Lt. Commander
Join Date: Sep 2012
Posts: 193
# 31
05-05-2014, 11:26 AM
+1 no point at all in logging in
Ensign
Join Date: Jan 2014
Posts: 25
# 32
05-05-2014, 02:04 PM
I have this same issue with weapons and shields disappearing on Crystalline Catastrophe. I did NOT have this issue before season 9. Something changed with the patch, and not for the better.
Ensign
Join Date: Jan 2014
Posts: 25
# 33
05-05-2014, 02:07 PM
Quote:
Originally Posted by somebob View Post
Because as I've said before, and that you refuse to believe, it is an engine issue.

There is absolutely nothing that can be done about it. There is absolutely nothing that has been changed in Season 9.

This is an engine limitation.

It can draw X number of beams and X number of shield effects and X number of torpedo effects and X number of fighters and X number of cannon shots and everything else all at the same time. Once that number is exceeded, it does not display the effects anymore (and it is very, very random what it does display).

It is a Cryptic Engine limitation. Period. There is nothing that can be done.

This issue has plagued STO since launch (get into any large engagement with lots of ships and mobs and you will see it). This issue has plagued CO since launch (get a bunch of players all in one spot, say, the Takofangs fights, and you will see it). I'm assuming it's in NW as well, but I don't play that.

No dev will come in here and say anything other than to confirm what I said above. Period.
Then why did I not have this issue before season 9? I certainly did the large fights plenty of times and never saw it. Don't try to defend bad programming; Cryptic needs to do their jobs and fix it.
Captain
Join Date: Oct 2013
Posts: 2,740
# 34
05-05-2014, 02:17 PM
Yup, its not only the limitation of the engine. Its very OBVIOUS that cryptic did something as well with S9. Because as every body else, before S9 i only had these issues once in a while, not always... , btw, undine playable ships are laggy as hell. Maybe that has something to do with it.. LOL.
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 292
# 35
05-05-2014, 02:18 PM
Quote:
Originally Posted by nortyfiner View Post
Then why did I not have this issue before season 9? I certainly did the large fights plenty of times and never saw it. Don't try to defend bad programming; Cryptic needs to do their jobs and fix it.
+1 No problems until Season 9. Now I can't see my weapons fire (unless I turn camera sideways to eliminate seeing other friendlies making pew pews.), although I can see the cooldowns on each weapon.
Captain
Join Date: Jul 2012
Posts: 869
# 36
05-05-2014, 06:59 PM
Quote:
Originally Posted by nortyfiner View Post
Then why did I not have this issue before season 9? I certainly did the large fights plenty of times and never saw it. Don't try to defend bad programming; Cryptic needs to do their jobs and fix it.
Oh I never said it was happening like this before season 9. My point was just that noobish player make it worse since if they have a button they think they need to push it. Ive done maps where it was just a couple of normal cruisers and escorts and we had no issues. But then we didn't have a billion fighters or need to call on photonic ships and send distress signals. Like before S9 I necer had an issue in the Voth Battle Zone but now the final Dino is a slide show. I don't even bother with the bonus Voth round in the undine zone, its just unplayable.

Quote:
undine playable ships are laggy as hell. Maybe that has something to do with it
that could be part of it. I personally call the Karfi the lag boat. Between its sound effect, fighters and smoking engine trail. Any Fleet Alert against the Karfi is usually laggier than normal
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 457
# 37
05-07-2014, 09:30 AM
Just noticed something... may be nothing... just throwing this out there.

While in orbit of ESD, noticed that my deflector animation disappears when facing it (ESD). As soon as I move ESD out of my camera view, the effect returns. This kinda reminded me of a layer being hidden, where my ship effect layer was hidden by the ESD layer.

Could this in anyway be in the slightest, similar to the problem with invisible weapons?
Click link at right and add your support!
Captain
Join Date: Oct 2013
Posts: 2,740
# 38
05-07-2014, 10:29 AM
Quote:
Originally Posted by philosophere View Post
Just noticed something... may be nothing... just throwing this out there.

While in orbit of ESD, noticed that my deflector animation disappears when facing it (ESD). As soon as I move ESD out of my camera view, the effect returns. This kinda reminded me of a layer being hidden, where my ship effect layer was hidden by the ESD layer.

Could this in anyway be in the slightest, similar to the problem with invisible weapons?
Well, working with layers is really usual, and i am sure cryptic used em rendering the weapon effects as well, but in any case, it doesnt matter at all. The only thing that matters if this getting fixed asap. How many time cryptic will "let" us to experiment this game-breaker limitation??
Ensign
Join Date: Jul 2013
Posts: 12
# 39
05-07-2014, 05:42 PM
Quote:
Originally Posted by philosophere View Post
Just noticed something... may be nothing... just throwing this out there.

While in orbit of ESD, noticed that my deflector animation disappears when facing it (ESD). As soon as I move ESD out of my camera view, the effect returns. This kinda reminded me of a layer being hidden, where my ship effect layer was hidden by the ESD layer.

Could this in anyway be in the slightest, similar to the problem with invisible weapons?
Interestingly, I noticed today in ESD orbit that the contrail from my AEGIS impulse engine would vanish when I was behind my ship and tilted upwards at about a 30 degree angle looking down towards the top of the ship. If I'd swing the camera around to pretty much any other point it'd vanish again.

This is on my Mobius. Same ship I've been having the missing weapons animations since S9.
Empire Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 817
# 40
05-07-2014, 10:32 PM
Adding my name to the list.
Pre S9 I can't ever recall having my weapons fire be invisible. After S9 launch, this oddity started occuring.

I've even upgraded to a new graphics card since S9 launched, with max detail settings possible I still get this problem.

Might need to try low settings and work up, see if some setting in particular is causing it.
Dislike the forum theme? Try THIS. Dislike the STO home page? Try THIS.
Devs, need Fleet Orion Marauder and Dacoit please! :-)

Using - Sheshar, Voth Fighter Favs - Corsair, Bulwark, Mogh, Nicor, Mat'Ha
Some others - Qib, Orion Marauder, Guramba, JHEC, JAS, Bastion The rest - HERE
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 07:35 PM.