacting nettest server..
Local IP: 69.209.232.184
Ping: 47.8 msec
Port: 80: 50 KB/sec 4 KB/sec 53 KB/sec 500
Port: 80: 45 KB/sec 3 KB/sec 48 KB/sec 500
Port: 443: 24 KB/sec 2 KB/sec 26 KB/sec 500
Port: 443: 55 KB/sec 3 KB/sec 59 KB/sec 500
Port: 7255: 36 KB/sec 2 KB/sec 39 KB/sec 500
Port: 7255: 55 KB/sec 4 KB/sec 59 KB/sec 500
Port: 7003: 35 KB/sec 2 KB/sec 39 KB/sec 500
Port: 7003: 29 KB/sec 2 KB/sec 32 KB/sec 500
Port: 7202: 58 KB/sec 4 KB/sec 62 KB/sec 500
Port: 7202: 54 KB/sec 3 KB/sec 57 KB/sec 500
Port: 7499: 54 KB/sec 3 KB/sec 57 KB/sec 500
Port: 7499: 48 KB/sec 3 KB/sec 53 KB/sec 500
Port: 80: 39 KB/sec 3 KB/sec 42 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41] over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms adsl-69-209-232-184.dsl.chcgil.sbcglobal.net [69.209.232.184]
2 11 ms 10 ms 10 ms adsl-69-209-239-254.dsl.chcgil.sbcglobal.net [69.209.239.254]
3 10 ms 11 ms 10 ms dist1-vlan62.chcgil.sbcglobal.net [99.164.169.130]
4 11 ms 10 ms 10 ms bb1-g6-0.chcgil.ameritech.net [151.164.190.120]
5 11 ms 10 ms 11 ms cgcil02jt.ip.att.net [12.122.81.17]
6 12 ms 12 ms 12 ms be2000.ccr21.ord03.atlas.cogentco.com [154.54.12.85]
7 12 ms 12 ms 13 ms te0-3-0-1.ccr21.ord01.atlas.cogentco.com [154.54.29.17]
8 33 ms 32 ms 33 ms te0-7-0-23.mpd22.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54.43.77]
9 37 ms 38 ms 38 ms te0-4-0-7.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.5.249]
10 67 ms 213 ms 207 ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.130]
11 38 ms 51 ms 38 ms 38.111.40.114
12 38 ms 38 ms 39 ms 208.95.185.41

Trace complete.
KBF Lord MalaK
Awoken Dead

Contact support @ https://support.perfectworld.com/app/ask
to show your displeasure over the stealth mail attachment nerf

Last edited by lordmalak1; 04-03-2013 at 08:48 PM.
Former PWE Community Team Lead
Join Date: Jun 2012
Posts: 9,046
# 8
04-03-2013, 08:51 PM
Thanks for posting it. The nettest results definitely indicate that you should be able to connect without an issue. The next step would be to reach out to tech support via support.perfectworld.com or here so they can help you troubleshoot.

Hope to see you back in-game soon!

Cheers,

Brandon =/\=
Brandon "BranFlakes" Felczer | Former Community Team Lead for Perfect World Entertainment
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,203
# 9
04-03-2013, 09:03 PM
seemed to connect fine yesterday tho I got booted about a minute into the session, then ran fine for a couple hours till log-off.

"The Patchclient got a message while it was in a state with no response function" usually corrects itself after a couple of re-tries, but I'll send em a note. I just know it'll fix itself before they get back to me.

update <facepalm>
Quote:
Originally Posted by pwebranflakes View Post
The launcher was updated today. If you run into any issues, please utilize this link to manually download it: http://files.startrekonline.com/laun...k%20Online.exe

Cheers,

Brandon =/\=
replaced current launcher with new one (above) and problem resolved.
WTF, really ? Launcher doesn't even update properly now ? STO has some serious issues lately.
KBF Lord MalaK
Awoken Dead

Contact support @ https://support.perfectworld.com/app/ask
to show your displeasure over the stealth mail attachment nerf

Last edited by lordmalak1; 04-03-2013 at 09:42 PM.
Former PWE Community Team Lead
Join Date: Jun 2012
Posts: 9,046
# 10
04-03-2013, 09:46 PM
Quote:
Originally Posted by lordmalak1 View Post
seemed to connect fine yesterday tho I got booted about a minute into the session, then ran fine for a couple hours till log-off.

"The Patchclient got a message while it was in a state with no response function" usually corrects itself after a couple of re-tries, but I'll send em a note. I just know it'll fix itself before they get back to me.

update <facepalm>


replaced current launcher with new one (above) and problem resolved.
WTF, really ? Launcher doesn't even update properly now ? STO has some serious issues lately.
Glad you got it working. The launcher does usually auto update for 99.99% of players but there seems to be a a few players who need to manually update.

Cheers,

Brandon =/\=
Brandon "BranFlakes" Felczer | Former Community Team Lead for Perfect World Entertainment
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 12:28 AM.