Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
I just bought a new laptop with the ATI Mobility Radeon HD 4570 512MB graphics card.... Does anyone know if this card is powerful enough to run this game? I also have an Intel Core i7-720QM Quad Core Mobile CPU, so that should be more than plenty...

TGF who got no feedback from tech support...
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
02-04-2010, 04:34 PM
I have a Dell Studio XPS 16 with the older 3670 GPU and I can run the game at full resolution (1920x1080) without issue. I do notice some pausing but I think that is related to the server issues that are pending these days.

Your card should work great, enjoy the game.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
02-04-2010, 04:39 PM
thanks for the info....
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
Inspiron 1545,Intel Pentium Dual Core T4400, 2.2GHz, 800MHz, 1M L2 Cache
4GB, DDR2, 800MHz 2 Dimm
256MB ATI Mobility Radeon HD4330
Genuine Windows 7 Home Premium, 64bit, English
8X DVD+/-RW Dual Layer Drive
Integrated High Definition Audio 2.2
laptop
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
02-04-2010, 04:53 PM
Quote:
Originally Posted by Wyvre
Inspiron 1545,Intel Pentium Dual Core T4400, 2.2GHz, 800MHz, 1M L2 Cache
4GB, DDR2, 800MHz 2 Dimm
256MB ATI Mobility Radeon HD4330
Genuine Windows 7 Home Premium, 64bit, English
8X DVD+/-RW Dual Layer Drive
Integrated High Definition Audio 2.2
laptop
Probably good enough, the video ram might be a little low, the processor is fine, im using an intel dual core 2.0 ghz and it runs without any problems. I also have a ATI MOBILITY RADEON 4670 512mb and it is over what is needed for STO.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
02-04-2010, 04:56 PM
NOTE CONTAINING LAPTOP GRAPHICS DRIVERS: (DONT READ OTHERWISE)

Also, i don't know if it is the case for anyone in here, but it seems as tho most of you have laptop graphics cards and, atleast in my case, the latest driver for my graphics card wasn't very up to date (since it is a laptop graphics card) and so i found this nifty website that can take a graphic driver designed for a desktop and change it for a laptop one (provided its for the same card)

http://www.hardwareheaven.com/modtool.php
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
02-07-2010, 04:11 PM
I am using the exact same graphics card. Toshiba Satellite by chance? At any rate, the game will run. The problem is that I keep getting a pop up message saying my drivers are out of date. I cannot seem to find any released updated drivers. So I can honestly say the game runs fine just don't expect very detailed graphics. I have already checked with ATI and the send me to Toshiba because the laptop manufacturer is responisble for all drivers believe it or not.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
02-08-2010, 01:39 PM
Quote:
Originally Posted by Txtrekker View Post
I am using the exact same graphics card. Toshiba Satellite by chance? At any rate, the game will run. The problem is that I keep getting a pop up message saying my drivers are out of date. I cannot seem to find any released updated drivers. So I can honestly say the game runs fine just don't expect very detailed graphics. I have already checked with ATI and the send me to Toshiba because the laptop manufacturer is responisble for all drivers believe it or not.
yeah if you read my post above i explainw hat to do, you have to download the driver for your graphics card (the desktop version) then let it extract, but dont install it, then using the modding tool from the website above you mod the extracted desktop driver and you then install it as a laptop driver.

Its a little technical, i'm sorry i dont have the link to where i found out how to do it, it was in some sort of forum that i searched through for hours.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9 how will this laptop run STO?
02-12-2011, 11:01 AM
hi i have a

AMD Athlon II X2 2.1 GHz

3GB RAM

ATI Mobility Radeon HD 4250

how would this run?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
02-12-2011, 09:53 PM
Quote:
Originally Posted by borg9870
ATI Mobility Radeon HD 4250
You could always put it in the airlock and buy a more STO compatible Graphics card.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:07 PM.