Ensign
Join Date: Sep 2012
Posts: 22
ok everyone, i got a problem as below

and steps taken
12 hours ago,, game was working fine.
then my graphics did a automatic update on me and restarted system.

so after restarted i tired launcher

logged in

waited for it to check patch and update if needed.

engage button showed.

and then crashed.
so i did another restart, did a quick scandisk. and also launcher version and file as it said the game crashed, and brought error reporting tool

is all ok.. but each time i do engage it crashes

system informaion

see screen shot of system
Main page of DxDiag
www.darkdazpude.co.uk/darkdazspcinfo1.JPG

Screenshot of the Graphics tab on DxDiag
www.darkdazpude.co.uk/darkdazspcinfo2.JPG

note i am not advertising my website, it was just quickest place to put them and also link them here

edit 20th February 2014 22:52pm GMT
i uninstalled my graphics drivers and put the old ones on from when i brought the drivers,
but game still crashing

Last edited by darkdazmad; 02-21-2014 at 05:52 AM. Reason: added extra info
Ensign
Join Date: Feb 2014
Posts: 2
# 2
02-20-2014, 03:21 PM
I'm having the same issue. The game says fatal error: unable to initialize on demand patching and connect to patch server: the connection was idle for too long.
Captain
Join Date: Oct 2012
Posts: 2,398
# 3
02-20-2014, 07:31 PM
Same problem here as well, the moment you click engage it tries to load than whammo crashes.

If you have come to the forums to complain about the AFK penalty, than it is WAI.
MACO/OMEGA/KHG Accolade Bug Link
Praetor of the Romulan Tal'Shiar fleet
Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 8
# 4
02-20-2014, 08:10 PM
Quote:
Originally Posted by karleliason View Post
I'm having the same issue. The game says fatal error: unable to initialize on demand patching and connect to patch server: the connection was idle for too long.
exact same thing here. even after it verifies all the files it still does it.

fatal error deconpressing data.

./piggs/bins.hogg: Bin/headshotstyyles.bin

Last edited by bbushwookie; 02-20-2014 at 08:18 PM.
Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 13
# 5
02-20-2014, 08:11 PM
I too am having the same problem...again! Every time the game patches this now happens. It is sooo frustrating!!!

Update - I just deleted every file dated 20th Feb. in my computer's Star Trek file. This caused the launcher to download a 7300+ mb download that took an hour here in Toronto with Rogers Cable to patch. And what happened when it finished? Hit "Engage" and the launcher crashes again.

Thanks Cryptic. You've got a bunch of technical geniuses working for you.

Last edited by thundermouth; 02-20-2014 at 10:18 PM.
Ensign
Join Date: Sep 2012
Posts: 22
# 6
02-21-2014, 05:51 AM
ok all i have solved my problem
uninstall STO completely, and if u have updated your drivers for graphics card, go back to the version when you first brought the graphics card. and then install STO from your disk if you have one, If not got the website and download from there,


and its all working for me

Last edited by darkdazmad; 02-21-2014 at 06:05 AM.
Captain
Join Date: Oct 2012
Posts: 2,398
# 7
02-21-2014, 07:56 AM
Quote:
Originally Posted by darkdazmad View Post
ok all i have solved my problem
uninstall STO completely, and if u have updated your drivers for graphics card, go back to the version when you first brought the graphics card. and then install STO from your disk if you have one, If not got the website and download from there,


and its all working for me
For me all I had to do was allow ARC to due the patching, along with the verifying of the game client files.

Than I was able to shut down ARC, and manually launch the STO client without error.

If you have come to the forums to complain about the AFK penalty, than it is WAI.
MACO/OMEGA/KHG Accolade Bug Link
Praetor of the Romulan Tal'Shiar fleet
Ensign
Join Date: Feb 2014
Posts: 3
Just a quick question to the GM's, is this game going to function properly or not? I have been in this for over a week and have only been able to get into the actual game twice. For some reason you would like people to spend theirs, or their parents hard earned money on something that is broken. Maybe these questions should be going to the people that allowed you to use the "Star Trek" name on this ongoing rollercoaster. After 4 years these little bugs that are keeping us from just entering the game should be ancient history. I do NOT expect an answer from other gamers, I expect answers from the "powers that be" that are in charge. Maybe it is time to stop worrying about problems within the game and start at the BEGINNING. If it won't start, people won't play, if people won't play, then they will NOT pay. Business 101
Ensign
Join Date: Feb 2014
Posts: 1
# 9
02-24-2014, 12:53 PM
Had a similar problem which stopped after verifying my steam cache multiple times. It finally worked but has led to other issues.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 09:50 PM.