Ensign
Join Date: Apr 2013
Posts: 1
Hi. I was wondering if you might be able to help with my consistent lag and/or server unresponsive issues I've gotten over the last week.

Here's my info:

Tracert:
Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 * * * Request timed out.
3 9 ms 11 ms 9 ms xe-10-0-0-32767-sur01.y2cartersvil.ga.atlanta.co
mcast.net [68.85.232.169]
4 132 ms 74 ms 36 ms xe-8-0-1-0-ar01.b0atlanta.ga.atlanta.comcast.net
[68.85.232.49]
5 18 ms 11 ms 22 ms pos-5-10-0-0-cr01.56marietta.ga.ibone.comcast.ne
t [68.86.93.201]
6 14 ms 14 ms 11 ms pos-0-2-0-0-pe01.56marietta.ga.ibone.comcast.net
[68.86.86.166]
7 214 ms 96 ms 24 ms te4-2.ccr01.atl02.atlas.cogentco.com [154.54.10.
233]
8 25 ms 23 ms 23 ms te0-3-0-3.ccr21.atl01.atlas.cogentco.com [154.54
.83.181]
9 23 ms 23 ms 24 ms te0-0-0-7.ccr21.dca01.atlas.cogentco.com [154.54
.28.213]
10 42 ms 40 ms 40 ms te0-7-0-2.ccr21.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54
.25.237]
11 45 ms 45 ms 45 ms te0-6-0-1.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.44.50]
12 45 ms 44 ms 45 ms te3-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
134]
13 46 ms 53 ms 53 ms 38.111.40.114
14 44 ms 45 ms 45 ms 208.95.185.41

Trace complete.


Nettest
contacting nettest server..
Local IP: 24.99.194.200
Ping: 44.1 msec
Port: 80: 597 KB/sec 19 KB/sec 627 KB/sec 500
Port: 80: 582 KB/sec 28 KB/sec 615 KB/sec 500
Port: 443: 553 KB/sec 15 KB/sec 588 KB/sec 500
Port: 443: 700 KB/sec 34 KB/sec 766 KB/sec 500
Port: 7255: 550 KB/sec 17 KB/sec 578 KB/sec 500
Port: 7255: 543 KB/sec 14 KB/sec 570 KB/sec 500
Port: 7003: 586 KB/sec 19 KB/sec 616 KB/sec 500
Port: 7003: 649 KB/sec 21 KB/sec 682 KB/sec 500
Port: 7202: 553 KB/sec 18 KB/sec 581 KB/sec 500
Port: 7202: 624 KB/sec 20 KB/sec 656 KB/sec 500
Port: 7499: 667 KB/sec 22 KB/sec 701 KB/sec 500
Port: 7499: 605 KB/sec 20 KB/sec 636 KB/sec 500
Port: 80: 525 KB/sec 14 KB/sec 552 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec

I have a cable connection with Comcast. I am in NW Georgia, USA. I am currently using a wireless connection to my router.

Thanks very much for your help!

Last edited by scottbsmith; 04-23-2013 at 11:48 AM.
Commander
Join Date: Jan 2013
Posts: 418
# 402
04-25-2013, 11:47 PM
I don't know if it was the maintenance yesterday or something else but server stability was actually good for once.

Changing zones and using the "/netgraph 1" in game always showed 4000-6000ms latency. It now peaks at a max of 600ms. So maps are loading significantly faster. Normal gameplay is 120-200ms.

Also I've actually timed out twice today. Went out for lunch etc and the game logged me out due to no activity for 60 minutes. It's been quite a while since I've seen this message.

Traceroute usually showed bos1 and especially bos6 as having the highest latency with bos6 at times exceeding 300ms. It's now at 110-130ms for each. This is another 1st.

So I don't know if it's the maintenance or the people at cogentco that resolved the issues I was having.

Man it's nice to not get DCed at all for a whole day. I sure hope it stays this way.

Last edited by dragonsbite; 04-25-2013 at 11:52 PM.
Commander
Join Date: Jan 2013
Posts: 418
# 403
04-27-2013, 09:28 PM
Oh well it was only good for one day. Now it's back to being DCed quite often again.
Career Officer
Join Date: May 2013
Posts: 11
# 404 Lag
05-01-2013, 10:43 AM
I have started getting lag since the last server downtime and I'm also being disconnected regularly. And before blame is assigned to my end, no other online game lags, just this.

