Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 Lag 1min after login?????
02-03-2010, 11:54 AM
NVIDIA GeForce 8500GT
AMD Athion(tm) 64x2 Dual core processor 4800+
2.51 GHz 2.00 GB RAM

this is what i got . i have latest drivers tryed re install
and everything i could think of for the last 5 days

im a strat game buff , sins of a solar empire runs great. better than b4 i
de fraged and all the matanance stuff

game ran great in bata. then 2nd day of the head start i left it on for 20 min .
bam super lag

im at a loss and no GM help they must be boged down
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
02-03-2010, 11:57 AM
Do you mean FPS lag, where the image "jerks" around? Or do you mean network lag with rubberbanding (you take 1 step forward and go 2 steps back?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
02-03-2010, 12:25 PM
Quote:
Originally Posted by nabs420 View Post
NVIDIA GeForce 8500GT
AMD Athion(tm) 64x2 Dual core processor 4800+
2.51 GHz 2.00 GB RAM

this is what i got . i have latest drivers tryed re install
and everything i could think of for the last 5 days

im a strat game buff sins of a solar empire runs great better than b4 i
de fraged and all the matanance stuff

game ran great in bata then 2nd day of head start i left it on 4 20 min
bam super lag

im at a loss and no GM help they must b boged down
It is a lot easier to help you if you can put your words into the correct form and then into sentences, no one is trying to kill you right now, you have all the time in the world to type correctly.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
02-03-2010, 01:16 PM
sorry im just so fustrated... its fps lagg tho it works fine for 2 min then crazy fps lag >_<
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
02-03-2010, 06:12 PM
Quote:
Originally Posted by nabs420 View Post
sorry im just so fustrated... its fps lagg tho it works fine for 2 min then crazy fps lag >_<

FPS lag means its something on your system

Do me a favor, go into your ingame video settings and push the slider to minimum. See if it runs smooth.

If it does, slowly change the settings under advanced until you reach the point where you get fps lag. Once you hit that point, just push them back a little, so you know your comps limits.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
02-03-2010, 07:21 PM
lags on minimum. it comes and gos now might get the odd 2 min of no lag . i tryed cleaning comp thought it might b over heating but still lags.
i seen this post might b the 8000 series of gforce >.<
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
02-05-2010, 01:01 PM
Well, I can't be sure, but it sounds like your video card is overheating. I've played games where the same thing happens (on my old computer). The game will run smoothly, then MAJOR framerate plunge, then the card cools down slightly and the framerate goes back up. You might want to invest in some more case fans.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 10:47 AM.