Career Officer
Join Date: Aug 2012
Posts: 23
# 11
05-01-2014, 08:42 AM
Quote:
Originally Posted by avastan View Post
Well if never happened to me before and I am running a pretty average tabletop... on Crystaline Entity.

So yes its the fault of the new graphics post season 9. As can anyone with some sence see by the number of posts about it.

Dont try to dismiss this as an old problem.

As for the second part I really doubt it since as I said it didnt happend to me before, its just a matter of konwing what changed and how to counter it.

I had it only with torpedo spread prior to season 9, now I'm getting it all the time, but if I alter the camera angle sometimes my beams appear. But mostly my shield fx, beams and torps no longer show since the update.

Whatever they did it was in season 9 update, so the investigation should begin there if they can be bothered. I've already had 2 fleet members quit because the game is now unplayable/unenjoyable for them now since they can't see what the hell is going on in battles or it becomes a stutterfest whereas before season 9 they had playable framerates.
Starfleet Veteran
Join Date: Dec 2012
Posts: 35
# 12 not the same old bug
05-01-2014, 09:01 AM
I agree, I've noticed this now and never had it before.

I am aware of the old bug of some few things not being rendered, last night in CCE for several minutes at a time, I would have ZERO visible weapons. I could only tell I was firing by looking at the weapon icons and seeing my damage being displayed.

This is either entirely new or 1000% increase of the old bug.
Captain
Join Date: Oct 2013
Posts: 2,740
# 13
05-01-2014, 10:51 AM
This is getting ridiculous.

Any map, where a few players are doing the same mission, you cant see any weapons firing at all. I dont even know what im doing. In the past this happened sometimes, but nowadays, as i said, its ridiculous.

There is no point in playing this way. Not if other players are involved, and people wonders why pvp is so abandoned. I cant imagine how this must be playing in a pvp map..

But meh, i said time ago thousands of times that there will be a moment that the game will be unplayable. People never seemed to care about it. They always said "this is a mmorpg, it have bugs like any other game, stop whinning". Well, now you can see the results.

I dont want to lose STO, but at this rate..

Last edited by edgecrysger; 05-01-2014 at 10:53 AM.
Career Officer
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
# 14
05-01-2014, 10:51 AM
I would only have this problem with QTorps in CCE before. The halos would show, but not the projectile itself. Now, it's consistent across all of my weapons. Happens to my roommate as well. We both have pretty high end systems.
Captain
Join Date: Oct 2013
Posts: 2,740
# 15
05-01-2014, 10:55 AM
10 minutes ago i just finished a Tau Dewa red alert. Terrible. No graphics at all. Not a single torp. Unbelievable lol.

Nah, i also have a high-end pc, thats not the problem. The game is not optimized, it never was. But now, plus all the bugs that are rounding all the code, it must be a huge maze to solve.

We should have an emergency patch right away, because there is no way someone can play like this. Basically, we are almost out of the game until this is fixed.

Last edited by edgecrysger; 05-01-2014 at 10:58 AM.
Captain
Join Date: Oct 2013
Posts: 2,740
# 16
05-01-2014, 11:14 AM
Quote:
Originally Posted by avastan View Post

As for the second part I really doubt it since as I said it didnt happend to me before, its just a matter of konwing what changed and how to counter it.
Maybe its because you didnt play enough player teamed missions with a lot of weapons firing in space. Because this happened before S9 and not only once in a while... of course it was not so noticeable, just sometimes. But now.. well, all weapons are gone. Basically.

If the engine cant handle it, then cryptic for god sake the first step is to upgrade the engine. Or to do something about it. Limit player missions to 5 guys at most, because we cant play like this lol. I cant even imagine how CV will be now.. a really amazing show.. lol.

Last edited by edgecrysger; 05-01-2014 at 11:19 AM.
Captain
Join Date: Oct 2013
Posts: 2,740
# 17
05-02-2014, 05:30 AM
Not even a popup from the devs??? amazing..
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 381
# 18
05-02-2014, 10:50 AM
Quote:
Originally Posted by edgecrysger View Post
Not even a popup from the devs??? amazing..
Because as I've said before, and that you refuse to believe, it is an engine issue.

There is absolutely nothing that can be done about it. There is absolutely nothing that has been changed in Season 9.

This is an engine limitation.

It can draw X number of beams and X number of shield effects and X number of torpedo effects and X number of fighters and X number of cannon shots and everything else all at the same time. Once that number is exceeded, it does not display the effects anymore (and it is very, very random what it does display).

It is a Cryptic Engine limitation. Period. There is nothing that can be done.

This issue has plagued STO since launch (get into any large engagement with lots of ships and mobs and you will see it). This issue has plagued CO since launch (get a bunch of players all in one spot, say, the Takofangs fights, and you will see it). I'm assuming it's in NW as well, but I don't play that.

No dev will come in here and say anything other than to confirm what I said above. Period.
"Let's make our DOff UI bigger, clumsier to use, impossible to sort, AND have it show less information in a useable method than we did before!" - Cryptic with STO's 9.5 'crafting upgrade'.

What were you thinking, Cryptic? Seriously. I want to know.
Ensign
Join Date: Jul 2013
Posts: 12
# 19
05-03-2014, 05:44 AM
Add me to the list. It's also been happening to me a LOT more than pre-graphics reset. I've been playing on and off since launch. Running Starbase Fleet Defense events pretty much all that time, but since the last issue this has been chronic in them.

People can argue that we're not seeing what we ARE seeing, but that seems like a pretty pointless stance. Maybe YOU'VE been having this issue for a long time. I haven't. It's new. That's why I searched out a thread n this NOW and not in the past.

If there is a limitation on the engine and it can't display over a certain amount of weapons fire, THAT'S FINE. On MY display kindly RENDER MINE FIRST. I don't so much care if other people are successfully firing, but it's damn difficult sometimes to see if I AM firing when I can't SEE my weapons fire. I have to glance at my weapons tray to make sure they're cycling.

That's annoying, it's immersion breaking, and it's just ugly.

Please either Cryptic, either FIX the issue, or tell me what change I need to make to my graphical options to go BACK to the way it all was BEFORE they reset them.

/rant off

PS. Something worth mentioning is that it takes something pretty egregious to bring me to the forums AT ALL. I think I've probably got less than 10 posts to my acct in all the time I've played.

This problem might have existed before now, but I've not seen it till recently. SOMETHING has changed.

Last edited by nebregnir; 05-03-2014 at 05:47 AM.
Ensign
Join Date: Feb 2014
Posts: 7
# 20
05-03-2014, 12:08 PM
Add me to the list too. I've never seen this issue before S9, not even in the big fleet engagements in the Dyson contested zone. Now, I have this problem in almost every team mission. It makes the new Undine contested zone basically unplayable.

This is a problem that needs to be fixed, because it is completely killing my desire to play this game.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 05:32 AM.