Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 server not responding -- still
03-05-2010, 07:10 PM
Hi All,
When playing i log in and within a few minutes i will get, 'server not responding'.
Sometimes i can play around it, mostly not.

I just assummed it was a problem with the game and waited for it to be fixed. A month in and ts still a problem. I have checked with other players though and most are not getting this issue any more.

My internet connection is an ADSL2+ link, capable of over 1100kbytes a sec (ie over a meb a sec). Latency shouldn't be a problem and i have no outgong blocked ports that i know of.

Nettest tool returned the following,
unable to allocate performance buffer
contacting nettest server..
Local IP: XXX.XXX.XXX.XXX
Ping: 273.9 msec
Port: 80: 97 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 80: 122 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 443: 142 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 443: 103 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7255: 113 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7255: 101 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7003: 128 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7003: 124 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7202: 108 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7202: 98 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7499: 103 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7499: 112 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 80: 101 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec

These results seems a bit slow, expecially the ping.


OTHER TEST RESULTS
C:\Users\XXX>ping google.com.au

Pinging google.com.au [66.102.11.104] with 32 bytes of data:
Reply from 66.102.11.104: bytes=32 time=33ms TTL=54
Reply from 66.102.11.104: bytes=32 time=34ms TTL=54
Reply from 66.102.11.104: bytes=32 time=33ms TTL=54
Reply from 66.102.11.104: bytes=32 time=34ms TTL=54

Ping statistics for 66.102.11.104:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 33ms, Maximum = 34ms, Average = 33ms

C:\Users\XXX>ping yahoo.com.au

Pinging yahoo.com.au [203.84.217.26] with 32 bytes of data:
Reply from 203.84.217.26: bytes=32 time=32ms TTL=59
Reply from 203.84.217.26: bytes=32 time=36ms TTL=59
Reply from 203.84.217.26: bytes=32 time=37ms TTL=59
Reply from 203.84.217.26: bytes=32 time=39ms TTL=59

Ping statistics for 203.84.217.26:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 32ms, Maximum = 39ms, Average = 36ms

C:\Users\XXX>ping startrekonline.com

Pinging startrekonline.com [208.95.185.174] with 32 bytes of data:
Reply from 208.95.185.174: bytes=32 time=272ms TTL=49
Reply from 208.95.185.174: bytes=32 time=271ms TTL=49
Reply from 208.95.185.174: bytes=32 time=271ms TTL=49
Reply from 208.95.185.174: bytes=32 time=271ms TTL=49

Ping statistics for 208.95.185.174:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 271ms, Maximum = 272ms, Average = 271ms
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
03-05-2010, 07:18 PM
Youre getting that problem because something on your system/ISP is blocking the majoirty of the connection.

try connecting to the game via the launcher proxy, and make sure you have disabled/uninstalled all firewalls/antivirus software you have.


And why you've pinged google, when you are having problems with STO (which is on a totally different servernetwork/port range(, is unknown. Especially because youa re pinging random websites and not cryptics game servers.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
03-05-2010, 07:26 PM
Quote:
Originally Posted by Fedas
These results seems a bit slow, expecially the ping.

Ping statistics for 208.95.185.174:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 271ms, Maximum = 272ms, Average = 271ms
I assume from your localized version of your Operating System (missing 2nd and third column of nettest) and your pings to AU sites you are in or near AU.

Since the servers are located in Boston, MA, USA you will have latency to match the distance between you and the servers.

You'll need to determine how much packet loss and or how much dynamic port blocking you are getting between you and the STO servers. Using netstat - n from a command prompt, while you are still in STO, find out the 208.95.18x.xxx server IP and TCP 7xxx port you are getting disconnects on.

With that information run a Ping Plotter trace with that same TCP 7xxx port (not ICMP) to the same server IP.

Details on those tools and installation are in my FAQ.
http://forums.startrekonline.com/sho...29#post2281229
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
03-05-2010, 07:40 PM
Disabled windows firewall. i have been able toplay for 15minutes, which is better than most of the time.
New nettest though doesn't look any different.


unable to allocate performance buffer
contacting nettest server..
Local IP: XXX.XXX.XXX.XXX
Ping: 272.9 msec
Port: 80: 98 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 80: 63 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 443: 125 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 443: 219 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7255: 132 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7255: 164 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7003: 141 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7003: 126 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7202: 115 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7202: 230 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7499: 144 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7499: 198 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 80: 145 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
03-05-2010, 07:41 PM
I will follow milehighscott suggestion the next time i get disconnected.

thanks.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
03-05-2010, 07:52 PM
Quote:
Originally Posted by Fedas
Disabled windows firewall. i have been able toplay for 15minutes, which is better than most of the time.
New nettest though doesn't look any different.


unable to allocate performance buffer
contacting nettest server..
Local IP: XXX.XXX.XXX.XXX
Ping: 272.9 msec
Port: 80: 98 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 80: 63 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 443: 125 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 443: 219 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7255: 132 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7255: 164 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7003: 141 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7003: 126 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7202: 115 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7202: 230 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7499: 144 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7499: 198 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 80: 145 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit
Nettest is a good step in testing, but it is limited to the one destination server IP and more importantly to just a few TCP ports. Unless you are patching on TCP 7255 you are more than likely using a different port (TCP 7004 or 7228 for example) in game.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
03-06-2010, 06:58 AM
i have problem to..... when i finish mission whit borg then i need go in sol system game just cant load sol system....
i need help
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
03-06-2010, 07:01 AM
Quote:
Originally Posted by lore_nisan
i have problem to..... when i finish mission whit borg then i need go in sol system game just cant load sol system....
i need help

Before you go to sol, in your video options, turn world detail to 0%. Once youve loaded up, turn it back to 100% or whatever it was at
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
03-06-2010, 07:57 AM
Well, i was hoping for the best and i did get a few hours of play time in today. which is the best its been.
I still get 'server not responding' quite regularly and Sol is just impossible. I haven't made in back inside the earthdock as i dget disconnected prior.