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

Tracert

1 <1 ms 1 ms <1 ms SkyRouter.Home [192.168.0.1]
2 24 ms 23 ms 23 ms 02db1fbe.bb.sky.com [2.219.31.190]
3 22 ms 22 ms 22 ms 10.245.186.161
4 34 ms 31 ms 31 ms 027809a7.bb.sky.com [2.120.9.167]
5 * * * Request timed out.
6 31 ms 29 ms 41 ms ae-51-51.csw1.London1.Level3.net [4.69.139.88]
7 31 ms 32 ms 34 ms ae-116-3502.edge3.London1.Level3.net [4.69.166.1
34]
8 30 ms 30 ms 30 ms 4.68.70.74
9 31 ms 31 ms 30 ms te0-5-0-6.mpd21.lon13.atlas.cogentco.com [154.54
.74.50]
10 105 ms 104 ms 105 ms te0-3-0-4.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.30.129]
11 205 ms 210 ms 284 ms te4-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.42
]
12 113 ms 107 ms 107 ms 38.111.40.114
13 105 ms 105 ms 104 ms 208.95.185.41

Nettest

Local IP: 2.219.31.183
Ping: 115.7 msec
Port: 80: 429 KB/sec 23 KB/sec 459 KB/sec 500
Port: 80: 368 KB/sec 17 KB/sec 398 KB/sec 500
Port: 443: 307 KB/sec 18 KB/sec 381 KB/sec 500
Port: 443: 225 KB/sec 12 KB/sec 258 KB/sec 500
Port: 7255: 307 KB/sec 15 KB/sec 339 KB/sec 500
Port: 7255: 238 KB/sec 13 KB/sec 273 KB/sec 500
Port: 7003: 219 KB/sec 10 KB/sec 232 KB/sec 500
Port: 7003: 323 KB/sec 21 KB/sec 417 KB/sec 500
Port: 7202: 214 KB/sec 11 KB/sec 228 KB/sec 500
Port: 7202: 210 KB/sec 11 KB/sec 228 KB/sec 500
Port: 7499: 278 KB/sec 14 KB/sec 308 KB/sec 500
Port: 7499: 405 KB/sec 20 KB/sec 431 KB/sec 500
Port: 80: 304 KB/sec 16 KB/sec 326 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec

My ISP is Sky.
Ensign
Join Date: May 2013
Posts: 1
# 405 Major Rubberbanding
05-01-2013, 02:47 PM
I am a newcomer to this game and I want to play it. However, this horrible rubberbanding has made impossible for me to do anything. I am able to used whisper chat and I can also see the world around me move about. But I cannot interact with anything. Whenever I move, the rubberbanding sends me back to where I started. Friends in-game report to me that they cannot see my character, while I can see them.

Trace
Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 2 ms 1 ms 1 ms homeportal [*************]
2 27 ms 27 ms 25 ms 70-140-96-3.lightspeed.tblltx.sbcglobal.net [70.140.96.3]
3 * * * Request timed out.
4 29 ms 31 ms 31 ms 12.83.86.93
5 34 ms 34 ms 36 ms ggr3.dlstx.ip.att.net [12.122.139.17]
6 33 ms 31 ms 31 ms 192.205.36.222
7 32 ms 30 ms 31 ms te0-2-0-3.ccr21.dfw01.atlas.cogentco.com [154.54.6.93]
8 40 ms 42 ms 42 ms te0-2-0-6.ccr22.mci01.atlas.cogentco.com [154.54.2.230]
9 54 ms 54 ms 54 ms te0-2-0-3.ccr22.ord01.atlas.cogentco.com [154.54.6.202]
10 74 ms 75 ms 75 ms te0-7-0-2.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.28.114]
11 76 ms 75 ms 76 ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.130]
12 75 ms 84 ms 77 ms 38.111.40.114
13 75 ms 76 ms 75 ms 208.95.185.41

Trace complete.

nettest
unable to allocate performance buffer
contacting nettest server..
Local IP: xxxxxxxxxxxxx
Ping: 75.0 msec
Port: 80: 211 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 80: 359 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 443: 176 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 443: 601 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7255: 210 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7255: 163 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7003: 271 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port 7003: 606 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7202: 184 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7202: 607 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7499: 226 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7499: 604 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 80: 293 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec

hit return to exit

My internet service provider is AT&T.

I don't know why the 2nd and 3rd columns of the nettest are 0KB/sec. Could someone please explain this to me?

Last edited by aznpstank; 05-01-2013 at 02:53 PM.
Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 29
# 406
05-01-2013, 06:56 PM
absolutely deplorable since NW beta invites went out.

