Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
Dev's

I was prompted after the patch that i didn't have the latest driver and i should update or the game might not run properly till i do. No problem off to the nvidia website i went i have downloaded the following driver for my video card

http://www.nvidia.com/object/Quadro_...1.87_whql.html

For a Quadro FX 570.

Installation complete and device manager shows the current version as posted on Nvidia website in the device manager of the video card.

So i tried launching Star Trek online and selecting default settings when the message appears. Game launches fine with no problem and i can play just like i have always with no problems. Can you please look into this message as i have the latest drivers and i am compatible with no problems.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
02-18-2010, 08:20 AM
That card seems to be a little on the low side spec. It'll work, but im thinking that message is a precautionary warning as it will still run, but in STO's opinion, barely.

It's better to err on the side of caution that to either let the game work and break the card, or refuse to run it at all, when it could run fine.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
02-18-2010, 08:28 AM
The message is nothing to do with the card only the driver.

I am using a 275GTX card and I use the 195.62 driver,I have not updated to the newer driver as some of my applications do not support the new driver yet.

I run the game with my default settings(pretty much maxed out) and the game runs fine.

The message is basically telling you there is a newer driver available but I think the wording they use in the message is a bit over the top.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
02-18-2010, 08:56 AM
Yes the card is older but it runs this mmo and all others i play just fine with no problem. as stated i have updated the driver to the latest release and still prompted for the message. If Cryptic wants to prompt me for hey you have old stuff and should update it that is different but don't tell the end user they need a new driver when they really don't
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
02-18-2010, 09:40 AM
I have a Geforce 8600M GT with the latest drivers that has run the game just perfectly fine on above default settings and I'm also getting this message after the patch. I'll try updating the drivers but it seems far more likely that this is a bug and from the looks of it unless it's fixed I'll have to readjust my settings ever time I start the game.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
02-18-2010, 09:42 AM
Quote:
Originally Posted by hotcod View Post
I have a Geforce 8600M GT with the latest drivers that has run the game just perfectly fine on above default settings and I'm also getting this message after the patch. I'll try updating the drivers but it seems far more likely that this is a bug and from the looks of it unless it's fixed I'll have to readjust my settings ever time I start the game.
There is an option on the warning at the bottom saying "remember my settings and launch the game for a month" or something along those line's,just tick that box and the message does not appear again.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
02-18-2010, 10:25 AM
I'm getting it too, on X2 Nvidia 260M / SLI with the latest drivers....

Checking the box makes the fore-prompt go away (for a month I assume), but you still get in-game nags in the lower left of the character screen at least...

Not sure what they did that inspired this check... as obviously my cards are current market in about as good of configuration as you can get ...and drivers are as new as they get...


Maybe it's a PhysX thing they updated? Either way....I get the nags even though there is no problem...

and it annoys me =)
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
02-18-2010, 11:37 AM
I've got the same problem. I get the prompt, even though everything is up to date.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
02-18-2010, 12:16 PM
Likewise, and my laptop runs the game nearly maxed out! It must be something they altered that changed the games opinion of my pc.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
02-18-2010, 02:02 PM
Before the patch I got nothing - now I get the pop up - I went to nividia and, shock, my driver are up-to-date.

Which is unsurprising seeing as how I specifically updated them 1 month ago when this game came out!


how bloody stupid is that?
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 10:28 AM.