Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 Loading....still loading...
02-04-2010, 07:18 PM
Was playing the game fine all afternoon...took a break for two hours and now I can't even get past the retrieve map screen. Sometimes I do make it as far as the pretty picture but then boom! disconnected from server. I know it has nothing to do with my provider because well...I was playing it no problem for the last few days and months in beta.

What has changed which has resulted in this problem? I know I'm not the only one out there getting this issue.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
02-04-2010, 07:28 PM
My screens won't finish loading any more either. The game is completely unplayable for me now. Not very happy with the game right now to say the least.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
02-04-2010, 09:12 PM
I am getting stuck at the Sol loading screen. learned a lot about the timeline, but... is it sol or something more general?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
02-04-2010, 09:58 PM
I'm getting exactly the same problem, stuck at the loading screen for Sol. I've tried turning on the safe mode and fast load options with no luck.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5 loading
02-04-2010, 10:47 PM
this has been happing to me for 3 days can not log in keeps loading
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
02-04-2010, 11:06 PM
Yup, stuck at like 80% or so on the loading bar and just sitting there on the Sol Loading Screen...

Musinc plays in the background, can alt+tab just fine, no issues at all. Just hangs there on loading.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
02-04-2010, 11:10 PM
I did a fast launch + safe mode/windowed mode and it loaded Sol just fine... Kind of silly, really.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
02-05-2010, 12:04 AM
Quote:
Originally Posted by Mjrdr
I did a fast launch + safe mode/windowed mode and it loaded Sol just fine... Kind of silly, really.
Getting stuck at the Sol loading screen occurs when your graphics are set too high.

I have always been able to get around this by putting my graphics slider to the lowest setting (all the way to the left) when getting stuck warping into Sol.

Starting in safe mode most likely has the effect of reducing your graphic settings.

Only Cryptic knows the code, but I would guess that it has to do with loading/unloading player models when zoning.

Before your system can finish loading the scene, another ship warps in/out and you’re stuck perpetually loading/unloading ship models until the traffic slows down a bit.

If you warp in when few people are coming/going, you load right up, but if the traffic is high, you may not load for hours.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
02-05-2010, 03:34 AM
Quote:
Originally Posted by ZiffyHead
Getting stuck at the Sol loading screen occurs when your graphics are set too high.

I have always been able to get around this by putting my graphics slider to the lowest setting (all the way to the left) when getting stuck warping into Sol.
And problem solved for me! Thanks Ziffy!
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 09:44 PM.