Ping Plotter Details while at Sol,
Port was 7022 or 7064.

Target Name: N/A
IP: 208.95.184.74
Date/Time: 7/03/2010 1:34:32 AM to 7/03/2010 1:38:41 AM

Hop Sent Err PL% Min Max Avg Host Name / [IP]
1 100 0 0.0 0 40 1 [192.168.1.254]
2 100 0 0.0 30 139 33 lback9.comcen.com.au [203.23.236.9]
3 100 0 0.0 30 509 39 core-syd-lns2.comcen.com.au [203.23.236.45]
4 100 0 0.0 30 231 43 vlan551.22rrc76f000.optus.net.au [59.154.10.17]
5 100 0 0.0 195 313 204 ge-6-1-0-0.plapx-dr2.ix.singtel.com [203.208.171.13]
6 100 0 0.0 188 251 190 ge6-0-128.ir1.paloalto-ca.us.xo.net [206.111.12.45]
7 100 0 0.0 195 314 198 te-3-4-0.rar3.sanjose-ca.us.xo.net [207.88.12.177]
8 100 0 0.0 275 353 278 te-3-0-0.rar3.denver-co.us.xo.net [207.88.12.57]
9 100 0 0.0 275 324 278 te-4-1-0.rar3.chicago-il.us.xo.net [207.88.12.21]
10 100 0 0.0 275 385 279 ae0d0.mcr2.cambridge-ma.us.xo.net [216.156.0.30]
11 100 0 0.0 268 376 275 ae1d0.mcr1.cambridge-ma.us.xo.net [216.156.1.13]
12 100 0 0.0 269 307 276 [216.55.4.18]
13 100 0 0.0 275 328 278 [208.95.184.74]


Now, a ping to 208.95.184.74 taking 280ms isn't great but shouldn't be the cause of any drop outs in the game. No packets are being lost.
Just so i've covered everything video quality settngs are at minimal levels.

f i can take sometthing to my ISP outlining the issue I will, but i have to know the problem is with the route and not with my connection or end-point.

To answer some questions you'll properly ask.
Windows version (XP, Vista, Win7) and if it is 32 or 64bit
64-bt windows 7 ultimate

Wired or wireless connection to your computer
wired (gigabit)

Brand, model, and revision of your router / modem
Billion 7800N (v1.03)

Brand, model, and driver version and date of your network adapter
RealtekRYL8168B/8111B Family PCI-E Ggabit Ethernet NIC (NDIS 6.0), notced i had an old driver. updated to latest.

Country you are located in, your ISP name, and type of service (DSL, cable, etc)
Australia, Spin Internet, ADSL2+ (no port blocking or shaping)

Are you using a proxy in the launcher options and if so which proxy is selected
No.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
03-06-2010, 08:24 AM
Quote:
Originally Posted by Fedas
Ping Plotter Details while at Sol,
Port was 7022 or 7064.

Target Name: N/A
IP: 208.95.184.74
Date/Time: 7/03/2010 1:34:32 AM to 7/03/2010 1:38:41 AM

Hop Sent Err PL% Min Max Avg Host Name / [IP]
1 100 0 0.0 0 40 1 [192.168.1.254]
2 100 0 0.0 30 139 33 lback9.comcen.com.au [203.23.236.9]
3 100 0 0.0 30 509 39 core-syd-lns2.comcen.com.au [203.23.236.45]
4 100 0 0.0 30 231 43 vlan551.22rrc76f000.optus.net.au [59.154.10.17]
5 100 0 0.0 195 313 204 ge-6-1-0-0.plapx-dr2.ix.singtel.com [203.208.171.13]
6 100 0 0.0 188 251 190 ge6-0-128.ir1.paloalto-ca.us.xo.net [206.111.12.45]
7 100 0 0.0 195 314 198 te-3-4-0.rar3.sanjose-ca.us.xo.net [207.88.12.177]
8 100 0 0.0 275 353 278 te-3-0-0.rar3.denver-co.us.xo.net [207.88.12.57]
9 100 0 0.0 275 324 278 te-4-1-0.rar3.chicago-il.us.xo.net [207.88.12.21]
10 100 0 0.0 275 385 279 ae0d0.mcr2.cambridge-ma.us.xo.net [216.156.0.30]
11 100 0 0.0 268 376 275 ae1d0.mcr1.cambridge-ma.us.xo.net [216.156.1.13]
12 100 0 0.0 269 307 276 [216.55.4.18]
13 100 0 0.0 275 328 278 [208.95.184.74]
Was this during your disconnect problem to the said server IP and TCP port? I assume it was, but just checking to make sure.

Quote:
Brand, model, and driver version and date of your network adapter
RealtekRYL8168B/8111B Family PCI-E Ggabit Ethernet NIC (NDIS 6.0), notced i had an old driver. updated to latest.
Good, there are some known issues with Windows 7 64 bit and Realtek older drivers.

Quote:
Are you using a proxy in the launcher options and if so which proxy is selected
No.
You might want to try US and or EU proxy to see if it changes anything in game for you. If you get the same results with each try, switch back to none.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 03:35 PM.