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms TACHYON [192.168.1.1]
2 38 ms 27 ms 20 ms blk-252-44-1.eastlink.ca [173.252.44.1]
3 9 ms 9 ms 8 ms ab-grpr-br001.ab.eastlink.ca [64.178.142.246]
4 38 ms 33 ms 34 ms bc-dlta-br002.bc.eastlink.ca [24.207.0.149]
5 37 ms 32 ms 32 ms xe-0-1-0.van10.ip4.tinet.net [77.67.68.121]
6 100 ms 120 ms 99 ms 89.149.183.13
7 102 ms 104 ms 101 ms internap-gw.ip4.tinet.net [77.67.77.54]
8 98 ms 98 ms 101 ms border11.te8-1-bbnet2.bsn.pnap.net [63.251.128.1
04]
9 97 ms 107 ms 104 ms perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.
61.78]
10 103 ms 101 ms 102 ms 208.95.185.41

Trace complete.

contacting nettest server..
Local IP: 173.252.44.225
Ping: 100.0 msec
Port: 80: 506 KB/sec 110 KB/sec 534 KB/sec 500
Port: 80: 516 KB/sec 110 KB/sec 546 KB/sec 500
Port: 443: 501 KB/sec 81 KB/sec 530 KB/sec 500
Port: 443: 310 KB/sec 116 KB/sec 330 KB/sec 500
Port: 7255: timed out
Port: 7255: timed out
Port: 7003: timed out
Port: 7003: timed out
Port: 7202: timed out
Port: 7202: timed out
Port: 7499: timed out
Port: 7499: timed out
Port: 80: 111 KB/sec 81 KB/sec 119 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 98 KB/sec Recv: 2 KB/sec
hit return to exit


ISP is eastlink


PS Feed the damned gerbils already.

Last edited by nuanil; 05-01-2013 at 06:59 PM.
Ensign
Join Date: Dec 2012
Posts: 10
# 407
05-05-2013, 12:19 AM
Net test, ISP is Qwest 40/20

unable to allocate performance buffer
contacting nettest server..
Local IP: 75.170.215.133
Ping: 60.0 msec
Port: 80: 1119 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 80: 1141 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 443: 1135 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 443: 1133 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7255: 1000 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7255: 1115 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7003: 1151 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7003: 1050 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7202: 1107 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7202: 1126 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7499: 1133 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7499: 1125 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 80: 1126 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec

Tracert

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
3 21 ms 20 ms 20 ms desm-dsl-gw26.desm.qwest.net [216.161.116.26]
4 22 ms 21 ms 23 ms desm-agw1.inet.qwest.net [75.160.210.201]
5 36 ms 35 ms 35 ms chp-brdr-04.inet.qwest.net [67.14.8.234]
6 57 ms 57 ms 57 ms be101.ccr21.ord03.atlas.cogentco.com [154.54.13.
93]
7 61 ms 58 ms 58 ms be2005.ccr21.ord01.atlas.cogentco.com [66.28.4.7
3]
8 61 ms 61 ms 62 ms te0-3-0-1.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.42.254]
9 61 ms 60 ms 61 ms te3-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
134]
10 72 ms 71 ms 72 ms 38.111.40.114
11 61 ms 68 ms 61 ms 208.95.185.41

Trace complete.

Game ran fine till about a week ago, now I get lag/fps drops anytime more than a handful of ships are around. SB24 can drop me to 1FPS, PVP is fine until the spam starts and hanging out outside of ESD varies between 90-12fps.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 19
# 408 lag
05-09-2013, 08:30 PM
contacting nettest server..
Local IP: 174.126.147.194
Ping: 56.9 msec
Port: 80: 549 KB/sec 19 KB/sec 580 KB/sec 500
Port: 80: 563 KB/sec 20 KB/sec 595 KB/sec 500
Port: 443: 541 KB/sec 18 KB/sec 571 KB/sec 500
Port: 443: 588 KB/sec 19 KB/sec 620 KB/sec 500
Port: 7255: 551 KB/sec 19 KB/sec 583 KB/sec 500
Port: 7255: 566 KB/sec 19 KB/sec 597 KB/sec 500
Port: 7003: 552 KB/sec 18 KB/sec 582 KB/sec 500
Port: 7003: 564 KB/sec 18 KB/sec 595 KB/sec 500
Port: 7202: 581 KB/sec 20 KB/sec 614 KB/sec 500
Port: 7202: 575 KB/sec 19 KB/sec 606 KB/sec 500
Port: 7499: 580 KB/sec 19 KB/sec 611 KB/sec 500
Port: 7499: 584 KB/sec 19 KB/sec 616 KB/sec 500
Port: 80: 555 KB/sec 18 KB/sec 585 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec


Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms STO [192.168.1.1]
2 8 ms 6 ms 7 ms 10.98.248.1
3 8 ms 9 ms 9 ms 192.168.23.73
4 22 ms 22 ms 22 ms 192.168.100.145
5 22 ms 23 ms 21 ms xe-10-0-1.edge4.Atlanta2.Level3.net [4.30.234.37
]
6 23 ms 22 ms 22 ms ae-2-52.edge1.Atlanta4.Level3.net [4.69.150.79]

