Go Back   Star Trek Online > Support > Graphical and Sound Issues
Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Ensign
Join Date: Aug 2013
Posts: 2
<Resolved> See my last post.

To the Devs Responsible for Graphics:

I cannot understand what has happened. This morning before downtime, I had crisp, clear graphics a the highest settings. The game flowed well and things were wonderful.

Since the patch, I can only call the graphics chunky and clunky. And I know the next part... play with the sliders.

Well... I did, and nothing... NOTHING changes my Captain 8bit to anything else... the exterior scenary is just as attrocious. My Starship is just as much a mess. To be honest, I have a headache from looking at my screen after 30m of attempting to muck with the settings. Plus my wife is tired of me swearing at the computer. Good lord, my eyes hurt from the strain of trying to focus, (That by the way is not hyperbole.)

I have, using the sliders, attempted every combination to sharpen the image. Nothing works. I am running on a 1920x1080 at 1080p. I have a Nvidia GTX 570 with the latest drivers and direct X.

This is a mess, please for the love of God, return the graphics to the Season 8 loveliness. I will be taking a break from the game and looking at the patch notes instead of the game. How sad.

Last edited by chanticleer2013; 04-22-2014 at 01:09 PM.
Captain
Join Date: Mar 2013
Posts: 1,290
# 2
04-22-2014, 01:01 PM
I had the same problem. I disabled postprocessing, and everything immediately became much sharper and more detailed. The black artifacts in my captain's hair disappeared.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 932
# 3
04-22-2014, 01:01 PM
Hey there,

There's another thread about the graphics reset http://sto-forum.perfectworld.com/sh....php?t=1089341. Barring that, have you tried typing int "/renderscale 1"?

Best of luck.
Member since November 2009... I think.
(UFP) Ragnarök Fleet - Logistics Division Vice Admiral T'Phira; Captain Selena; Captain Altecha; Captain K'Kera; Lieutenant Aydihe Tefx; Subcommander S'ena
(KDF) Lieutenant General Vokno (aka Lady Vokno); Lieutenant General Raylene
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,923
# 4
04-22-2014, 01:03 PM
Quote:
Originally Posted by chanticleer2013 View Post
To the Devs Responsible for Graphics:

I cannot understand what has happened. This morning before downtime, I had crisp, clear graphics a the highest settings. The game flowed well and things were wonderful.

Since the patch, I can only call the graphics chunky and clunky. And I know the next part... play with the sliders.

Well... I did, and nothing... NOTHING changes my Captain 8bit to anything else... the exterior scenary is just as attrocious. My Starship is just as much a mess. To be honest, I have a headache from looking at my screen after 30m of attempting to muck with the settings. Plus my wife is tired of me swearing at the computer. Good lord, my eyes hurt from the strain of trying to focus, (That by the way is not hyperbole.)

I have, using the sliders, attempted every combination to sharpen the image. Nothing works. I am running on a 1920x1080 at 1080p. I have a Nvidia GTX 570 with the latest drivers and direct X.

This is a mess, please for the love of God, return the graphics to the Season 8 loveliness. I will be taking a break from the game and looking at the patch notes instead of the game. How sad.
Display scale.

Options/Display/Resolution scale (or something like that) --> set to 1.00.
------------------------------------------------------------------------
Oh, lovely, I can't even requote the Douglas Adams quote I used to have here I WANT IT BACK!!!!
Dalo Lorn
DaloLorn, StarCraft 2 Roleplayer and proud of it.
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 4,538
# 5
04-22-2014, 01:05 PM
I can't speak for anyone else but all I had to do to "fix" my graphics was turn off the Cinematic Focus under Graphics. Took all of 5 seconds.
C:\Users\Public\Pictures\Sample Pictures\banner11.jpg
Ensign
Join Date: Aug 2013
Posts: 2
# 6 Renderscale to 1
04-22-2014, 01:09 PM
Why they would muck with that I have no idea. Yet, that being said that did immediately resove my issue.

Issue fixed by setting Resolution Scale from .63 to 1 in the Display setting.
Captain
Join Date: Jun 2013
Posts: 543
# 7
04-22-2014, 01:11 PM
everything runs fine on my end. And I play on an Nvidia GeForce 330M... that has no current driver support thanks to sony.

Defending The Galaxy By Breaking One Starfleet Regulation After The Next.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 932
# 8
04-22-2014, 01:12 PM
Quote:
Originally Posted by chanticleer2013 View Post
Why they would muck with that I have no idea. Yet, that being said that did immediately resove my issue.

Issue fixed by setting Resolution Scale from .63 to 1 in the Display setting.
I'm glad that worked for you. It's probably a side-effect of the reorganization of the graphics setting menu, which reset all settings back to certain presets. The reorganization could be a sign of them laying the foundation for graphical improvements or what not. Key word in there is "could".

In any case, enjoy S9.
Member since November 2009... I think.
(UFP) Ragnarök Fleet - Logistics Division Vice Admiral T'Phira; Captain Selena; Captain Altecha; Captain K'Kera; Lieutenant Aydihe Tefx; Subcommander S'ena
(KDF) Lieutenant General Vokno (aka Lady Vokno); Lieutenant General Raylene
Rihannsu
Join Date: Sep 2012
Posts: 261
# 9
04-22-2014, 01:29 PM
Quote:
Originally Posted by sopwithsnipe View Post
I can't speak for anyone else but all I had to do to "fix" my graphics was turn off the Cinematic Focus under Graphics. Took all of 5 seconds.
That did not work here, unfortunately. For me, everything is very fuzzy and washed out, and I mean it looks like it reverted me to the lowest possible settings. Tweaking them is doing nothing.
Rihannsu
Join Date: Sep 2012
Posts: 261
# 10
04-22-2014, 01:30 PM
Quote:
Originally Posted by chanticleer2013 View Post
Why they would muck with that I have no idea. Yet, that being said that did immediately resove my issue.

Issue fixed by setting Resolution Scale from .63 to 1 in the Display setting.
That actually helped my issue quite a bit. Thanks!
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 11:11 AM.