Go Back   Star Trek Online > Support > Gameplay Bug Reports
Login

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
At Captain 1, I decided to try a cruiser to compare play styles. I purchased a cruiser from t he vendor at DS9, but when I returned to my Tactical escort, it's engines and shields were cruiser spec-not just on all my former engines/shields in previous ships, but also any in inventory. The only way I could restore my tactical escort stats was to delete the cruiser form inventory, wasting 144K in credits, but more importantly, not being able to try different ships. The GMs have been no help at all, taking over a week to respond with a generic excuse about patches etc. So I'm out the credits, and can't try other ships-anyone else have this problem?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
02-28-2010, 02:14 PM
If I'm understanding correctly, you are saying that the skill points you have spent on Escort skills are not applying while you have the Cruiser equipped. If that's the issue you are describing, this is the way the game functions right now - skill points spent towards Cruisers, Science Vessels, or Escorts only apply to those ships (not when other ships are equipped).

Our 45-day update patch will be re-addressing how ship skills function, and respec functionality will be rolled out as soon as it's ready in order to address issues like the one you are describing.

Thanks for your post!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
02-28-2010, 02:20 PM
Actually, I think his problem is the known issue where the stats on all your equipment are set by the most recent type of ship you purchased. For example, a Mk VI Engine will have different turn ratings depending on whether it's for a cruiser or an escort. However, if you have an escort, and then buy a cruiser, the engine gets the cruiser turn rating no matter which ship you put it in. Or at least that's the way I've seen it described in previous posts.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
02-28-2010, 02:23 PM
No I think what he means is that (this sort of has happened to me) :

I have an escort which I fly most of the time, but I bought a cruiser, but whenever I hover over say my impulse engines to view the tooltip it displays the stats as if they has been modified by the cruiser, eg. the turn rate is 4.8 when it should be more like 14. Now I think this just effects the tooltips and doesn't actually effect the actual turning rate of the vessel, I haven't noticed my escort turning like a whale, but it is irritating.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
02-28-2010, 02:24 PM
Thanks , but that wasn't the issue.

I added the cruiser,and tried it out on a few missions. When I switched ships at the shipyard, my defiant tactical escort now had cruiser engines and shields- imagine the amazing +3 to turn rate vs +21. I relogged several times, and then checked my other tier ships-all escorts had cruiser shields and engines, and even the extra engines in inventory all had cruiser stats. So somehow the presence of a cruiser in my fleet overrides all other stats in every ship and inventory. I had to delete the cruiser, and all the escort stats returned.

Huge disappointment after wasting half my credits , and now I don't dare try it again, fearing the same result, but I'd like to have a science ship and cruiser in my personal fleet to expand gameplay variety.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
02-28-2010, 02:29 PM
are you certain you actually turned slower, my escort ship says it has 4.8 turn rate (which is what I have on my cruiser) but it definitely doesn't turn that slowly.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
02-28-2010, 02:29 PM
I've had the same issue. I'm a RA 5 in an Advanced Escort and picked up an Assault Cruiser to try it out and now the shield's shield size and engine's flight speed and turn rate of my Escort are showing stats as if they were mounted on my Cruiser. My escort is still turning and moving as normal in game however, even showing the Cruiser stats for it's equipment.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
02-28-2010, 02:39 PM
hey guys, its a display issue. it doesnt actually affect gameplay, just freaks people out. dev's already said its a known issue and are working on it.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
02-28-2010, 03:52 PM
Quote:
Originally Posted by Sylvanos View Post
Actually, I think his problem is the known issue where the stats on all your equipment are set by the most recent type of ship you purchased. For example, a Mk VI Engine will have different turn ratings depending on whether it's for a cruiser or an escort. However, if you have an escort, and then buy a cruiser, the engine gets the cruiser turn rating no matter which ship you put it in. Or at least that's the way I've seen it described in previous posts.
Yep, aka the "Danube Bug". This is most frequently observed when you buy a Danube runabout because the base stats of the ship are so much lower than the current ship you use. If you're always buying a ship equal to or less than your current one you might not notice it.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
02-28-2010, 06:37 PM
Thanks all for your replies

My second post was to Jaguar's question, but a few of you replied before it posted.

I guess I'll wait until it gets fixed, as it became impossible to tell what engines/shields were which in inventory, when trying to outfit ships. At least I know now that it is being addressed, because no one in our fairly large fleet knew about it.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 08:20 PM.