7 46 ms 44 ms 52 ms te0-7-0-17.ccr21.atl04.atlas.cogentco.com [154.5
4.13.5]
8 49 ms 60 ms 69 ms te0-3-0-6.mpd22.atl01.atlas.cogentco.com [154.54
.82.125]
9 63 ms 47 ms 49 ms te0-3-0-2.mpd21.dca01.atlas.cogentco.com [154.54
.28.17]
10 54 ms 47 ms 51 ms te0-7-0-20.mpd21.jfk02.atlas.cogentco.com [154.5
4.1.106]
11 56 ms 55 ms 57 ms te0-4-0-3.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.44.18]
12 58 ms 51 ms 67 ms te4-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.42
]
13 55 ms 65 ms 56 ms te0-2-0-1.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.44.10]
14 46 ms 52 ms 63 ms te4-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.42
]
15 45 ms 51 ms 58 ms 208.95.185.41

Trace complete.

I released the IP and renewed it I also cycled the power on the cable modem as well as unplugged the cable and still have a small amount of lag.
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 142
# 409
05-19-2013, 01:33 AM
Here is mine...


C:\Windows\System32>tracert 208.95.185.41
Tracing route to 208.95.185.41 over a maximum of 30 hops
1 * 10 ms 13 ms cpc4-tilb7-2-0-gw.basl.cable.virginmedia.com [80
.193.3.1]
2 5 ms 8 ms 52 ms basl-core-2b-ae11-709.network.virginmedia.net [8
1.96.1.193]
3 7 ms 9 ms 8 ms popl-bb-1b-ae11-0.network.virginmedia.net [81.96
.0.149]
4 7 ms 9 ms 11 ms popl-bb-1c-ae1-0.network.virginmedia.net [213.10
5.159.190]
5 11 ms 10 ms 9 ms nrth-bb-1c-ae7-0.network.virginmedia.net [62.253
.174.137]
6 9 ms 10 ms 10 ms nrth-tmr-1-ae1-0.network.virginmedia.net [213.10
5.159.30]
7 25 ms 23 ms 26 ms fran-ic-1-as0-0.network.virginmedia.net [62.253.
185.81]
8 24 ms 36 ms 26 ms te0-7-0-9.mag21.fra03.atlas.cogentco.com [130.11
7.14.133]
9 34 ms 26 ms 26 ms 154.54.77.126
10 27 ms 30 ms 28 ms te0-6-0-6.mpd22.par01.atlas.cogentco.com [154.54
.75.222]
11 30 ms 27 ms 27 ms te0-1-0-1.mpd21.lon13.atlas.cogentco.com [130.11
7.3.6]
12 34 ms 35 ms 36 ms te0-1-0-5.ccr22.lpl01.atlas.cogentco.com [154.54
.58.102]
13 99 ms 98 ms 101 ms te0-7-0-3.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.31.169]
14 218 ms 213 ms 209 ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
130]
15 114 ms 107 ms 107 ms 38.111.40.114
16 100 ms 102 ms 104 ms 208.95.185.41

Trace complete.

I am in the UK on a CABLE connection...

www.EliteDefenseStarfleet.com
Best fleet in Star Trek Online...
We even have our own merchandise!!! Come join us today...
www.cafepress.com/elitedefensestarfleet
Ensign
Join Date: May 2013
Posts: 2
# 410 rubberband lag go away!
05-20-2013, 03:13 AM
Its the lag i tell you! PW - Please elp with rubberband lag please please please

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 7 ms 7 ms 13 ms 100.95.64.1
3 33 ms 30 ms 26 ms 121.96.7.34
4 27 ms 33 ms 30 ms 121.96.7.34
5 28 ms 36 ms 34 ms 121.96.7.17
6 28 ms 29 ms 29 ms 121.96.7.85
7 30 ms 28 ms 29 ms 121.96.1.106
8 28 ms 27 ms * 202.78.119.1
9 328 ms 212 ms 225 ms po2-0.ca02.sjc03.atlas.cogentco.com [38.104.138.193]
10 198 ms 198 ms 205 ms gi3-44.mag01.sjc03.atlas.cogentco.com [154.54.87.169]
11 201 ms 200 ms * te0-5-0-0.ccr22.sjc03.atlas.cogentco.com [154.54.82.93]
12 * 217 ms 217 ms 154.54.89.97
13 213 ms 224 ms 214 ms te0-2-0-5.ccr22.sfo01.atlas.cogentco.com [154.54.30.21]
14 239 ms 240 ms 241 ms te0-4-0-1.ccr22.mci01.atlas.cogentco.com [154.54.45.69]
15 265 ms 262 ms 267 ms te0-4-0-3.ccr22.ord01.atlas.cogentco.com [66.28.4.34]
16 287 ms 286 ms 288 ms te0-3-0-1.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.24.57]
17 * 288 ms 285 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.254]
18 * 292 ms 290 ms 38.111.40.114
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 07:05 AM.