Ensign
Join Date: Feb 2013
Posts: 22
# 1 Timing Out
03-01-2014, 02:08 PM
This morning, I headed to the Pelia Sector to replay an Undine mission. I could not get in. Every time I tried, the game told me I timed out and I was logged out of the game. When I tried to safe login to the Gamma Orionis Sector, I got the same problem. I decided to come back later.

Now I cannot get into the game at all. I time out trying to get into the login server.

I can log into other games, including other Cryptic games (i.e., Neverwinter), without trouble.

I don't know what to do about this.
Ensign
Join Date: Feb 2013
Posts: 22
# 2
03-01-2014, 06:35 PM
Here's my tracert results

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 3 ms 3 ms 3 ms 192.168.1.1
2 4 ms 3 ms 3 ms 192.168.100.1
3 10 ms 8 ms 5 ms 10.12.3.1
4 14 ms 11 ms 9 ms 172.20.7.153
5 43 ms 33 ms 14 ms 172.20.8.225
6 22 ms 13 ms 40 ms 172.20.8.217
7 14 ms 37 ms 17 ms 172.20.105.1
8 47 ms 26 ms 17 ms 172.20.200.254
9 16 ms 37 ms 13 ms 172.24.0.3
10 31 ms 32 ms 13 ms 205.197.253.1
11 46 ms 24 ms 19 ms 216.55.44.129
12 126 ms 104 ms 123 ms ae1d0.mcr2.roseville-ca.us.xo.net [216.156.1.78]

13 126 ms * 117 ms vb1511.rar3.denver-co.us.xo.net [216.156.0.157]

14 111 ms 131 ms 109 ms te-4-1-0.rar3.chicago-il.us.xo.net [207.88.12.21
]
15 118 ms 140 ms 116 ms ae0d0.mcr2.cambridge-ma.us.xo.net [216.156.0.30]

16 127 ms 140 ms 124 ms 209.117.103.10
17 124 ms 118 ms 151 ms border11.te7-1-bbnet1.bsn.pnap.net [63.251.128.4
1]
18 114 ms 140 ms 114 ms perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.
61.78]
19 108 ms 127 ms 131 ms patchserver2.crypticstudios.com [208.95.185.41]


Trace complete.

C:\Windows\system32>
Ensign
Join Date: Feb 2013
Posts: 22
# 3
03-01-2014, 06:38 PM
My net test results:

contacting nettest server..
Local IP: 205.197.253.3
Ping: 111.1 msec
Port: 80: timed out
Port: 80: 31 KB/sec 6 KB/sec 38 KB/sec 500
Port: 443: 28 KB/sec 5 KB/sec 35 KB/sec 500
Port: 443: 43 KB/sec 6 KB/sec 51 KB/sec 500
Port: 7255: 33 KB/sec 5 KB/sec 40 KB/sec 500
Port: 7255: 27 KB/sec 5 KB/sec 34 KB/sec 500
Port: 7003: 37 KB/sec 7 KB/sec 45 KB/sec 500
Port: 7003: 33 KB/sec 4 KB/sec 39 KB/sec 500
Port: 7202: 35 KB/sec 5 KB/sec 42 KB/sec 500
Port: 7202: 25 KB/sec 5 KB/sec 31 KB/sec 500
Port: 7499: 19 KB/sec 9 KB/sec 55 KB/sec 500
Port: 7499: 20 KB/sec 6 KB/sec 28 KB/sec 500
Port: 80: 25 KB/sec 7 KB/sec 37 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 1 KB/sec
hit return to exit
Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
# 4
03-01-2014, 06:42 PM
My results:

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms CISCO12854 [192.168.1.1]
2 * * * Request timed out.
3 9 ms 12 ms 10 ms 135.0.161.1
4 14 ms 9 ms 9 ms 135.0.160.1
5 22 ms 22 ms 11 ms ge4-5.core1.yvr1.he.net [216.218.209.121]
6 13 ms 23 ms 22 ms 10ge12-3.core1.sea1.he.net [184.105.222.1]
7 18 ms 15 ms 16 ms 206.111.7.69.ptr.us.xo.net [206.111.7.69]
8 93 ms 93 ms 93 ms vb2000d1.rar3.seattle-wa.us.xo.net [207.88.13.14
2]
9 94 ms 95 ms 93 ms te-4-0-0.rar3.denver-co.us.xo.net [207.88.12.82]

10 * * * Request timed out.
11 * * * Request timed out.
12 * * * Request timed out.
13 * * * Request timed out.
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * * Request timed out.
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * * * Request timed out.
Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 19
# 5
03-01-2014, 08:45 PM
I have been having this same problem all day and just solved it, check my thread here:

http://sto-forum.perfectworld.com/sh....php?t=1038811

Good luck!
Ensign
Join Date: Feb 2013
Posts: 22
# 6
03-02-2014, 02:48 PM
The game is working fine today. No more time outs. Strange thing is I did nothing to fix it. Problem went away on it's own.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 05:22 PM.